Η Νίκη Βόλου κλείνει τη θύρα των οργανωμένων και κρατά το Πανθεσσαλικό

Αποσύρθηκε το θέμα της καταγγελίας σύμβασης από τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Mε την ΠΑΕ Νίκη Βόλου να δέχεται να κλείσει τη θύρα των οργανωμένων στους αγώνες της στο Πανθεσσαλικό, βάσει επιστολής που όπως αναφέρθηκε στο αποψινό συμβούλιο έστειλε στη δημοτική Αρχή Βόλου, το θέμα της καταγγελίας της σύμβασης που είχε τεθεί προς συζήτηση αποσύρθηκε τελικά, και οι «κυανόλευκοι» θα συνεχίσουν να κάνουν χρήση της εγκατάστασης, υποχωρώντας στα όσα απαιτούσε η δημοτική Αρχή και ο Αχιλλέας Μπέος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Βόλου, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου στην επιστολή της προς τον Δήμο Βόλου δεσμεύεται ότι η συγκεκριμένη θύρα θα παραμείνει κλειστή και θα προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών. «Σε τέτοια θέματα θα προτιμούσα ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο να τίθεται υπέρ τέτοιων αποφάσεων. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να φεύγουν και από την πόλη και από τα γήπεδα» ανέφερε ο κ. Μπέος, έχοντας προηγουμένως τονίσει ότι επίσημα η Νίκη Βόλου και στις 03/02 και στις 14/02 έχει στείλει επιστολές που αναγνωρίζει το πρόγραμμα και λέει ότι προχώρησε στην άμεση αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν «από μερίδα 50 ανεγκέφαλων που δεν εκπροσωπούν τα θέλω και τα πιστεύω του Οργανισμού».

Σύμφωνα με τον κο Μπέο: «Στις δύο φορές είπαμε εντάξει. Στην τρίτη δεν πάει άλλο (σ.σ. στον αγώνα με τον Ηρακλή), δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να δέχεται αυτά τα περιστατικά. Είπαμε ότι αν κλείσει η κερκίδα των οργανωμένων εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Όταν προγραμματίζουμε εκδηλώσεις (φιλοξενία της Εθνικής Ποδοσφαίρου και αγώνων στίβου) να έχουμε και να επιτρέπουμε τέτοιες ζημιές; Είναι περιουσία τους; Φιλοξενούνται εκεί, για αγώνες και χωρίς αντιπάλους. Δεν λέω που βρίζουν τη μητέρα του Αχιλλέα Μπέου, αλλά τέτοια ηθική έχουν. Μιλάω για μία μερίδα ατόμων. Αυτοί οι αλήτες πρέπει να βγουν από τον Αθλητισμό» υποστήριξε ο δήμαρχος Βόλου.

Tην αποστολή της επιστολής είχε προαναγγείλει και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη», Στέργιος Φάτσης, σημειώνοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα από τη διοίκηση της ΠΑΕ. «Έγιναν κάποιες ζημιές στο κιγκλίδωμα (σ.σ. στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου) και οι ζημιές άμεσα φτιάχτηκαν. Επειδή και ο Δήμαρχος μιλάει με τον μεγαλομέτοχο που είναι νέο παιδί και έχει να μάθει ακόμη πολλά., μια επικαιροποίηση του συγκεκριμένου θέματος δεν θα λύσει προβλήματα. έχουμε μία νέα τάξη πραγμάτων με τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας θέλουμε χρόνο» σημείωσε.

Η καταγγελία για επίθεση χούλιγκαν

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βασίλη Ζαχείλα, μετά από προτροπή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργου Μουλά, για επίθεση χούλιγκαν σε βάρος του ολυμπιονίκη κωπηλάτη Στέργιου Παπαχρήστου.

Αρχικά ο κ. Μουλάς σημείωσε ότι αυτά που έγιναν στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. δολοφονία Καμπανού), θα μπορούσαν να έχουν γίνει στον Βόλο στις 16 Ιανουαρίου. «Εδώ οι ροπαλιές βρήκαν στόχους με κατάγματα σε συμπολίτη μας από ομάδα 30-35 αληταράδων που έκανε και ανάρτηση σχετικού πανό. Αν επιχαίρουν οι διοικήσεις των συλλόγων από εδώ και πέρα η Πολιτεία πρέπει να επιβάλει την τάξη. Υπάρχουν και χειρότερες συμπεριφορές από αυτήν της Νίκης. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι αλητάμπουρες με κουτσαβάκια και μπράβους. Εμένα με έχουν απειλήσει κάποιοι άλλοι και αυτήν είναι η κατάσταση. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα χουλιγκανισμού στην πόλη και από οπαδούς και παράγοντες και πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας».

Παράλληλα, ο κ. Ζαχείλας στη συνέχεια επιβεβαίωσε την επίθεση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έγινε σε βάρος γνωστού Βολιώτη παγκόσμιου πρωταθλητή κωπηλασίας στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών με Ορμινίου με καδρόνια με καρφιά!

H αντιπολίτευση

Η πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πάντως έστρεψε στις τοποθετήσεις των μελών της και στις σχετικές ερωτήσεις τα πυρά της κατά της δημοτικής Αρχής για τη στάση της απέναντι στη Νίκη Βόλου.

Δεν περιγράφετε στην εισήγηση την έκταση και το κόστος των ζημιών, ενώ δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία. Κλήθηκε η Νίκη Βόλου να αποκαταστήσει τις ζημιές;» ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολος Ριζόπουλος, για ν’ αναφέρει στην τοποθέτησή του ότι: «Αν δεν αποσυρθεί το θέμα, είναι μεθόδευση για να περάσει το γήπεδο στην ΠΑΕ Βόλος ώστε να έχει μόνο αυτή δικαίωμα για προπονήσεις και αγώνες».

Ο Απόστολος Παπαδούλης από  την παράταξη «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» αναρωτήθηκε γιατί το θέμα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον το Πανθεσσαλικό περνάει στον έλεγχο επιτροπής με επικεφαλής τον κο Μπατζιάκα. «Την επόμενη φορά που θα χαλάσει ο χλοοτάπητας θα έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο;» αναρωτήθηκε, ενώ ο Ιάσων Αποστολάκης σημείωσε: «Δεν έπρεπε να υπάρχει καν θέμα. Δεν μπορώ να διανοηθώ Πανθεσσαλικό χωρίς Νίκη και ΕΑΚ χωρίς Ολυμπιακό Βόλου. Εφόσον η Νίκη τηρεί τη σύμβαση δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητήσουμε».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.