Δήλωσε συμμετοχή στην Α’ ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένοντας το γήπεδο

Σε αναμονή της εξεύρεσης έδρας για τα εντός έδρας παιχνίδια

Οι διαδικασίες για την οργάνωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Θεσσαλίας για την αγωνιστική περίοδο 2023-24 συνεχίζονται, με τις ομάδες να καταθέτουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά έστω και με αργούς ρυθμούς, και με τον Ολυμπιακό Βόλου να αποστέλλει τη σχετική αίτηση το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουλίου στην Ένωση.

Ο φάκελος έχει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν όπως προβλέπεται, ενώ η Ένωση θα περιμένει και από τον Ολυμπιακό Βόλου το σχετικό παραχωρητήριο που θα προκύψει στο άμεσο μέλλον για το γήπεδο που θα χρησιμοποιεί για τους εντός έδρας αγώνες της. Η ΕΠΣΘ δίνει τη δυνατότητα στους συλλόγους να καταθέσουν το συγκεκριμένο έγγραφο σε δεύτερο χρόνο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να αναζητεί λύση γι’ αυτό το θέμα.

Βέβαια, οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσει τελικά το Βοηθητικό το ΕΑΚ Βόλου τουλάχιστον για τους αγώνες είναι αρκετές, ενώ είναι δεδομένο ότι χρειάζονται παρεμβάσεις, ειδικά στον υβριδικό χλοοτάπητα που διαθέτει το συγκεκριμένο γήπεδο, μιας και έχει φθορές από τη χρήση και το πέρασμα του χρόνου. Άλλωστε πρόκειται για έναν αγωνιστικό χώρο που χρησιμοποιείται από αρκετές ομάδες της ΕΠΣΘ, όπως ο Τοξότης Βόλου, και η Ένωση εφόσον πάρει το συγκεκριμένο γήπεδο και ο Ολυμπιακός Βόλου θα χρειαστεί να διαμορφώνει αναλόγως και το πρόγραμμα, με τις ομάδες να παίρνουν τον σχετικό κλειδάριθμο στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το Βοηθητικό του ΕΑΚ Βόλου χρησιμοποιείται και για προπονήσεις τμημάτων ακαδημιών, ενώ και η ομάδα Γυναικών του Βόλος 2004 το δηλώνει ως έδρας της, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Στο πλαίσιο του συνωστισμού ωστόσο, είναι πολύ πιθανό τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου να χρειαστεί και γήπεδο για τις καθημερινές προπονήσεις. Η Άλλη Μεριά είναι μία λύση, ωστόσο θα πρέπει να ανανεωθεί η σύμβαση με τον Δήμο Βόλου που ολοκληρώνεται το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ και άλλοι σύλλογοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για χρήση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.