Φιλική ήττα για τη Νίκη, 1-2 από τον Απόλλωνα Λάρισας (photos)

Κακοί στο δεύτερο ημίχρονο οι «κυανόλευκοι»

Σε ένα παιχνίδι με διακυμάνσεις στην απόδοσή της, η Νίκη Βόλου ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Λάρισας με σκορ 1-2, μην μπορώντας να κάνει καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, όπου παρουσίασε ένα κακό πρόσωπο όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας αλλά και επιθετικά.

Η Νίκη ξεκίνησε με σύστημα 4-1-4-1. Μπροστά από τον Περιστερίδη στην άμυνα, ήταν με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά οι Πολίμος, Τσιμπούκας, Μπόσιο και Θεοδωρόπουλος. Μοναδικός αμυντικός μέσος ήταν ο Μέτσε και σε μία ευθεία πιο ψηλά απ’ αυτόν οι Γκονζάλες στα δεξιά, Λούκας Γκαρσία, Σαλαμούρας στον άξονα και Τσιώλης στ’ αριστερά. Τέλος, κλασικός προωθημένος ήταν ο Ροχάνο.

Για τον Απόλλωνα Λάρισας ο Γλύκος ήταν στο τέρμα, οι Καρίκι και Γκόλιας στόπερ, ο Καμπέρης (αριστερά) και Σκούπρας (δεξιά) πλάγιοι μπακ, ενώ το δίδυμο των αμυντικών μέσων αποτέλεσαν οι Χατζής και Μπάλλας. Πιο μπροστά απ’ αυτούς στον άξονα ήταν ο Λίταινας, ενώ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής κινούνταν ο έτερος Βολιώτης της φιλοξενούμενης ομάδας, Τζοβάρας, στ’ αριστερά και ο Μπαστιάνος στα δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Γκουντρουμπής.

Η Νίκη άνοιξε το σκορ, όταν ο Μέτσε  πάσαρε στον Τσιώλη, ο Γλύκος βγήκε η μπάλα κόντραρε στον Κώστα Σκούπρα για να καταλήξει στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Απόλλωνα Λάρισας για το 0-1 στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο 17΄η Νίκη καταγράφει μία καλή ευκαιρία, με τον Λούκας Γκαρσία να περνάει την μπάλα στον Γκονζάλες που με τη σειρά του έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της για να σουτάρει απέναντι στον Γλύκο. Γενικότερα στα πρώτα 25 λεπτά οι «κυανόλευκοι» έμοιαζαν πιο ορεξάτοι και κινητικοί σε σχέση με τον Απόλλωνα Λάρισας, ωστόσο άφηναν αρκετό χώρο στους παίκτες του λαρισαϊκού συνόλου, αν και δεν τον εκμεταλλεύτηκαν για να απειλήσουν τη Νίκη.

Στο 37′, Λίταινας και Τζοβάρας συνεργάστηκαν, ο δεύτερος σούταρε καθώς κινήθηκε από αριστερά, με τον Περιστερίδη να πέφτει και να διώχνει με τα πόδια. Ένα λεπτό αργότερα ο Σαλαμούρας πέρασε την μπάλα στον Τσιώλη, αυτός έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Γκονζάλες έκανε ένα θαυμάσιο εναέριο γυριστό σουτ, με τον Γλύκο να αντιδρά σωστά και να διώχνει εντυπωσιακά. Ένα σουτ του Χατζή στη συνέχεια δεν ανησύχησε τον Περιστερίδη, ούτε μία κεφαλιά του Γκουντρουμπή στο 40′. Tρία λεπτά αργότερα όμως, μετά από αλλαγή της μπάλας από τον Γκόλια, ο Τζοβάρας μπήκε διαγώνια από αριστερά στην περιοχή του Περιστερίδη και προτίμησε να σουτάρει, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Νίκης να διώξει σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε το 3-5-2. Στην άμυνα μπροστά από τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο ήταν οι Πολίμος, Τσιμπούκας και Μπιτσάκος με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Όλη την πλευρά έπαιζαν ο Πέτσης στα δεξιά και ο Θεοδωρόπουλος στα αριστερά, ενώ ρόλο αμυντικών μέσων είχαν Μπόσιο και Μέτσε. Το δεκάρι ήταν ο Λούκας Γκαρσία και το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Γκονζάλες και Ροχάνο.

Στο 47′ ο Απόλλων Λάρισας έκανε με εντυπωσιακό τέρμα του Λίταινα το 1-1, με τον παίκτη των Λαρισαίων να πιάνει ένα φοβερό σουτ και να στέλνει την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Παπαδόπουλου, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Γενικότερα ο Απόλλων έδειξε σαφώς καλύτερο πρόσωπο σε σύγκριση με τη Νίκη και έβγαλε περισσότερες προωθημένες μπαλιές μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου, με τη Νίκη να προσπαθεί να ισορροπήσει από το 70′ και μετά. Ωστόσο στο 83′, ο Νούσιος κινήθηκε από αριστερά, βγήκε στην κορυφή της μεγάλης περιοχής του Παπαδόπουλου και σούταρε με άνεση για να σκοράρει για το 1-2, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλου.

Από εκεί και πέρα η Νίκη είχε λάθη στις κινήσεις της, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεση, ο Απόλλων ήταν σταθερά καλύτερος και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, διατηρώντας το 1-2 μέχρι το τέλος της φιλικής αναμέτρησης.

Nίκη Βόλου (Βεργέτης): Περιστερίδης (46′ Παπαδόπουλος), Πολίμος, Μπόσιο (66′ Σεφερκόλλι), Τσιμπούκας, Θεοδωρόπουλος, Μέτσε, Σαλαμούρας (46′ Μπιτσάκος), Γκαρσία, Τσιώλης (46′ Πέτσης), Γκονζάλες, Ροχάνο

Απόλλων Λάρισας (Μάγγος): Γλύκος (46′ Πρίφτης), Καρίκι, Σκούπρας (59′ Μπάμπης), Γκόλιας (46′ Μπούσης), Καμπέρης, Χατζής, Μπάλλας (75′ Λουκάς), Λίταινας (69′ Νύκταρης), Τζοβάρας (72′ Νούσιος), Μπαστιάνος (72′ Μαρτίν), Γκουντρουμπής (46′ Τασιούλης, 80′ Παυλής)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.