Ηττήθηκε στο πρώτο του φιλικό ο Ολυμπιακός Β. με 1-0 από την Καρίτσα

Σε φιλικό διάρκειας περίπου 80 λεπτών (δύο ημίχρονα 40 λεπτών το καθένα), ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε στην Καρίτσα, από την τοπική ΑΕΚ, με σκορ 1-0. “Μουδιασμένοι”, λόγω προετοιμασίας, αλλά θετικοί, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, οι ερυθρόλευκοι, έχασαν ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Δοκιμάστηκαν οι Καρακώστας, Καραλούλης και Κόκκορης που δεν ήταν κακοί, σκόρερ για τους νικητές ο Κυρτέγος με πέναλτι στο έκτο λεπτό.

Ο Θωμάς Γράφας, στην πρώτη εντεκάδα της νέας αγωνιστικής σεζόν, επέλεξε τον Μακρυωνίτη κάτω από τα δοκάρια, τον Γραικό στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπουτζίκο στο αριστερό και τους Ρόκα και Βοσνακίδη στο κέντρο αυτής. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Καναβός και Σκοπελίτης, με τον Καρακώστα να αγωνίζεται μπροστά από αυτούς, σε ρόλο “δεκαριού”. Στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά, τοποθετήθηκαν οι Τζέφερσον (δεξιά) και Πόζογλου (αριστερά), με τον Θωμά Τσίτα να κινείται στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, σε ρόλο σέντερ φορ.

Το φιλικό παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, στο πέμπτο λεπτό, ο Γραικός τράβηξε παρατεταμένα τον Συράκο, σε κάθετη κίνηση του τελευταίου εντός περιοχής, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα, ένα λεπτό αργότερα, ο Κυρτέγος. Από ‘κει και πέρα, εκτυλίχθηκε μία αναμέτρηση ισορροπημένη, με τις δύο ομάδες φανερά “μουδιασμένες” από τα βάσανα της προετοιμασίας, αλλά με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, βγάζοντας κάποιους λίγους αυτοματισμούς. Στο 29′, ο Ολυμπιακός είχε τεράστια διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Πόζογλου, αλλά δεν τα κατάφερε. Συγκεκριμένα, σε πρώτο χρόνο, σε κατάσταση αντεπίθεσης, ύστερα από μπαλιά του Καρακώστα, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Γαλάνη, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να απομακρύνει, ενώ αμέσως μετά, από αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, ο Πόζογλου βρέθηκε πάλι σε τετ-α-τετ με τον πορτιέρε της Καρίτσας, με τον δεύτερο να βγαίνει εκ νέου νικητής.

Οι ερυθρόλευκοι, εξαιτίας και της εποχής, δεν ξεδίπλωσαν ιδιαίτερα τις ποδοσφαιρικές τους αρετές, με τα πόδια να είναι “βαριά”, αλλά υπήρξαν ατομικά ποδοσφαιριστές που έβγαλαν ποιότητα. Συγκεκριμένα, ο Μπουτζίκος, από την αριστερή πλευρά, είχε συνεχή επιτυχημένα ανεβάσματα, δημιουργώντας αρκετά ρήγματα, θετικός ήταν και ο Πόζογλου, ενώ ξεχώρισε, επίσης, η ηρεμία του Καναβού στον άξονα και οι εκτελέσεις των στατικών φάσεων του Τζέφερσον. Παράλληλα, θετικά στοιχεία, στο πρώτο μέρος, έδειξε ο υπό δοκιμήν επιθετικός μέσος, Καρακώστας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο προπονητής των ερυθρολεύκων χρησιμοποίησε τον Σοϊλεμέζογλου στον “άσσο”, ως δεξί μπακ τον Πριονά, αριστερά στην άμυνα τον Μπαρούτα και ως σέντερ μπακ τους Βοσνακίδη και Παπαϊωάννου. Ως αμυντικά χαφ έπαιξαν ο υπό δοκιμήν Κόκκορης και ο Καναβός, με τους Σκοπελίτη (αριστερά) και Πάσχο (δεξιά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά. Ρόλο δεκαριού είχε ο Ενγκομπά, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Μαρούδας.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ανέβασε τις γραμμές του, πίεσε περισσότερο και προσπάθησε να είναι πιο επιθετικός, αλλά η έλλειψη ομοιογένειας ήταν εμφανής και, σε συνδυασμό με το μικρό γήπεδο και την καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για κάποιο τέρμα στα πρώτα είκοσι λεπτά. Από το 65′ και το διάλειμμα των ποδοσφαιριστών για νερό κι έπειτα, ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Στο 64′ ο Πάσχος με πλασέ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε, στο 67′ ο Μαρούδας νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα Τσιούμη, ενώ στο 75′ πάλι ο τερματοφύλακας Τσιούμης πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις σε δύο εξ’ επαφής πλασέ του Μπακουλάτι.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να ηττάται στην πρώτη του φετινή φιλική αναμέτρηση και τον Θωμά Γράφα να βγάζει κάποια πρώτα συμπεράσματα, όσον αφορά τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού που έχει στη διάθεσή του.

ΑΕ Καρίτσας: Γαλάνης, Καραγκούνης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Λαγδάρης, Τροΐρης, Οικονόμου, Μητράκας, Συρράκος, Κυρτέγος, Αλεξίου.

Αγωνίστηκα επίσης οι: Καρτσαμπάς, Δημητρουλόπουλος, Τσιώμης, Λουί Φερνάντο, Λυκούργος, Γκαρατζιάς, Κουκουνάρας, Χατζηαργυρίου, Στίκος και Νούσιας.

Ολυμπιακός Βόλου: Μακρυωνίτης (41′ Σοϊλεμέζογλου), Γραικός (41′ Πριονάς), Ρόκας (41′ Παπαϊωάννου), Βοσνακίδης (65′ Πατσής), Μπουτζίκος (41′ Μπαρούτας), Πόζογλου (41′ Μαρούδας), Σκοπελίτης (67′ Καραλούλης), Καναβός, Καρακώστας (41′ Ενγκομπά – 70′ Μπακουλάτι), Τζέφερσον (41′ Κόκκορης), Τσίτας (41′ Πάσχος)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.