Από τη στασιμότητα στις ανακοινώσεις, το Στοίχημα και το… Ευρωμπάσκετ για τη Νίκη

Ανανεώσεις και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο...

Μία έστω και μικρή στασιμότητα υπάρχει στις τάξεις της Νίκης Βόλου τις τελευταίες ημέρες, όμως η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει περισσότερα πράγματα, με την άφιξη και του Αλέξη Παπακωνσταντίνου στην Ελλάδα.

Ο ισχυρός άνδρας των «κυανόλευκων» αναμένεται να βρίσκεται το Σαββατοκύριακο στον Βόλο (αν δεν αφίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής 08/07), και κάπως έτσι δρομολογούνται εξελίξεις τόσο σε μεταγραφές όσο και σε ανανεώσεις.

Οι συζητήσεις για την παραμονή των Βασιλείου, Μέτσε, Αλιατίδη και Βλαχομήτρου συνεχίζονται, με τους τρεις πρώτους να είναι πιο κοντά, αλλά και τον τελευταίο δύσκολα να μένει (ήδη αναφέρεται ότι αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, με στελέχη τους όμως να αναφέρουν ότι ακόμη επικοινωνία, μήπως και αλλάξουν τα δεδομένα αποχώρησης). Συγχρόνως, θα έρθουν στο προσκήνιο και μεταγραφικές εξελίξεις, ώστε το «κυανόλευκο» σύνολο να είναι πιο ενισχυμένο τη νέα χρονιά.

Υπομονή για το Στοίχημα…

Την ίδια στιγμή, η Νίκη Βόλου όπως και όλες οι ομάδες της κατηγορίας περιμένουν τα λεφτά που τους αναλογούν από το ποσοστό επί του Στοιχήματος, ωστόσο λεφτά ακούνε και λεφτά δεν βλέπουν στον λογαριασμό.

Κάθε ευρώ είναι πολύτιμο, και αυτό ισχύει και για τη Νίκη Βόλου, όσο και νοικοκυρεμένα να είναι τα οικονομικά της. Η συγκυρία δεν είναι εύκολη, και κάθε αρχή αγωνιστικού σχεδιασμού έχει αυξημένες ανάγκες, καθώς δίνονται προκαταβολές, η ομάδα μετακινείται για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της εκτός της βάσης της και γενικότερα υπάρχουν υποχρεώσεις. Λεφτά από το Στοίχημα δεν έχει δει κανένας μέχρι στιγμής, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να δηλώνει την Πέμπτη 07/07 ότι: «Ξέρω ότι υπάρχουν γκρίνιες. Δεν είπε κανένας, ούτε έχουμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο, πολύ περισσότερο δεν είχαμε καμία προηγούμενη εικόνα λειτουργίας του μηχανισμού αυτού. Για πρώτη φορά λειτούργησε και είναι μόνιμος ο μηχανισμός. Καλό θα είναι να υπάρχει υπομονή»!

…Αναμονή για τα τηλεοπτικά λόγω Ευρωμπάσκετ!

Το ίδιο ισχύει και για τα τηλεοπτικά, αν και αυτά εξαρτώνται και από την έναρξη του πρωταθλήματος, που ήδη (και αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο), η έναρξή του μοιάζει να πηγαίνει προς Οκτώβριο και όχι τον Σεπτέμβριο που έχει αρχικά ανακοινωθεί. Ειδικά σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική κάλυψη, αρκεί κανείς να δει το πρόγραμμα των αθλητικών διοργανώσεων… Από 1 έως 18 Σεπτεμβρίου η ΕΡΤ θα μεταδίδει τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ και είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θα μπορέσει παράλληλα να μεταδίδει και αγώνες Super League 2! Οπότε και να αρχίσει το πρωτάθλημα εγκαίρως, τηλεοπτική κάλυψη δεν θα έχει, εκτός και αν η αρχή γίνει αργότερα…!

25 Ιουλίου οι πρώτες διαδικασίες

Όσον αφορά την έναρξη της προετοιμασίας, σε προπονητικούς ρυθμούς οι «κυανόλευκοι» θα μπουν πιθανότατα την 1η Αυγούστου, και η ημερομηνία της 25ης Ιουλίου μπορεί να οριστεί ως ημέρα έναρξης των απαραίτητων διαδικασιών, όπως είναι οι ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά.

Άλλωστε, ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν θέλει να επιβαρύνει πολύ τους παίκτες του, αν δεν έχει προσδιοριστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Βέβαια κι αυτός ξέρει καλά ότι αποτελεί πλέον παράδοση η έναρξη της SL2 να καθυστερεί και αρκετά μάλιστα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.