Είδαν Λεβαδειακό στη Νίκη, αλλά … δεν τρόμαξαν

Ο πρώτος αντίπαλος των κυανόλευκων στο πρωτάθλημα κέρδισε με το ζόρι την Κοζάνη

Ο Λεβαδειακός, ο πρώτος αντίπαλος της Νίκης στο πρωτάθλημα, μετά το ρεπό που είχε στην πρεμιέρα, έδωσε σήμερα Δευτέρα σε ουδέτερη έδρα και συγκεκριμένα στην Καισαριανή το πρώτο του ματς στη Σούπερ Λιγκ 2 με αντίπαλο την Κοζάνη, την οποία κέρδισε με το ζόρι 1-0.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 11’ ήταν … κωμικό, αφού προήλθε από ανεπίτρεπτο λάθος του τερματοφύλακα Καραγκιόζη, ο οποίος αρχικά πασάρει σε αντίπαλο και στο τέλος της φάσης χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του στο σουτ του Μπελμόντ, το οποίο φαινόταν εύκολο να μπλοκάρει. Ουσιαστικά ο γκολκήπερ της Κοζάνης ουσιαστικά σημείωσε αυτογκόλ, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Μ’ αυτό το τυχερό τέρμα ο Λεβαδειακός κέρδισε σε ένα παιχνίδι που παρακολούθησε τηλεοπτικά ο προπονητής της Νίκης, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος δεν πρέπει να τρόμαξε από την ομάδα του Νιόπλια ενόψει της αναμέτρησης μ’ αυτήν την Τετάρτη 11/10 στον Βόλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λεβαδειακός κινδύνευσε στο 26’ με τον Γκροφ να διώχνει σωτήρια στη γωνία του την κεφαλιά του Καλλέργη, ενώ μετά το γκολ η επόμενη σοβαρή φάση των «πράσινων» ήταν στο 86’ με χαμένο τετ-α-τετ του Κουιρουκίδη σε θέση πλάγια αριστερά της περιοχής, με τον ίδιο να αποβάλλεται δευτερόλεπτα μετά για φάουλ που έκανε με δεύτερη κίτρινη. Ετσι, θα είναι τιμωρημένος με τη Νίκη, αφού δεν ορίστηκε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο αγώνας του Λεβαδειακού στο Κύπελλο, ώστε να εκτίσει σ’ αυτόν.

Σημαντική ευκαιρία χάθηκε στο 92’ με τον Γιαννιώτα για το 2-0 σε κενή από τερματοφύλακα εστία με μακρινό ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι ο Λεβαδειακός δεν ικανοποίησε, παρότι η ποιότητα του ρόστερ του είναι δεδομένη.

Να σημειωθεί ότι οι Βοιωτοί ξεκίνησαν με τον Ούγγρο Γκροφ στο τέρμα, ενώ οι Τσάπρας, Σωτηράκος (πλάγιοι μπακ), Λιάγκας και Πίρινεν (στόπερ) ήταν στην άμυνα. Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν ο Μεχία και ο Χάμοντ, δεκάρι ο Μπελμόντ, εξτρέμ που άλλαζαν πλευρές οι Λούα-Λούα και Πολέτο και φορ ο υψηλόσωμος Βενεζουελάνος Ρομό.

Κατά τα λοιπά η Νίκη έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα και να παρουσιαστεί πιο έτοιμη σε σχέση με τα δύο ματς Κυπέλλου στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό σε εννιά μέρες από σήμερα, ενώ έγινε προσπάθεια να κλειστεί κάποιο φιλικό, αλλά δεν καρποφόρησε.

Στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, είναι πιθανόν ο Λεονάρντο Ριμπέιρο να είναι τουλάχιστον στον πάγκο, ενώ σχεδόν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο με τον Βλαντ Μοράρ, που είναι πιο πίσω και εκτιμάται ότι μπορεί να είναι στην αποστολή την 5η αγωνιστική με τον Απόλλωνα Πόντου.

Χρήστος Θανασούλης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.