Η ΑΕΛ πληρώνει τα τριπλά για το Αλκαζάρ, από το μίσθωμα του ΝΠΣ Βόλος για το Πανθεσσαλικό!

Ενώ οι Λαρισαίοι πληρώνουν και τους προβολείς...

Προκλητικά χαμηλό μοιάζει το μίσθωμα που αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου να πληρώνει ο ΝΠΣ Βόλος για το Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τα 1500 ευρώ τον μήνα να μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα έσοδα που μπορεί να έχει (αν υπολογίσει κανείς και τα τηλεοπτικά) η συγκεκριμένη ΠΑΕ, και αν συγκρίνει κανείς το ποσό με αυτά που δίνουν άλλες ΠΑΕ, όπως η ΑΕΛ, που για το παμπάλαιο Αλκαζάρ δίνει σχεδόν τα τριπλά!

Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτικό της συνεδρίασης της διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020, την 29/7/2020 υπογράφηκε το Συμφωνητικό Παραχώρησης Χρήσης Εθνικού Σταδίου Αλκαζάρ με την ΠΑΕ ΑΕΛ. Εκεί περιγράφονται και τα βασικά του σημεία.

Αυτά είναι τα εξής:

– Η πενταετής διάρκεια της σύµβασης παραχώρησης του Εθνικού Σταδίου Αλκαζάρ ως έδρας της ομάδας «ΠΑΕ ΑΕΛ» για την διεξαγωγή των προπονήσεων και των μεντός έδρας αγώνων(επίσημων και φιλικών). Η β΄ των συμβαλλομένων (ΠΑΕ ΑΕΛ) έχει δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασης για άλλα πέντε έτη, εφόσον γνωστοποιήσει την άσκηση αυτού του δικαιώματος στην α΄ των συμβαλλομένων (διοίκηση ΕΑΚ Λάρισας-ΓΓΑ) τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τη λήξη της παρούσης.

– Ως αντάλλαγμα για την χρήση της εγκατάστασης ως χώρο τέλεσης των εντός έδρας αγωνιστικών υποχρεώσεων, φιλικών αγώνων και προπονήσεων της ομάδας του β’ των συμβαλλομένων για κάθε αγωνιστική περίοδο ορίζεται το ποσό των 50.000,00€ (πενήντα χιλιάδων ευρώ), για το οποίο συνομολογείται ότι αντιστοιχεί κατά προσέγγιση στο νόμιμο ποσοστό 15% των συνολικών ακαθάριστων εισπράξεων από εισιτήρια και διαφημίσεις για κάθε αγωνιστική περίοδο.

Ειδικότερα, ο β’ των συμβαλλομένων αναλαμβάνει τις παρακάτω υποχρεώσεις, οι οποίες απαριθμούνται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, ήτοι:

-Αναλαμβάνει την διαμόρφωση των χώρων των αποδυτηρίων, την κατασκευή νέου χλοοτάπητα και την αποκατάσταση της φθοράς των κερκίδων της εγκατάστασης, ενώ υπό τους όρους του παρόντος, θα αναλάβει την ευθύνη για τη διαμόρφωση του χώρου των εκδοτηρίων, για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θυρών ελέγχου εισόδου (τουρνικέ) και ηλεκτρονικού πίνακα, κατόπιν λήψεως της σύμφωνης γνώμης της Ε. Δ/σης του α’ των συμβαλλομένων.

– Ο β’ των συμβαλλομένων αναλαμβάνει την υποχρέωση της καθαριότητας του αγωνιστικού χώρου, των διαδρόμων, των WC, των κερκίδων, των αποδυτηρίων ομάδων και διαιτητών και σε περίπτωση χρήσης, του ιατρείου, της αίθουσας ΑΝΤΙDOPING CONTROL, των δημοσιογραφικών θεωρείων και των εκδοτηρίων εισιτηρίων και των εξωτερικών χώρων, μετά τη διεξαγωγή κάθε φιλικού ή επίσημου αγώνα που θα αγωνιστεί ως γηπεδούχος, καταβάλλοντας το ανάλογο τίμημα στο συνεργείο καθαριότητας με το οποίο συνεργάζεται.

– Για την περίπτωση της χρήσης των προβολέων του Σταδίου από τον β’ των συμβαλλομένων συμφωνείται ότι θα καταβάλλεται στο «Ε.Α.Κ. Λάρισας» για κάθε αγώνα ή προπόνηση, που θα τελείται με χρήση των προβολέων το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00€), το αργότερο εντός τριών (3) ημερών από την εκάστοτε χρήση.

Τι μπορεί λοιπόν να παρατηρήσει συγκρίνοντας τη συμφωνία μεταξύ ΕΑΚ Λάρισας-ΠΑΕ ΑΕΛ και τη σύμβαση ανάμεσα σε ΝΠΣ Βόλος και Δήμο Βόλου; Αν κάνει απλές μαθηματικές πράξεις πρόσθεσης και πολλαπλασιασμού, η ΠΑΕ ΑΕΛ για το σαφώς παλαιότερο και μικρότερο Αλκαζάρ καλείται να πληρώσει περισσότερα από όσα θα πληρώσουν μαζί ΝΠΣ Βόλος και Νίκη Βόλου για το Πανθεσσαλικό. Κάθε μήνα η ΠΑΕ ΑΕΛ καλείται να καταβάλλει 4.166 ευρώ και κάτι ψιλά, ενώ με ΝΠΣ Βόλος και Νίκη Βόλου να πληρώνουν από 1500 ευρώ τον μήνα για το σαφώς μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο Πανθεσσαλικό, δηλαδή συνολικά 3 χιλιάδες ευρώ! Η ΑΕΛ δηλαδή σε σύγκριση με τον ΝΠΣ Βόλος πληρώνει σχεδόν τα τριπλά για το ανακαινισμένο μεν έως ενός βαθμού, αλλά παλαιό Αλκαζάρ!

Είναι όμως και το άλλο… Στα βασικά σημεία της συμφωνίας ΠΑΕ ΑΕΛ-ΕΑΚ Λάρισας αναφέρεται ρητά ότι η πρώτη θα πληρώνει δύο χιλιάδες ευρώ μέσα σε τρεις ημέρες, για κάθε φορά που θ’ ανάβουν οι προβολείς του γηπέδου. Από την άλλη, στη σύμβαση του ΝΠΣ Βόλος δεν υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη, με βάση την εισήγηση που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο…

Οι συγκρίσεις λοιπόν αναπόφευκτες, όπως και τα ερωτήματα που προκύπτουν για τα έσοδα του Δήμου Βόλου…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.