Ανάσα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 1-3 μέσα στην Ιεράπετρα

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να απογοήτευσε, αλλά στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που έπρεπε απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας για να πάρει τελικά αυτό ποτυ ήθελε και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά το υπέρ του 1-3.

Στο πρώτο μέρος πάντως οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε όμως το γκολ της ισοφάρισης και στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τις ισορροπίες για να πάρει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Απέφυγε τα χειρότερα…

Στο 3ο λεπτό καταγράφεται η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ιεράπετρα, με τον Σκόνδρα να πιάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χύσι βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά τελευταία στιγμή του έκοψε ο Βοσνακίδης.

Στο 10ο λεπτό ο Αποστολόπουλος πέρασε εντός περιοχής στον Χαντί που με τη σειρά του πάσαρε στον Αναστασόπουλο και αυτός με ανάποδο σουτ απείλησε για μία ακόμη φορά τον Ξενοδόχοφ, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο, όμως στο 12′ ο Αναστασόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Σκόνδρα να πετάγεται και να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα ένα λεπτό μετά την επίτευξη του 1-0 και συγκεκριμένα στο 13′, ο ΟΦΙ είχε πάλι ευκαιρία, με τον Χαντί να σπάει την μπάλα στον Αναστασόπουλο, που ανάγκασε τον Ξενοδόχοφ να διώξει με υπερένταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός Βόλου μέχρι το 25′ είχε κίνηση προς την αντίπαλη εστία μόλις με 2-3 στημένες φάσεις, χωρίς ο αντίπαλος τερματοφύλακας να χρειαστεί να ακουμπήσει την μπάλα, όμως στο 28′ έδειξε ότι… αναπνέει, με τον Μπουτζίκο να κινείται από αριστερά και να βγάζει τη σέντρα, ο Κουτσιανικούλης πήρε την μπάλα στην απέναντι πλευρά και πάσαρε στον επερχόμενο Ράντι που με σουτ νίκησε τον Καραγκιολίδη για το 1-1!

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο και στο 44′ ο Κέρι πάσαρε στον Κουτσιανικούλη, που κλείστηκε από τρεις αντιπάλους εντός περιοχής για να χάσει τελικά την μπάλα, με το υπόλοιπο του ημιχρόνου να μην έχει κάποια άλλη συγκίνηση.

Άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μεταμορφώθηκε απλά, αλλά κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ένα έμμεσο φάουλ που κέρδισε ο Ολυμπιακός Βόλου στο 50′ πέρασε ανεκμετάλλευστο, ενώ στο 53′ ο Κουτσιανικούλης σούταρε για να μπλοκάρει ο Καραγκιολίδης, και στο 55′ ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Κέρι μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ο Σέχου τον μάρκαρε και ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκε στο έδαφος για να κερδίσει το πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 56′ έκανε το 1-2 για την ομάδα του!

Πλέον το παιχνίδι είχε αλλάξει ρότα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και άλλες ευκαιρίες, όπως στο 61′ με τη σέντρα-σουτ του Κουτσιανικούλη και στο 63΄στο τετ α τετ του Τσίτα με τον Καραγκιολίδη και με τον τερματοφύλακα του ΟΦΙ να μπλοκάρει, και στην τρίτη και φαρμακερή πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Ήταν στο 68′, με τον Κέρι να εκτελεί το φάουλ και τον Τσίτα να κάνει ωραία κίνηση εντός περιοχής και με κεφαλιά να κάνει το 1-3 για τον Ολυμπιακό Βόλου!

Από εκεί και πέρα δεν είχε κανέναν λόγο να βιαστεί ο Ολυμπιακός Βόλου, με βασικό καθήκον να προσέχει τα νώτα του. Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν ικανοί να κάνουν το κάτι παραπάνω που θα έδινε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, παρά την κατοχή, με πιο σημαντική ευκαιρία αυτή του 83, όταν ο Αναστασόπουλος πάσαρε στον Αποστολόπουλο για να σουτάρει και να στείλει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Bέβαια στο 88′ ο Τσίτας έχασε αυτά που δεν χάνονται, με τον Νάβαλον να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον επιθετικό των «ερυθρόλευκων» να ακουμπά απλά την μπάλα με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ωστόσο ο Χιντζίδης έδιωξε ακριβώς πάνω στη γραμμή! Ο Τσίτας έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν είδε στο πλασέ που επιχείρησε να παρεμβαίνει ο Καραγκιολίδης για να στείλει την μπάλα σε κόρνερ. Ωστόσο κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν μία σημαντικότατη νίκη.

Κάρτες:

Κίτρινες: 15′ Μάγκας/37′ Ράντι, 65′ Ξενοδόχοφ, 90+1′ Ρόκας

ΟΦ Ιεράπετρας (Καβακάς): Καραγκιολίδης, Σέχου, Σμίλτος, (58′ Βακράκος) Μάκας, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Βογιατζής, Αναστασόπουλος, Χιντζίδης, Χύσι (56′ Παπαδόπουλος), Χαντί

Oλυμπιακός Βόλου (Βόκολος): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Βοσνακίδης, Τσιάρας, Μπουτζίκος, Ράντι, Κόλα (55′ Βασιλούδης), Κέρι (85′ Ναβαλόν), Σκοπελίτης (77′ Ρόκας), Κουτσιανικούλης Τσίτας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.