Kαλά Χριστούγεννα με περιθώρια βελτίωσης για τον Ολυμπιακό Βόλου

Κλείνοντας τη χρονιά στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ 

Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ ανάμεσα σε Σαρακηνό και Ολυμπιακό Βόλου, αρχικά θεώρησαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν εύκολο έργο, από τη στιγμή που προηγήθηκαν 0-3. Ωστόσο στην πορεία είδαν τις δύο ομάδες να σκοράρουν μαζικά, για να φτάσουν στο τελικό 4-6, που διατηρεί τον Ολυμπιακό Βόλου στην κορυφή, έχοντας όμως περιθώρια βελτίωσης και την ανάγκη να παραμείνουν τα μέλη του σε επαγρύπνηση!

Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει καθώς απομένουν ακόμη 14 αγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στην πρώτη θέση με 33 βαθμούς, χάρη σε 11 νίκες και σε μία μόλις ήττα σε 12 παιχνίδια, με την Αγία Άννα να ακολουθεί με 28 βαθμούς, με εννέα νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, ήτοι σε 11 αγώνες. Η διαφορά είναι μικρή, και αν η Αγία Άννα επικρατήσει σε βάρος του ΑΟ Σκιάθου, καθώς το παιχνίδι είχε αναβληθεί, τότε θα πέσει στους δύο μόλις βαθμούς…

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν απέναντι στον Σαρακηνό. Απλά οι γηπεδούχοι και δεν το έβαλαν κάτω και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην αμυντική λειτουργία την κατάλληλη στιγμή. Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε δίκαια, και ήταν σαφώς ανώτερος, αλλά έδειξε ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να τα εξαντλήσει, αν θέλει να βρεθεί στα μπαράζ ανόδου και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει με αξιώσεις και μέχρι τέλους την επιστροφή στη Γ’ Εθνική.

Όσον αφορά τα έξι γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» και περισσότερες φάσεις θα μπορούσαν να έχουν βγάλει και περισσότερα τέρματα να πετύχουν, αν ήταν πιο προσεκτικοί και στην επίθεση.

Επαφές με μεταγραφικό φόντο

Όσον αφορά προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, ένας από τους παίκτες στον οποίο έκανε κρούση και πάλι (όπως και το περασμένο καλοκαίρι) η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο Κώστας Σκούπρας, που έκλεισε τον (σύντομο) κύκλο του στον ΓΣ Αλμυρού. Ωστόσο οι επαφές δεν συνεχίστηκαν άμεσα και ο παίκτης έχει προτάσεις και από ομάδες της Λάρισας τις οποίες μελετάει.

Από την άλλη, δεν είναι ο μόνος που έχει δεχθεί πρόταση από τους «ερυθρόλευκους», που στοχεύουν όπως φαίνεται σε 2-3 προσθήκες, ώστε να είναι πιο έτοιμοι σε περίπτωση που βρεθούν (όπως θέλουν) στα μπαράζ ανόδου. Η ενίσχυση αφορά και την άμυνα και την επίθεση, ενώ προσφάτως φάνηκε ενδιαφέρον και για τον Σενεγαλέζο τερματοφύλακα Σαμπά Φαγέ.

Όσον αφορά τον Χρήστο Τζέκα, ο παίκτης φέρεται να έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις, που δεν του επιτρέπουν να είναι συνεχώς στις επάλξεις για τον Ολυμπιακό Βόλου και κάπως έτσι φαίνεται να προκύπτει η αποχώρησή του.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.