Εντυπωσιακή η Νίκη, 5-0 τον Θησέα με χατ-τρικ του Κέρι

Ο Κέρι πανηγυρίζει το ένα από τα γκολ που σημείωσε με τους συμπαίκτες του

Μία εντυπωσιακή Νίκη, συνέτριψε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής με 5-0 τον Θησέα στο Πανθεσσαλικό με χατ-τρικ του Κέρι, ενώ τα άλλα δύο τέρματα πέτυχαν οι Φάμπιο Ταβάρες και Αναστασίου. Οι κυανόλευκοι έχοντας τον Γιώργο Κούτση στον πάγκο τους ήταν φανερά ανώτεροι και πρόσφεραν σκορ και θέαμα στους φιλάθλους τους, που έφυγαν με το χαμόγελο από το Πανθεσσαλικό.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη παρατάχτηκε, όπως ακριβώς με τη Δόξα και την Κέρκυρα. Συγκεκριμένα ο Αποστολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος (πλάγιοι μπακ), Καρτσαμπάς και Καντούτσης (στόπερ) ήταν στην άμυνα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής Ρόβας και Μέτσε είχαν πιο ανασταλτικό ρόλο και ο Ταβάρες πιο επιθετικό, ενώ στα άκρα κινήθηκαν οι Κέρι (δεξιά) και Μακενγκό (αριστερά), τη στιγμή που ο Βουκομάνοβιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Θησέας είχε στην εστία τον Κεφαλά, και στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Καψιώτης, Βαν ντε Γουΐχε (ακραίοι οπισθοφύλακες), Κοτζαθανάσης, Γιαουπλάρι (στόπερ). Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Οικονόμου, Πέτσης, Αγιασιώτης, στα «φτερά» οι Σφάκας (αριστερά) και Δημητριάδης (δεξιά), ενώ φορ ήταν ο Βλάχος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 7’ στην πρώτη τελική της Νίκης με το σουτ του Ταβάρες λίγο πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής μπλόκαρε σταθερά ο Κεφαλάς, ενώ στο 12’ η κεφαλιά του Πορτογάλου από το κόρνερ του Μέτσε πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Η Νίκη συνέχισε να ασκεί μεγάλη πίεση στην άμυνα του Θησέα, που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Στο 28′ ο Φάμπιο Ταβάρες έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, κινήθηκε κατά μέτωπο στον άξονα και πέρασε ωραία για τον Κέρι στα δεξιά.  Ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε ιαγώνια με το αριστερό και έκανε το 1-0. Η Νίκη πέτυχε αυτό που δικαιούνταν και συνέχισε να προσπαθεί και για το δεύτερο γκολ.

Στο 31’ και το 32’ ο Φάμπιο Ταβάρες βρήκε τον χώρο να σουτάρει εντός περιοχής, αλλά αστόχησε μετά από πάσες των Μακενγκό και Κέρι, ενώ και το σουτ του Μέτσε στο 38’ μπλόκαρε ο Κεφαλάς, για να φτάσουμε στο 44’, όταν ο Κέρι «χτύπησε» για δεύτερη φορά, δίνοντας αέρα δύο γκολ στην ομάδα του πριν την ανάπαυλα. Συγκεκριμένα, και με τη Νίκη να έχει ανεβάσει τις γραμμές της πολύ ψηλά, ο Καρτσαμπάς πήρε την μπάλα από τον Πέτση στη μεσαία γραμμή και έσκαψε για τον Βουκομάνοβιτς. Ο Σέρβος φορ διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα και απ’ αυτή τη μονομαχία η μπάλα έφτασε στα δεξιά για τον ολομόναχο Κέρι, που με ένα βολέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας κι έκανε το 2-0.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Ο Θησέας έχασε δύο καλές ευκαιρίες στην αρχή του δεύτερου μέρους, για να μειώσει. Στο 47’ από κάθετη του Οικονόμου για τον Πέτση, ο δεύτερος βγήκε απέναντι από τον Αποστολίδη σε πλάγια θέση, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα, ενώ το επόμενο λεπτό ο Αποστολίδης … έβγαλε πάσα στον Βλάχο στο ελεύθερο, αλλά ο φορ του Θησέα έστειλε την μπάλα πάνω στον πορτιέρε της Νίκης.

Πολύ κοντά στο 3-0 και στο τρίτο προσωπικό του γκολ έφτασε στο 53’ ο Κέρι, αλλά το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ από το ημικύκλιο πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 61’ μετά από τροφοδότηση του Ιορδανίδη ο Βουκομάνοβιτς έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, σε αριστερό σουτ του Σέρβου. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σφάκας αστόχησε σε σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 68’ κάθε αγωνία για τον τελικό νικητή έλαβε τέλος, με τον Κέρι να φτάνει στο χατ-τρικ. Ο σκόρερ ήταν αυτός που στο 68’ ολοκλήρωσε μία φάση που ξεκίνησε ο ίδιος με τακουνάκι, αφού η μπάλα ξανάφτασε σ’ αυτόν μετά από συνδυασμό των Ταβάρες και Ιορδανίδη και πλάσαρε σωστά, γράφοντας το 3-0,  με εξουδετερωμένο τον Κεφαλά.

Στο 84’ σε αντεπίθεση ο Ταβάρες συνεργάστηκε με τον Κέρι, με τον δεύτερο να βλέπει την κίνηση του πρώτου και να του πετά την μπάλα. Ο Πορτογάλος έσκαψε την μπάλα προ του Κεφαλά, κάνοντας το 4-0. Το τελικό 5-0 έγινε στο με πλασέ του Αναστασίου, έπειτα από κλέψιμο του Βουρδάκη και πάσα του νεαρού παίκτη, που ήταν ο δημιουργός του πέμπτου τέρματος στο 88′.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (82’ Ντινιωτάκης), Παπαδόπουλος Θ.,  Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Ρόβας (75’ λ. τρ. Αναστασίου), Μέτσε, Φάμπιο Ταβάρες, Μακενγκό (59’ Ιορδανίδης), Κέρι (88’ Βουρδάκης), Βουκομάνοβιτς

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Καψιώτης, Βαν ντε Γουΐχε (67’ Χατζησταμάτης), Κοτζαθανάσης, Γιαουπλάρι, Οικονόμου, Αγιασιώτης (71’ Ζάχος), Πέτσης, Σφάκας (71’ Φραγκογιάννης), Δημητριάδης, Βλάχος (55’ Παπαϊωάννου)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.