Η Νίκη ήταν η πρώτη που φώναξε…

Για το θέμα της διαιτησίας στη Super League 2

Παρών ήταν στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Νίκης Βόλου για το 2022 και στην επικράτηση επί του ΠΑΟΚ Β’ 3-0 ο ισχυρός άνδρας των «κυανόλευκων» Αλέξης Παπακωνσταντίνου, πανηγυρίζοντας τα τέρματα αλλά και παρατηρώντας και σχολιάζοντας συνεχώς τον διαιτητή Μελτζανίδη και τα σφυρίγματά του. Ωστόσο η πρώτη αντίδραση της Νίκης για τη διαιτησία είχε έρθει πολύ πιο νωρίς στο φετινό πρωτάθλημα και δεν είναι παράξενο που ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου θα συμμετέχει στη συνάντηση με τον επικεφαλής της ΚΕΔ ΕΠΟ, Στιβ Μπένετ…

Η πρώτη αντίδραση λοιπόν της Νίκης για τα διαιτητικά σφυρίγματα, με επίσημη ανακοίνωση μάλιστα μετά από πολύ καιρό, καταγράφεται μόλις από την πρώτη αγωνιστική και μετά το παιχνίδι με τον Μακεδονικό (ήττα 2-0 για τους «κυανόλευκους»). Η ομάδα είχε πολλά παράπονα για τα σφυρίγματα του διαιτητή Δραγούση (από την Ένωση Χαλκιδικής), και μάλιστα στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ τόνιζε μεταξύ άλλων ότι: «Αν και στη Νίκη Βόλου δεν έχουμε μάθει να συμμετέχουμε στην τοξικότητα, δυστυχώς o κύριος Δραγούσης (νομός Κιλκίς) κι οι βοηθοί του Μαλανδρής (Χαλκιδικής) και Αναστασιάδης (Σερρών) μάς αναγκάζουν να ασχοληθούμε με κάτι που είναι κόντρα στις αρχές και στη φιλοσοφία μας: με τη διαιτησία. Τρία χρόνια δεν έχουμε βγάλει ποτέ ανακοίνωση για την διαιτησία γιατί πιστεύαμε ότι έτσι θα βοηθήσουμε το άθλημα και την κατηγορία να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός. Δεχόμαστε ότι ανθρώπινα λάθη γίνονται και από τους διαιτητές αλλά όταν συμβαίνουν πολλαπλά στον ίδιο αγώνα και με τέτοιο καθοριστικό και απροκάλυπτο τρόπο το να μείνουμε σιωπηλοί δεν είναι επιλογή».

Εσχάτως, και άλλες ΠΑΕ και από τους δύο ομίλους βγήκαν και άρχισαν να μιλούν για τη διαιτησία σε ένα πρωτάθλημα που έχει πολλά θέματα να λύσει, σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα όμως. Όλοι θέλουν προφανώς το πρώτο μήνυμα να σταλεί στη συνάντηση με τον επικεφαλής της ΚΕΔ και από εκεί και πέρα να μην καταγράφεται κάτι περισσότερο πέρα από ανθρώπινα λάθη.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.