Διαφωνίες ΕΠΟ και Super League για την ΕΕΑ στη Βουλή

Απόψεις για το αθλητικό νομοσχέδιο κατέθεσαν κατά την ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται στο αθλητικό νομοσχέδιο Αυγενάκη, ΕΠΟ και Super League, εκφράζοντας ενστάσεις για την ΕΕΑ.

Η ΕΠΟ που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Β. Σαράκη, διαφώνησε ως προς τις «υπερεξουσίες» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι οποίες εξειδικεύτηκαν και ζήτησε η ΕΕΑ να εισηγείται και οι ποινές να επιβάλλονται από τα όργανα του ποδοσφαίρου. Επίσης, εκφράστηκε διαφωνία όχι ως προς το όριο θητειών των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά ως προς το όριο ηλικίας των μελών αυτής.

Από την πλευρά της Super League 1 o πρόεδρός της, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, εξέφρασε τις διαφωνίες του συνεταιρισμού με συγκεκριμένες αρμοδιότητες της ΕΕΑ, και συγκεκριμένα με το ανεύθυνο των μελών της, το ύψους της εγγυητικής επιστολής που πρέπει να καταθέτουν οι ΠΑΕ και για τα ποινικά αδικήματα για τα μέλη των ΔΣ ΠΑΕ σε περιπτώσεις επεισοδίων. Τέλος χαρακτήρισε ασαφή τα κριτήρια βάσει των οποίων η ΕΕΑ δεν χορηγεί πιστοποιητικά συμμετοχής σε ομάδες.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της Ένωσης SL2 – FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος, δεν έκανε χρήση του χρόνου που του δόθηκε για να μιλήσει και είπε ότι θα καταθέσει υπόμνημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.