Ακούει τα παράπονα των αθλητικών σωματείων ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού

Oι αντιδράσεις των αθλητικών σωματείων για τα στενά χρονικά περιθώρια όσον αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ έφτασαν φυσικά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τα στελέχη της να έχουν επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Τελικά όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΑ τα σωματεία μπορούν να κάνουν προεγγραφή στο σύστημα μέχρι τις 5 Ιουνίου μεν, αλλά μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά έως και τις 30 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει και σε ανάρτησή του στα social media ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας: «Εξαιτίας της ανησυχίας πολλών ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της Περιφέρειάς μας σχετικά με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και μετά από επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ.Αυγενάκη μπορούμε να ανακοινώσουμε τα εξής:

Τα αθλητικά σωματεία που διαθέτουν ΗΔΗ την ειδική Αθλητική αναγνώριση της ΓΓΑ,για να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και να υπαχθούν στα μέτρα στήριξης από τον κορωνοιό,πρέπει μέχρι τις 5 Ιουνίου να μπουν στην ειδική πλατφόρμα https://www.gga.gov.gr/mitroo για να δημιουργήσουν τον σχετικό λογαριασμό με τα βασικά στοιχεία. Αφού δημιουργήσουν τον λογαριασμό, μετά από παράταση που έδωσε σήμερα (σ.σ. χθες) ο Υφυπουργός, εξαιτίας της χρονοβόρας διαδικασίας έκδοσης ορισμένων δικαιολογητικών από τα Πρωτοδικεία και τις Περιφέρειες, θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά και την αίτηση προεγγραφής στην ίδια πλατφόρμα.

Όσα σωματεία δεν έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση,θα πρέπει να κάνουν πρώτα τις απαραίτητες διαδικασίες για να την αποκτήσουν και μετά την ίδια διαδικασία για να μπουν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων,ώστε στο μέλλον να έχουν και αυτά την ίδια μεταχείριση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.