«Χρήζει ελέγχου από τις αρχές αν και πώς χρησιμοποιήθηκαν οι χρηματοδοτήσεις για το ΕΑΚ»

Τόνισε στο Ράδιο Ένα 102.5 ο Νίκος Παπαπέτρος, επικεφαλής της "Συμμαχίας για τον Βόλο"

Μιλώντας στο Ράδιο Ένα και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Βόλου, Νίκος Παπαπέτρος, αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα θα βάλει υποψηφιότητα ο κ. Μπέος για πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που δεν έχει αξίωμα στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος και δεν είναι και μεγαλομέτοχος, αλλά κατέχει ένα ποσοστό κάτω από 5%.

Μάλιστα, έθεσε τον προβληματισμό μήπως η αναγγελία της υποψηφιότητας είναι ακόμη ένα πυροτέχνημα και εξέφρασε την αμφιβολία του αν είναι μία πραγματική υποψηφιότητα, ενώ αναρωτήθηκε αν σε περίπτωση που τελικά γίνει πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ ο κ. Μπέος μπορεί από πλευράς χρόνου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως δημάρχου.

Ακολούθως, ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου χρησιμοποιούνται προνομιακά από τον ΝΠΣ κατ’ αποκλεισμό άλλων ομάδων, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του κ. Παπαπέτρου για τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς για το ΕΑΚ, τονίζοντας ότι χρήζουν ελέγχου από τις αρχές εάν και πώς χρησιμοποιήθηκαν.

Μάλιστα, με βάση το γεγονός ότι υπήρχαν διαθέσιμα μεγάλα ποσά για εργασίες στο ΕΑΚ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στη συνέχεια επί υπουργίας Αυγενάκη αλλά και από την Περιφέρεια, ο κ. Παπαπέτρος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η στάση του δημάρχου απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου είναι απολύτως εκδικητική, προσθέτοντας ότι ίδιο ισχύει και με τη Νίκη Βόλου όσον αφορά το Πανθεσσαλικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Παπαπέτρου στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη:

«Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το ΓΕΜΗ δηλαδή, φαίνεται ότι από τον Φεβρουάριο-Μάρτη ο κ. Μπέος δεν είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος. Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ με ποια ιδιότητα, χωρίς να είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δικής του ομάδας, διότι μέτοχος εμφανίζεται κάτω από 5%.

Πρόκειται περί πραγματικής υποψηφιότητας ή περί ενός άλλου πυροτεχνήματος; Δεν είμαι ειδικός περί τα ποδοσφαιρικά, αλλά από ενημέρωση που έχω, παρακολουθώντας δηλαδή τα της διοικήσεως του ΝΠΣ, που εμπλέκεται με τον δήμο Βόλου, φαίνεται ότι έχει αντικατασταθεί από πρόεδρος και από διευθύνων σύμβουλος και έχει βάλει επίσης ένα γνωστό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, τον κ. Σπυριδόπουλο, που έτυχε να είναι πρόεδρος και στο ερασιτεχνικό σωματείο.

Ο πρώτος εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, όταν συνεστήθη αυτή η ομάδα και μεταφέρθηκε από τον «γειτονικό» Νομό Πιερίας, ήταν ο κ. Σπυριδόπουλος. Το καταστατικό αυτής της ομάδας έχει καταρτιστεί στην Κατερίνη και ως «γειτονικός» νομός μετά μεταφέρθηκε εδώ αυτή η ομάδα. Τώρα λοιπόν φαίνεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο ΓΕΜΗ ο κ. Σπυριδόπουλος.

Ο κ. Μπέος τώρα πλέον ερωτάται: θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα με ποια ιδιότητα; Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ δεν είναι και ο ίδιος λέει ότι δεν είναι δική του η ΠΑΕ. Από την άλλη μέτοχος εμφανίζεται με ένα πολύ μικρό ποσοστό λόγω μη ελέγχου του πόθεν έσχες και έχει διασπαρεί το ποσοστό αυτό σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους-μετόχους. Εγώ βλέπω δημοτικούς συμβούλους ως μετόχους μέσα στον ΝΠΣ ή μέλη των οικογένειών τους ή συναλλασσόμενους με τον δήμο ή εργολάβους του δήμου. Όλοι πάντως μπλέκονται με τον δήμο».

Για το αν πολιτικά η ενασχόληση του Αχιλλέα Μπέου με την προεδρία της Super League συνεπάγεται ότι ο δήμος παραγκωνίζεται:

«Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της παράταξής μας ότι η ποδοσφαιρική ιστορία με την πολιτική ιστορία της πόλης μας τα τελευταία χρόνια εμπλέκονται απολύτως. Η ποδοσφαιρική-αθλητική ισχύς χρησιμοποιείται υπέρ της πολιτικής και αντιστρόφως.

Το τι γίνεται ανάμεσα στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος και τον δήμο Βόλου είναι γνωστό.

Αν δείτε το μετοχολόγιο της συγκεκριμένης ΠΑΕ, θα δείτε ότι είναι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη των οικογενειών τους, προμηθευτές του δήμου και εργολάβοι του δήμου. Και ακριβώς το ίδιο γίνεται και στη διοίκηση.

Αν πρόκειται περί μία σοβαρής υποψηφιότητας, εννοώντας ότι δεν είναι κατά τα φαινόμενα και ακόμη ένα πυροτέχνημα, τότε στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα προστίθενται και άλλα.

Δεν είναι δυνατόν το ίδιο πρόσωπο και δεν το εννοώ πολιτικά αλλά από πλευράς ικανοτήτων και διαθέσιμου χρόνου για τα του δήμου ή της ποδοσφαιρικής του ομάδας ή της Σούπερ Λίγκας να ανταποκριθεί.

