Έχει αρκετή δουλειά στο ΕΑΚ Βόλου

Για την αποκατάσταση του παρκέ και όχι μόνο

Το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΕΑΚ Βόλου μένει ως έχει εδώ και χρόνια, και έργα δεν γίνονται, ούτε φαίνεται να προχωρά κάτι, όμως ακόμη και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις απαιτούν εργασίες, με το παρκέ στο κλειστό να παίρνει σειρά αναγκαστικά.

Ένα σημαντικό μέρος αυτού «φούσκωσε» το προηγούμενο χρονικό διάστημα και παρά το ότι το κλειστό φιλοξένησε αγώνες με την κατάσταση να μην είναι σαφώς η καλύτερη, σίγουρα δεν μπορούσαν τα πράγματα να παραμείνουν έτσι. Ήδη από τις τελευταίες ημέρες του περασμένου πλέον έτους (2022) έγιναν κάποιες εργασίες, με αποξήλωση του σημείου που είχε «φουσκώσει» για να τοποθετηθεί καινούργιο ξύλο, με τις απαραίτητες εργασίες όμως και στο υπόστρωμα, και με τον έλεγχο για να δουν οι αρμόδιοι που ακριβώς οφείλεται η ζημιά.

Θεωρητικά σε 15 ημέρες όλα θα είναι έτοιμα, αλλά θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και όλες τις μεταβλητές, όπως είναι η θερμοκρασία, καθώς μετά το πέρασμα του λούστρου το κρύο και η υγρασία δεν βοηθούν και πολύ στο να στεγνώσει, αλλά και τα… λούκια. Ήδη έγινε έλεγχος και γι’ αυτά, και πιθανότατα χρειάζεται παρέμβαση και εσωτερικά και εξωτερικά σε ό,τι αφορά τα λούκια του κλειστού για να μην παρατηρηθούν πάλι φαινόμενα ζημιών. Ζημιά μπορεί να προκαλέσει ακόμη και η υγρασία που εξαιτίας της Γορίτσας είναι ιδιαίτερα αυξημένη…

Σε κάθε περίπτωση, το παρκέ δεν θα είναι έτοιμο για τον αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Έσπερο Λαμίας για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ Β’ Εθνικής Ανδρών. Ήδη μάλιστα η ΕΟΚ έχει ορίσει να διεξαχθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση στο κλειστό της Πορταριάς(!), οπότε και οι «ερυθρόλευκοι» διαμορφώνουν αναλόγως τα πλάνα τους.

Είναι και το Βοηθητικό

Την κατάσταση στο γήπεδο ποδοσφαίρου είναι γνωστή και τώρα αναλύεται ακόμη περισσότερο και αυτή του κλειστού του μπάσκετ, ωστόσο υπάρχει και άλλη υποδομή στο ΕΑΚ Βόλου που φαίνεται ότι χρήζει περισσότερης προσοχής…

Ο λόγος για το βοηθητικό, που διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα και φιλοξενεί αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών, αγώνες Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Γυναικών, και συγκεκριμένα του Βόλος 2004 φέτος, και εσχάτως φιλοξένησε και την ποδοσφαιρική ομάδα Ανδρών του Ολυμπιακού Βόλου.

Η κατάσταση του χλοοτάπητα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς ιδίοις όμμασι, αλλά σίγουρα η εικόνα που προκαλεί εντύπωση είναι η κατάσταση μπροστά στην εστία που βρίσκεται προς το κλειστό του ΕΑΚ, με το… αγνώστου ταυτότητος πλαίσιο να δημιουργεί τουλάχιστον ερωτηματικά για τον λόγο της ύπαρξής του εκεί. Φυσικά και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου σχολιάστηκε στο περιθώριο του αγώνα κυπέλλου Άνθιμος Γαζής-Ολυμπιακός Βόλου.

Πιο δίπλα φυσικά είναι και το κολυμβητήριο με τα γνωστά θέματα που αντιμετώπισαν οι πισίνες προσφάτως. Προφανώς χρειάζεται συνεχή εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου και αυτές οι διαθέσιμες εγκαταστάσεις να παραμείνουν λειτουργικές, και στο ΕΑΚ αλλά και αλλού, όπως είναι το «Βάκης Παρασκευόπουλος», μιας και οι σύλλογοι είναι αρκετοί πλέον σε όλα τα αθλήματα και οι αθλούμενοι-ες χρειάζονται χώρους για προπονήσεις.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.