Δυνατός ο Ολυμπιακός Βόλου και εκτός έδρας, οριακά ο ΑΟ Σκιάθου

Οι αριθμοί για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ξεχνάει την ισοπαλία στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με αντίπαλο τον ΑΟ Σκιάθου, και δεν παραβλέπει το παιχνίδι, παρά την ανύπαρκτη για τον ίδιο βαθμολογική σημασία, και αναμένεται να διεκδικήσει με αρκετές δυνάμεις τη νίκη στην αναμέτρηση της Κυριακής και στο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι βέβαια το φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον ΑΟ Σκιάθου από την άλλη να θέλει τουλάχιστον έναν βαθμό περισσότερο από την Ακρόπολη που παίζει με τον Αστέρα Ριζομύλου, για να είναι αυτός που θα παραμείνει στην κατηγορία. Αν η Ακρόπολη ηττηθεί, ο ΑΟ Σκιάθου θέλει ισοπαλία, καθώς έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, αν πάλι η ομάδα του Σέσκλου μείνει στην ισοπαλία, οι Σκιαθίτες θέλουν νίκη…

Οι αριθμοί για μία ακόμη φορά είναι χαρακτηριστικοί:

-Εκτός έδρας φέτος για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ μετρά 11 νίκες και μία ήττα, τη μοναδική της, από την Αγία Άννα. Έχει πετύχει 41 τέρματα, κάτι που μεταφράζεται σχεδόν σε τέσσερα ανά παιχνίδι, ενώ έχει δεχθεί μόλις 7 (μ.ό. δηλαδή 0,583). Η επίθεση εκτός έδρας είναι η καλύτερη ομάδας της φετινής κατηγορίας, αλλά στην άμυνα είναι μεν στην πρώτη θέση αλλά έχει συγκατοίκους την Αγία Άννα και τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου, που επίσης έχουν δεχθεί μόλις επτά τέρματα η καθεμία μακριά από το γήπεδό τους.

-Από την άλλη, εντός έδρας, ο ΑΟ Σκιάθου έχει πάρει τις τέσσερις από τις πέντε νίκες που έχει συνολικά φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ καταγράφει δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Έχει πετύχει 16 τέρματα σε 12 αγώνες (μ.ό. 1,33 ανά παιχνίδι), ενώ έχει δεχθεί 18  (μ.ό. 1,5).

-Παρόλ’ αυτά, αν το πρωτάθλημα βασιζόταν μόνο στους εντός έδρας αγώνες, ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρισκόταν τώρα στην πρώτη θέση με 37 βαθμούς, ενώ η Αγία Άννα θ’ ακολουθούσε με 36, ενώ ο ΑΟ Σκιάθου θα ήταν 9ος με 14 και θα είχε πίσω τους την Αγχίαλο και τον Σαρακηνό με 12, και την Ακρόπολη Σέσκλου με 11!

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.