Θα πρέπει να διαθέτει έναν ικανό χρόνο για τη Σούπερ Λίγκα ταυτόχρονα. Θα το κάνει και για τον δήμο ταυτόχρονα; Μήπως είναι απλώς κτήση αξιωμάτων με άλλους στόχους; Γιατί για την πόλη σίγουρα καλό δεν είναι.

Θεωρεί θετικές τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο ο κ. Μπέος. Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ακριβώς. Λέει ότι είναι απολύτως συνεπής στις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί στο ποδόσφαιρο. Αυτό μένει να διευκρινιστεί, γιατί δεν το έχω κατανοήσει καλά και εγώ ποιες είναι οι αρχές. Αυτές που υπηρέτησε στον Πανιώνιο, αυτές που υπηρέτησε στον Ολυμπιακό Βόλου, αυτές που υπηρέτησε στη συνέχεια; Δεν ξέρω ποιες αξίες και αρχές υπηρετεί, διότι αν είναι συνεπής στις προηγούμενες αρχές, μάλλον πρόβλημα είναι παρά θετικό».

Για τις δηλώσεις του κ. Μπέου ότι θα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, για να ασχοληθεί με την πόλη του και τους δικούς του ανθρώπους του:

«Αυτά είναι πυροτεχνήματα. Λίγο πριν λήξει το πρωτάθλημα ή λίγο πριν ξεκινήσει το επόμενο, ο δήμαρχος Βόλου πουλάει την ομάδα του, που θεωρεί δική του, παρόλο που στο μετοχολόγιο δεν φαίνεται έτσι. Ο ίδιος λέει ότι θα την πουλήσει και ότι θα ασχοληθεί με τα του δήμου. Κάθε χρόνο το ίδιο βλέπουμε.

Τη μια θα την έπαιρνε κάποιος Τούρκος επιχειρηματίας, την άλλη θα γινόταν εταιρεία λαϊκής βάσης και θα την έπαιρναν οι Βολιώτες, οι οποίοι ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό κάλεσμα του δημάρχου να αποκτήσουν μία ομάδα με 30-40 φιλάθλους το πολύ, οι οποίοι πηγαίνουν έξω από το δημαρχείο και τον παρακαλάνε να σώσει την ομάδα».

Για την αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών του δήμου Βόλου από τη συγκεκριμένη ομάδα, όπως το Πανθεσσαλικό και η Άλλη Μεριά:

«Αναφέρεστε σε ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν και γήπεδα τένις στη Νέα Ιωνία, τα οποία μισθώνονται σε κάποιον και καταλήγουν με σύμβαση υπομίσθωσης σε κάποιους γνωστούς δημοτικούς συμβούλους ή μέλη των οικογενειών τους, για να είναι πιο ακριβής. Εδώ δεν πρόκειται περί μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, που χρησιμοποιεί τα γήπεδα της πόλης. Αντίθετα, μέσω της ποδοσφαιρικής ομάδας, ελέγχουν την πολιτική ζωή της πόλης. Σε όλες τις πόλεις οι ποδοσφαιρικές ομάδες χρησιμοποιούν και καλά κάνουν τα γήπεδα. Εδώ ο ΝΠΣ Βόλος προνομιακά χρησιμοποιεί τα γήπεδα της πόλης κατ’ αποκλεισμό άλλων ομάδων. Ο Ολυμπιακός Βόλου στο τελευταίο ματς καθάρισε μόνος του το γήπεδο της Νεάπολης. Το ΕΑΚ είναι εγκαταλειμμένο. Η Νίκη μαρτύρησε φέτος. Και έναν ποδοσφαιρικό χώρο, που χρησιμοποιούσε για τα δικά του ποδοσφαιρικά τμήματα ο Ολυμπιακός Βόλου, τον πήρε κι αυτόν ο ΝΠΣ».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις για το ΕΑΚ και αν συνιστά ποινικό αδίκημα ότι δεν τις αξιοποιεί ο δήμος Βόλου:

«Υπάρχουν χρήματα για το ΕΑΚ ακόμη και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκε ένα ποσό με παρέμβαση των τότε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περίπου 1εκ. ευρώ. Δεν ξέρω τι έγιναν και τα χρήματα επί υπουργίας κ. Αυγενάκη. Χρήζουν ελέγχου από άλλες αρχές, όπως από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, με ποιους κωδικούς μπήκαν στον Δήμο και πώς δαπανήθηκαν και εάν χρησιμοποιήθηκαν για το ΕΑΚ. Και αν χρησιμοποιήθηκαν, αν ανταποκρίνονται στην αξία των εργασιών.

Ξέρω όμως ότι κατά καιρούς έχουν δοθεί από τις κυβερνήσεις χρήματα, γιατί ξέρουν ότι μία παραδοσιακή ομάδα, ο Ολυμπιακός Βόλου, χρησιμοποιούσε το ΕΑΚ. Είναι αμφίβολο εάν και πώς δαπανήθηκαν. Αυτά ελέγχονται και επειδή μιλάμε για μεγάλα ποσά, δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.

Διαβλέπω ότι η στάση του δημάρχου απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου είναι απολύτως εκδικητική. Το ίδιο και με τη Νίκη Βόλου, που, όταν είναι να πάρει το Πανθεσσαλικό, τότε θυμάται (σ.σ. ο κ. Μπέος) ότι γίνεται σπορά ή επανασπορά ή συντήρηση. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου πριν λίγες βδομάδες έπρεπε να παίξει στο γήπεδο της Νεάπολης και το γήπεδο θύμιζε χωράφι. Επί δύο μέρες οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πάλευαν να επαναφέρουν το γήπεδο σε μία στοιχειώδη καλή κατάσταση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.