Ήττα εκτός προγράμματος για τον Πύρασο, 2-3 από τον Διγενή Νεοχωρίου

Σε ένα παιχνίδι όπου στα πρώτα 13 λεπτά δέχθηκε τρία τέρματα, ο Πύρασος έκανε την πρώτη ήττα στα μπαράζ της ανόδου στη Γ’ Εθνική, χάνοντας με 2-3 από τον Διγενή Νεοχωρίου στο γήπεδο
Π. Μαγουλάς». Ο Διγενής με το τρίποντο αυτό έπιασαν τον Πύρασο στους εφτά βαθμούς συγκομιδή σε τέσσερις αγώνες κι έβαλαν «φωτιά» στη συνέχεια των μπαράζ. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα της Νέας Αγχιάλου, είναι την ερχόμενη Τετάρτη με τον πρωτοπόρο Μακεδονικό Φούφα, στο γήπεδο «Π. Μαγουλάς».

Πρώτο μέρος
Τα γκολ έπεφταν βροχή στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, με τον Διγενή να ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή με τον Αλεξίου στο 3’. Ο Μιχόπουλος σε μία φάση που φαινόταν να ελέγχει, γύρισε χλιαρά τη μπάλα προς τον Κεφαλά, με τον Αλεξίου να την προλαβαίνει και να κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ προ του κίπερ του Πυράσου, με τη μπάλα –βασανιστικά- να καταλήγει στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Ρακή να απομακρύνει πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος. Ο Πύρασος απάντησε στο 6’ με τον Ζάχο να κάνει τη σέντρα, τον Αραπίτσα να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή πλευρά του Ράπτη, παρά την προσπάθεια του κίπερ του Διγενή να αποσοβήσει την ισοφάριση.
Στην επόμενη ακριβώς φάση, η ομάδα των Τρικάλων πήρε και πάλι προβάδισμα με τον Παπαδόπουλο να κάνει την προβολή και να στέλνει τη μπάλα στην απέναντι γωνία, μετά από σέντρα του Αλεξίου από τα αριστερά, για το 1-2. Στο 13’ ο Διγενής Νεοχωρίου πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Αλεξίου να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτίκα από αριστερά, «γράφοντας» το 1-3. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πύρασος μείωσε σε 2-3 με κεφαλιά του Βλάχου στην αριστερή γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων, μετά από σέντρα του Παπαδόπουλοε από αριστερά.
Στο 44’ ο Αγιασιώτης έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, μετά από «στρώσιμο» του Βλάχου, με το δυνατό σουτ που επιχείρησε να εξουδετερώνει με γροθιές ο Ράπτης.

Δεύτερο μέρος
Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ο Πύρασος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ήταν πιεστικός, κυκλοφόρησε την μπάλα, προσπαθώντας κυρίως από τα δεξιά, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί την εκρηκτικότητα του Αραπίτσα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, ο τερματοφύλακας του Πυράσου ήταν …θεατής στον αγώνα, μιας και δεν ακούμπησε ούτε μία φορά τη μπάλα, δείγμα της πίεσης που άσκησε η ομάδα του Γιάννη Σιαμέτη.
Στο πέμπτο λεπτό της επανάληψης ο Παπαδόπουλος θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά, ο Βλάχος θα πάρει την κεφαλιά πηδώντας πιο ψηλά από τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ράπτη. Στο 59’ ο Αραπίτσας θα κάνει τη σέντρα από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι ο Βλάχος θα πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία και τους αμυντικούς του Διγενή να απομακρύνουν τον κίνδυνο.
Ακριβώς στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου, στο 67’, ο Αγιασιώτης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο νεοεισελθόντας Καραγιώργος στο πίσω δοκάρι θα πάρει την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι, σε μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Στο 76’ ο Αγιασιώτης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ροτζέριο έπιασε την κεφαλιά από τη γωνία της μικρής περιοχής προς τα πίσω, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, δίπλα από το πίσω δοκάρι.
Στο 81’ ο Καραγιώργος με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, απείλησε την εστία του Ράπτη, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από την δεξιά συμβολή των δοκών.
Στο 90’ ο Καραγιώργος από πλάγια αριστερά έκανε το σουτ με καλές προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 94’ ο Οικονόμου με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο, κάτι που έγινε και μετά από λίγα δευτερόλεπτα σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Στο 95’ ο Βλάχος με ακόμα μία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Πύρασος (Γ. Σιαμέτης): Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρακής, Αγασιώτης, Αραπίτσας, Βλάχος, Κατής, Ζάχος, Δημητριάδης (74’ Οικονόμου), Ροτζέριο.
Διγενής Νεοχωρίου (): Ράπτης, Τσιγαρίδας, Ξανθός, Σταμέκος, Καραμούζης, Φωτίκας, Αυγέρης, Παπαδόπουλος, Παναγιωτάκης, Βαρναβίδης (80’ Τσακμάκης), Αλεξίου (89’ Τέλλιος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.