Aνατροπή δεδομένων με πρόεδρο τον Βάιο Φαλάγγα στην ΕΣΚΑΘ

Ο Βάιος Φαλάγγας (στη μέση της φωτογραφίας) είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΣΚΑΘ
Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα Τσούντζουρα

Έκπληξη επεφύλασσε η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ, καθώς οι εκλογές διεξάγονται την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουλίου στη Λάρισα, αφού μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΣΚΑΘ θα είναι ο εκ Παλαμά Καρδίτσας ορμώμενος Βάιος Φαλάγγας, ενώ δεν καταγράφεται υποψηφιότητα του Σπύρου Τσούντζουρα, που είχε κινήσει τις διαδικασίες επίσης για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, ο Βάιος Φαλάγγας είναι ο μοναδικός που διεκδικεί την προεδρία, και προφανώς θα εκλεγεί, ενώ από εκεί και πέρα αναμένεται η διαμόρφωση των συσχετισμών στο ΔΣ, για να φανεί αν θα έχει η δική του πλευρά την πλειοψηφία.

Τι απέγινε λοιπόν η υποψηφιότητα Τσούντζουρα, η οποία μάλιστα παρουσίαζε ιδιαίτερη δραστηριοποίηση τον τελευταίο καιρό; Το θέμα που προέκυψε εντοπίζεται στον αθλητικό νόμο… Καθώς ο Σπύρος Τσούντζουρας αν και ανενεργός, ήταν μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Κεντροδυτικής Θεσσαλίας μέχρι τον Μάρτιο, δεν μπορούσε να είναι παράλληλα και μέλος σωματείου, και χρειαζόταν να είναι μέλος αθλητικού συλλόγου τουλάχιστον για έναν χρόνο. Ωστόσο υπήρχε ασυμβίβαστο το να είναι ταυτόχρονα και μέλος συλλόγου όπως και μέλος συνδέσμου διαιτητών, και κάπου εκεί απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για το ΔΣ καταγράφονται συνολικά πέντε υποψηφιότητες από πλευράς Μαγνησίας. Οι Δημήτρης Καραστάθης, Σπύρος Κατσαφούρης, Απόστολος Κρεμαστάς, Στέφανος Φαρμάκης και Ευγενία Φραγκούλη διεκδικούν την ψήφο των θεσσαλικών σωματείων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι στην ίδια πλευρά, ενώ υποψηφιότητα έχουν θέσει επίσης οι Βάιος Αναστασίου, Ζήσης Δότας, Αθανάσιος Δρυστέλλας, Αστέριος Ζώης, Γιάννης Καρακικές, Δημήτρης Ντούγκος, Νίκος Τσιλίκης, Στέφανος Φαρμάκης και Γιώργος Χριστούλας.

Υποψήφιοι για την εξελεγκτική επιτροπή είναι οι Αχιλλέας Βησσαρίου, Αγγελική Γεωργοπούλου και Χρήστος Ρίζος.

Στη διαδικασία αναμένεται να συμμετέχουν 54 συνολικά σωματεία απ’ όλη τη Θεσσαλία, ενώ από Μαγνησία πιο συγκεκριμένα δικαίωμα ψήφου έχουν οι ΑΟ Άνω Λεχωνίων, BC Volos, Αιολικός Βόλου, Ανάληψη, ΓΣ Βόλου, Ανόρθωση, ΓΣ Σκιάθου, Αγριά, Ελευθεριακός, Τιτάνες Αλμυρού, Δημητριάς, ΓΣ Αλμυρού, Ολυμπιακός Βόλου, Ίωνας Βόλου, Κένταυρος Ζαγοράς, Νίκη Βόλου, και ΑΕΒ Διμηνίου.

Οπότε, η εκλογική διαδικασία αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο  Βάιος Φαλάγγας, άμεσος συνεργάτης του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Ντούγκου θα είναι πρόεδρος, αλλά θα μπορέσει να έχει την πλειοψηφία και στο ΔΣ με μέλη που θα τον στηρίζουν; Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι βάσει αθλητικού νόμου, ο Δημήτρης Ντούγκος λόγω του ηλικιακού ορίου δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την προεδρία, αλλά μπορεί να θέσει κανονικά υποψηφιότητα για μέλος. Από την άλλη, ο Βάιος Φαλάγγας εμφανίζεται ενωτικός, θέλοντας να τονίσει ότι διαφορές μεταξύ σωματείων και διοίκησης δεν υπάρχουν και ότι στόχος είναι το καλό και η περαιτέρω ανάπτυξη του θεσσαλικού μπάσκετ, με πολλά να πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση το ερχόμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.