Αυξάνονται οι ομάδες που ζητούν οριστική διακοπή της ΕΣΚΑΘ

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ» αναφέρει ο ΓΣ Αλμυρού

Οι αποφάσεις της ΕΟΚ για το μέλλον των εθνικών πρωταθλημάτων και αποκρυστάλλωσή τους σε ένα οριστικό πλαίσιο θα φέρουν και τις εξελίξεις στην ΕΣΚΑΘ και στις θεσσαλικές κατηγορίες, ωστόσο πληθαίνουν οι σύλλογοι που ζητούν οριστική επικύρωση των βαθμολογιών και διακοπή της αγωνιστικής δράσης για φέτος.

Την αρχή έκανε ο ΓΣ Αλμυρού, που θέτει και θέμα ασφάλειας των αθλητών, για να πάρουν τη σκυτάλη των αντιδράσεων και των επιστολών ο ΓΣ Γόμφων από πλευράς Τρικάλων και ο ΓΣΕ Ελασσόνας από τον Νομό Λάρισας. Δεν λείπουν οι ομάδες που ζητούν πάντως να υπάρξει συνέχεια στην αγωνιστική δράση, καθώς θέλουν να ελπίζουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία, με σενάρια για Final 4 σε κάθε όμιλο ή ακόμη και για ένα συνολικό Final 8 να διατηρούνται στην επικαιρότητα.

Όσες ομάδες έως τώρα έχουν πάρει επισήμως θέση πάντως απορρίπτουν αυτά τα σενάρια, με τις πιέσεις εκατέρωθεν στη διοίκηση της ΕΣΚΑΘ να είναι σημαντικές. Ωστόσο το ΔΣ της θεσσαλικής Ένωσης περιμένει και τις οριστικές-επίσημες αποφάσεις από πλευράς ΕΟΚ για να μπορεί να κινηθεί και να αποφασίσει αναλόγως.

Xωρίς υποβιβασμούς(;)

Μοιάζει δεδομένο πάντως ότι υποβιβασμοί δεν θα υπάρξουν σε τοπικό επίπεδο, ενώ κερδίζει πιθανότητες και το σενάριο περισσότερων και πιο ευέλικτων ομίλων, τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οπότε, η όλη… φασαρία γίνεται για την άνοδο και πόσες ομάδες θα είναι σε θέση να αγωνιστούν τη νέα χρονιά στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Από την άλλη όμως, μέχρι και την οριστική έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ακολουθήσει. Το να μην πάρουν μέρος κάποιες ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα δεν είναι διόλου απίθανο, οπότε η αλυσίδα θα χρειαστεί καινούργιους κρίκους. Οπότε, μέχρι τότε, όπως αναφέρουν και άνθρωποι που ασχολούνται με το θεσσαλικό μπάσκετ και όχι μόνο, οι αλλαγές μπορεί να είναι κοσμογονικές!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.