Γκουγκουτούδης: «Οι παίκτες της Νίκης έχουν πολλή ενέργεια και μεγάλο κίνητρο»

Ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης θεωρεί ότι η Νίκη θα ενισχυθεί περισσότερο, μόνο αν βρεθεί κάτι ποιοτικό
Δηλώσεις στο magnesiasports έκανε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Νίκης

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Νίκης, Παναγιώτης Γκουγκουτούδης, που μαζί με τον Γιώργο Βλιώρα αποτελούν το τεχνικό δίδυμο των κυανόλευκων, σε δηλώσεις του στο magnesiasports επισημαίνει ότι μπορεί να υπήρχαν εμπόδια στην προετοιμασία λόγω των πλημμυρών και των συνεπειών τους, αλλά είναι αισιόδοξος ότι οι παίκτες του θα παρουσιαστούν έτοιμοι στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος.

Αυτό το στηρίζει στη δίψα για δράση και στην ενέργεια που βλέπει να υπάρχει στους παίκτες της Νίκης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη σωστής διαχείρισης των αγωνιστικών πλεονεκτημάτων και βελτίωση των τομέων που μειονεκτούν. Ακόμη, κάνει λόγο για άριστη συνεργασία με τον Γιώργο Βλιώρα.

Αναλυτικά η συνομιλία μας:

Πώς έχει κυλήσει η προετοιμασία μέχρι τώρα, με δεδομένη και την αναγκαστική αποχή λόγω της θεομηνίας;

«Η προετοιμασία σίγουρα δεν έχει εξελιχθεί ομαλά. Νομίζω όμως ότι ανάλογη συνθήκη αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες στη Θεσσαλία και σε όλα τα αθλήματα. Είναι πραγματικά άχαρο να συζητάμε για ομαλότητα σε ομάδα μπάσκετ, όταν παράλληλα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια κρίση άνευ προηγουμένου. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, οι ευχές μας επίσης. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για επάνοδο στην κανονικότητα και μακάρι η ομάδα μας να δώσει χαρά στον κόσμο της».

Θεωρείτε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη ως την έναρξη του πρωταθλήματος στις 14 Οκτωβρίου;

«Η ομάδα πρέπει να είναι αγωνιστικά έτοιμη στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Είτε προκριθεί κάποια αναβολή των πρώτων αγωνιστικών από την διοργανώτρια αρχή είτε όχι, εμείς δουλεύουμε σκληρά, προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι στο πρώτο μας παιχνίδι στην έδρα μας και με την παρουσία των φιλάθλων μας».

Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγήκαν από τα μέχρι στιγμής φιλικά;

«Δυστυχώς ένεκα των συνθηκών, ακυρώθηκαν ήδη τρία προγραμματισμένα φιλικά προετοιμασίας τις προηγούμενες ημέρες. Το περασμένο Σάββατο παίξαμε το τρίτο μας φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλουμε να είμαστε στο γήπεδο υγιείς και συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Τα παιδιά διψούν για αγωνιστική δράση, υπάρχει πολλή ενέργεια στην ομάδα και μεγάλο κίνητρο. Οφείλουμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τα αγωνιστικά μας προτερήματα και να βελτιώσουμε τομείς που μειονεκτούμε. Είμαι αισιόδοξος».

Τι χρειάζεται η ομάδα, για να ολοκληρώσει το ρόστερ της;

«Κοιτάζουμε το ενδεχόμενο ενίσχυσης. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά δυστυχώς, ειδικά στις θέσεις που μας ενδιαφέρουν. Δεν θα κινηθούμε, αν δεν προκύψει προσθήκη, η οποία θα ενισχύσει ποιοτικά την ομάδα. Άλλωστε υπάρχει και η δυνατότητα ενίσχυσης μεσούντος του πρωταθλήματος.

Το φετινό format του πρωταθλήματος νομίζω ότι «κλείνει το μάτι» στις ομάδες, που θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν τα Χριστούγεννα ενόψει του καθοριστικού δεύτερου γύρου και φυσικά των παιχνιδιών playoff και playout».

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Γιώργο Βλιώρα ως τεχνικό δίδυμο;

«Είναι άριστη. Καταρχάς είμαστε φίλοι, οι οποίοι τρέφουν σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με επιτυχία. Έκτοτε διατηρούσαμε επαφή, αφού είχαμε βρεθεί και αντίπαλοι, όταν εγώ ήμουν προπονητής στους Τιτάνες Παλαμά. Έχω τις ιδέες μου, έχει τις δικές του και μαζί δημιουργούμε τη φιλοσοφία μας για την φετινή σεζόν. Η εμπειρία του είναι πολύ μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από τη δική μου, αλλά πρόκειται για έναν άνθρωπο μοντέρνο.

Έναν προπονητή που δίνει χώρο και για νέες ιδέες σε νέους προπονητές χωρίς να φοβάται μη χάσει τα πρωτεία. Είναι σπάνιο αυτό στον χώρο. Νομίζω ότι αμφότεροι, θα βγούμε κερδισμένοι από τη φετινή μας συνεργασία».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.