Ελευθερόπουλος: «Στα επόμενα παιχνίδια καλούμαστε να δείξουμε το μέγεθός μας»

«Δώσαμε ευκαιρίες σε παίκτες, είχαμε χαμηλή ένταση στο πρώτο μέρος»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα απέναντι στον Θεσπρωτό και από την εμφάνιση στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, τονίζοντας πάντως ότι ακολουθεί μία σειρά αγώνων στην οποία η ομάδα καλείται να δείξει το μέγεθός της. Αναφέρθηκε με παράδειγμα τον Μπρούνο παράλληλα, σε ευκαιρίες που παίρνουν παίκτες, σημειώνοντας ότι τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά αναγκαστικά…

Για την εμφάνιση της ομάδας απέναντι στον Θεσπρωτό, σημείωσε: «Όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο είναι δύο διαφορετικά ζητήματα. Το ένα είναι η θέση των ποδοσφαιριστών, αυτό που έχουμε δουλέψει τακτικά και το άλλο είναι η ένταση. Ενώ είχαμε σωστές τοποθετήσεις, δεν είχαμε καθόλου ένταση στο παιχνίδι μας, κάτι που μας χαρακτηρίζει και κάτι που μας κάνει να επιβληθούμε στον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε ριζικά η εικόνα του αγώνα, ανεβάσαμε πολύ την ένταση και στο αμυντικό κομμάτι και στο επιθετικό. Τα παιδιά κάνανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεν κινδυνεύσαμε καθόλου. Αναγκάσαμε τον αντίπαλο να μην μπορεί να φύγει από την περιοχή του σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Βάλαμε ένα γκολ, δημιουργήσαμε ευκαιρίες μέσα από το πλάνο αυτό ακριβώς που θέλουμε να κάνουμε για την ομάδα μας. Αλλά επειδή το ποδόσφαιρο είναι αυτό, γι’ αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ, δυστυχώς από ένα δικό μας προσωπικό λάθος, κινδυνεύσαμε να ισοφαριστούμε και να είμαστε με παίκτη λιγότερο. Παρόλ’ αυτά, μετά την απώλεια, συνεχίσαμε πολύ καλά, πολύ κοντά οι γραμμές, δεν χαμηλώσαμε καθόλου και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μπει στην περιοχή και κλειδώσαμε το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ».

Για το σερί των πέντε θετικών αποτελεσμάτων ανέφερε: Η ομάδα έχει κάνει συνεχόμενες νίκες. Έχει πάρει βαθμούς μαζεμένους πάρα πολλούς. Έχει αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα που το λιγότερο οφείλει να είναι. Για την εμφάνιση, στο δεύτερο ημίχρονο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, στο δεύτερο χωρίς να είμαστε κακοί, το αντίθετο, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά με χαμηλή ένταση».

Για τους παίκτες και για τις ευκαιρίες που δίνονται, σημείωσε: «Ο Πασχάλης (Κάσσος) είναι πολύ σημαντικός για εμάς και για την κατηγορία. Έχουμε τα παιδιά για να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε. Γυρνάει και ο Δεληζήσης κανονικά. Έτσι είναι το πρωτάθλημα, θα έχουμε απώλειες είτε λόγω καρτών, είτε λόγω της πανδημίας που δείχνει να έρχεται, αλλά έχουμε έναν αριθμό παικτών που εμπιστευόμαστε και δουλεύουνε εξαιρετικά. Το σημαντικό είναι όσα παιδιά έρχονται από τον πάγκο, να αποδεικνύουνε ότι μπορούν να βοηθήσουνε, όπως έκανε και ο Παναγιωτίδης, μας βοήθησε πάρα πολύ για ν’ ανεβάσουμε ένταση. Δίνουμε ευκαιρίες σε κάποια παιδιά, κάποιοι τις αρπάζουνε, κάποιοι καθόλου και δυστυχώς επειδή το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο, έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω, δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια και οι κρίσεις πρέπει να είναι πολύ αυστηρές».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Είχαμε μείνει πολύ πίσω πριν πάρουμε τους 15 βαθμούς. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για τέτοια λάθη και συμπεριφορές. Από τον Μπρούνο υπήρχαν πολλές απαιτήσεις και δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής. Του δώσαμε δεύτερη ευκαιρία μετά και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας. Ο Παναγιώτης (Παναγιωτίδης) άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία. Θα είναι αυστηρά τα κριτήρια…».

Για ενδεχόμενες μεταγραφικές προσθήκες, απάντησε: «Η συνεργασία του προπονητή με τη διοίκηση είναι πολυτέλεια για τον προπονητή. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο όποτε είναι εδώ, ή με τον Βασίλη (σ.σ. Βενέτη) όταν δεν είναι. Έχουμε τις ίδιες απόψεις, έχουμε συζητήσει. Αν βρεθεί κάτι αξιόλογο θα κινηθούμε. Δεν θα πάρουμε για να πάρουμε. Μόνο αν μας ανεβάσουν επίπεδο».

Για το αν το Πανθεσσαλικό ταιριάζει στη Νίκη: «Δεν μπορούμε ν’ αφαιρέσουμε από τον εαυτό μας το δικαίωμα να παίζει σε ένα τέτοιο εξαιρετικό γήπεδο. Είμαστε μία ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο. Άρα δεν θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Θα πάμε εμείς στο βουνό. Θα έχουμε την ίδια ένταση από το πρώτο λεπτό. Είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει, που μπορούμε να το κάνουμε και να το υποστηρίξουμε. Αλλά είχαμε πάρα πολλά θετικά σήμερα. Πολλά και στο build up και στην κατοχή της μπάλας. Ανέβηκε πολύ η ένταση στο δεύτερο ημίχρονο και είναι αυτή η ομάδα που είμαστε και που θα είμαστε, θα πρέπει να είμαστε».

Για τη σειρά των δύσκολων αγώνων που ακολουθεί, ανέφερε επίσης: «Εύκολο παιχνίδι στην κατηγορία δεν υπάρχει. Τώρα έχουμε μία σειρά αγώνων που θα κληθούμε ν’ αποδείξουμε το μέγεθός μας. Ο Αλμωπός είναι μία δυσκατάβλητη ομάδα. Και ο Θεσπρωτός με τον ΠΑΟΚ Β’ όμως έχασε μετά το 70′. Με τον Αλμωπό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι, με μία ομάδα που ξέρει ν’ αμύνεται πάρα πολύ καλά χαμηλά και να φεύγει στην αντεπίθεση. Μετά ακολουθούν παιχνίδια με αντιπάλους στο ίδιο επίπεδο με εμάς».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.