Δεν τα βρίσκουν ΕΠΟ και ΓΓΑ, χωρίς αγώνες διαφαίνεται το Σαββατοκύριακο

Κατατέθηκε η τροπολογία «βοήθειας» για τα Σωματεία και την εγγραφή τους στο Μητρώο

Η τροπολογία «βοήθειας» για το Μητρώο κατατέθηκε,  αλλά η ΕΠΟ δύσκολα θ’ αποφασίσει έναρξη της αγωνιστικής δράσης, και μάλιστα δεν πάει μόνο σε αναστολή αλλά σε διακοπή και των πρωταθλημάτων σε τοπικό επίπεδο που έχουν ξεκινήσει!

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωσή της, η ΓΓΑ αναφέρει ότι ολοκληρώνεται απόψε (τα μεσάνυχτα) η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων για το έτος 2022.

Από αύριο 1/10 έως και τις 30/11 θα εξετάζονται τα δικαιολογητικά όσων κατατεθειμένων αιτήσεων δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί και θα «τρέχει» το δίμηνο χρονικό περιθώριο «θεραπείας» τους, εφόσον χρειάζεται, από τα σωματεία.

Μάλιστα τονίζεται ότι όπως δήλωσε από την περασμένη Δευτέρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατατέθηκε και η Τροπολογία (η οποία ενσωματώνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή) ώστε:

-Και όλα εκείνα τα σωματεία που ολοκλήρωσαν την υποβολή αίτησης στο Μητρώο και κατέχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν είναι οριστικά εγγεγραμμένα) να έχουν το δικαίωμα χρήσης των Δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να τους εκδίδουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων.

Ωστόσο η ΕΠΟ δεν φαίνεται να πείθεται, ούτε να υποχωρεί, με τη ΓΣ να βρίσκεται σε εξέλιξη. Όμως ήδη σε ανεπίσημο επίπεδο αναφέρεται ότι υπάρχει θέμα διακοπής και δύσκολα θα έχουμε αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο στις ΕΠΣ, ενώ σαφώς επηρεάζεται και η Γ’ Εθνική…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.