Ελευθερόπουλος: «Κίνητρό μας η νοοτροπία του νικητή»

Οι δηλώσεις του προπονητή της Νίκης μετά το 1-1 με τον Μακεδονικό

Δεν έχει παράπονο από τους παίκτες του και το πόσο παλεύουν σε μία περίοδο που δεν είναι και η πλέον εύκολη για τους ποδοσφαιριστές ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, όπως δήλωσε μετά το ματς με τον Μακεδονικό, τονίζοντας ότι η ομάδα του μπήκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος.

Ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μπλακ άουτ που έπαθε, όπως ανέφερε, μετά το 0-1, το οποίο δεν έπρεπε να συμβεί, αφού η Νίκη διαθέτει παίκτες με εμπειρία, ενώ παραδέχτηκε ότι ο αντίπαλός δικαιούνταν σ’ αυτό το σημείο ένα δεύτερο γκολ. Ακόμη, επεσήμανε πως μετά την ισοφάριση και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, ενώ στάθηκε στο κίνητρο της ομάδας του, που έχει να κάνει με την νοοτροπία του νικητή, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα ποιοι παίκτες θα μείνουν ή θα φύγουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Νίκης στη συνέντευξη Τύπου (απόδοση:magnesiasports): «Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε την κατοχή που συνηθίζουμε να έχουμε στα περισσότερα παιχνίδια, κυκλοφορήσαμε πάρα πολύ καλά την μπάλα στο δεύτερο τρίτο, κάναμε πάρα πολλές αλλαγές πλευράς, εκμεταλλευόμενοι την αγωνιστική κατάσταση του Σάββα Τοπαλίδη, και φέραμε την μπάλα από αριστερά προς τα δεξιά και αντίστροφα στον αριστερό εξτρέμ, τον Κρητικό, για να παίξει με το ανάποδο πόδι.

Όμως ενώ φέρναμε την μπάλα μέσα στην περιοχή, δεν είχαμε άτομα εκεί από τη δεύτερη ζώνη, για να το εκμεταλλευτούμε και να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Κατά τη γνώμη μου δικαιούμασταν αυτό το διάστημα να προηγηθούμε, ενώ ο Μακεδονικός είχε κάποιες προϋποθέσεις στη μετάβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μακεδονικός ισορρόπησε το παιχνίδι στην αρχή, ενώ εμείς συνεχίσαμε να προσπαθούμε μέσα από το δικό μας τρόπο παιχνιδιού να δημιουργήσουμε. Ξαφνικά μετά το 0-1 του Μακεδονικού για δέκα λεπτά η ομάδα έπαθε μπλακ άουτ.

Το δίκιο θα ήταν σ’ αυτό το σημείο να φάμε δεύτερο γκολ. Δυστυχώς, ενώ έχουμε παιδιά έμπειρα και δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό το πράγμα, μας συνέβη και είμαστε τυχεροί που δεν φάγαμε το δεύτερο γκολ. Ο Μακεδονικός έχασε μία απίστευτη ευκαιρία, αλλά μετά ισορροπήσαμε ξανά το παιχνίδι, πιέσαμε και δικαιούμασταν να ισοφαρίσουμε.

Μετά το 1-1 θα μπορούσαμε να βάλουν γκολ και οι δύο ομάδες, οπότε συνολικά θα έλεγα ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα».

Για το κίνητρο που είχε σήμερα με τον Μακεδονικό η Νίκη: «Αυτό που είπα στους παίκτες σήμερα έχει να κάνει με την νοοτροπία του νικητή, η οποία μας ακολουθεί, είτε μείνουν στη Νίκη Βόλου την επόμενη σεζόν είτε πάνε αλλού. Δεν έχω παράπονο απ’ αυτόν τον τομέα καθόλου. Στο πρώτο ημίχρονο τα παιδιά μπήκαν πάρα πολύ καλά στο ματς, το μόνο που με στενοχωρεί και με προβληματίζει είναι αυτό το δεκάλεπτο μετά το 0-1, που χάσαμε τελείως το μυαλό μας.».

Για το αν έδειξε θετικά στοιχεία ο Μακατσάρια, παίρνοντας περισσότερο χρόνο: «Ο Μακατσάρια είναι ακόμα πίσω, όπως ήταν πολύ λάθος η αντίδρασή του στο πέναλτι. Αποφασίζουμε εμείς ποιος θα χτυπήσει το πέναλτι, οπότε είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε στα αποδυτήρια. Μάλλον δεν ξέρει τους κανόνες και τις αρχές μας. Έρχεται από άλλα πρωταθλήματα που λειτουργούν διαφορετικά, όμως εμείς λειτουργούμε πολύ διαφορετικά σε αυτή την ομάδα και είναι κάτι που θα το επιλύσω εσωτερικά».

Για το επόμενο ματς με την ΑΕΛ: «Θέλουμε να δούμε τι γίνεται με τον Παναγιωτίδη, που είναι πάρα πολύ σημαντικός για εμάς. Να δούμε τι γίνεται και με τον Πασχάλη Κάσσο. Αυτήν την περίοδο όσοι προπονούνται καλά και είναι σε καλή κατάσταση είναι λίγοι.

Είναι 12-13 αυτοί που μπορώ να υπολογίζω.

Και οι δύο έχουν πάρα πολλά τρεξίματα και κάνουν πολλή δουλειά και θα πρέπει να δω τις επόμενες μέρες την κατάστασή τους.

Ο Γαβριηλίδης θα ξεκινήσει την Τετάρτη να κάνει με την ομάδα, οπότε θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί.

Δεν το συζητώ ότι και με την ΑΕΛ θα έχουμε κίνητρο, πόσο μάλλον σ’ αυτά τα παιχνίδια, αλλά δεν είναι και πάρα πολύ εύκολο αυτή την περίοδο και με αυτές τις θερμοκρασίες. Αλλά τα παιδιά παλεύουν και δεν έχω παράπονο».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.