Καθοριστικό διπλό για τη Νίκη μέσα στα Γρεβενά

Με σκορ 74-78 για την 19η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Basket League

Σε ένα καθοριστικό ματς η Νίκη κατάφερε να πάρει με συνολικά καλή εμφάνιση ένα μεγάλο διπλό, επικρατώντας στα Γρεβενά με 74-78 του Πρωτέα σε ένα γεμάτο κλειστό και σε μία δύσκολη έδρα, όπου όλα πάντως κύλησαν σε αθλητικά πλαίσια.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, που εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας, αν παίξει στα πλέι άουτ, και βλέπει πλέον και πιο ψηλά, μπορεί να ήταν πίσω με πέντε, έναν και δύο πόντους στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά στο τελευταίο ήταν καλύτερη και στις λεπτομέρειες κατέκτησε το πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα.

Μάλιστα, οι Βολιώτες προηγήθηκαν και με επτά πόντους περίπου τρεισήμισι λεπτά πριν τη λήξη, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πλησιάσουν στον έναν με κάρφωμα του Ιωαννίδη, που οι φιλοξενούμενοι είχαν στοχεύσει και κατάφεραν να φορτώσουν από νωρίς με φάουλ.

Ωστόσο, η Νίκη κατάφερε να βγάλει στη συνέχεια και πάλι σωστές φάσεις στην επίθεση, όπου να σημειωθεί ότι δούλεψε πολύ καλά το πικ εν ρολ του Κουτίνα και του Κρίπτσι, με τον Αλβανό σέντερ να πετυχαίνει 14 πόντους.

Εξαιρετικός και καταλυτικός ήταν ο Γυφτάκης στην καλύτερή του εμφάνιση με τα κυανόλευκα, σταματώντας στους 21 πόντους με τέσσερα τρίποντα, ενώ τον ακολούθησε ο Κωστούλας με 16. Ο πρώτος σκόρερ της Νίκης στο πρωτάθλημα, Σάκης Κουτίνας, από τη μεριά του μπορεί να είχε επτά πόντους, αλλά η άμυνα του Πρωτέα ήταν προσαρμοσμένη πάνω του, οπότε διακρίθηκε δημιουργικά.

Βέβαια, δεν υπήρχε κανείς υστερήσας και όλοι όσοι αγωνίστηκαν (σ.σ. εκτός του Στύλλα), ακόμη κι αν μπήκαν έχοντας κάποιο ειδικό ρόλο στο ματς, έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν και βοήθησαν με τον τρόπο τους.

Με την πέμπτη της νίκη (δύο φορές έχει κερδίσει Πρωτέα και Πανελλήνιο και μία τον Αίολο Αγυιάς) η βολιώτικη ομάδα έφτασε στις πέντε, όσες έχει και ο Πανελλήνιος, που έχει ματς λιγότερο, καθώς έκανε το ρεπό του σήμερα και γι’ αυτόν τον λόγο βρήκε την ευκαιρία να δώσει το υπόλοιπο παιχνίδι με τον Αίολο Αγυιάς στην Πάτρα, που είχε διακοπεί, χάνοντας για 12η φορά στο πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 23-18, 39-38, 57-55, 74-78

Πρωτέας Γρεβενών (Μουρουζίδης): Πενλίδης, Ιωαννίδης 9, Κατηρτζίδης, Καναβός 2, Ασλανίδης, Κλωνάρας 12, Μαχαιριανάκης 23, Πέντιτς 9 (1), Αναστασόπουλος, Γρούδος 19 (2).

Νίκη Βόλου (Γκουγκουτούδης): Κουτίνας 7 (1), Κρίπτσι 14, Βρέττας 11 (2), Κωστούλας 16 (2), Σούκερας, Μπουντούρης 2, Σαββίδης, Γυφτάκης 21 (4), Βλαχογιάννης 7, Μισαηλίδης.

Αποτελέσματα (19η)

Πρωτέας Γρεβενών-Νίκη Βόλου74-78

Βίκος Ιωαννίνων-Νήαρ Ηστ 92-68

Εθνικός Πειραιά-Αίολος Αγυιάς 64-58

Τρίκαλα Basket-ΓΣ Σοφάδων 85-80 παρ. (75-75 κ.α.)

Εθνικός Λειβαδιάς-ΝΕΟ Ληξουρίου (3/3, 13:00)

Για την 14η αγωνιστική:

Αίολος Αγυάς-Πανελλήνιος 76-67

Βαθμολογία

1.Βίκος Ιωαννίνων 31

2.Τρίκαλα Basket 29

3.Νήαρ Ηστ   28

4.Αίολος Αγυιάς 27

5.Εθνικός Λειβαδιάς 26

6.ΝΕΟ Ληξουρίου 26

7.Εθνικός Πειραιά 26

8.ΓΣ Σοφάδων 25

9.Νίκη Βόλου 23

10.Πανελλήνιος 22

11.Πρωτέας Γρεβενών 19

*Πανελλήνιος, Αίολος Αγυιάς, ΓΣ Σοφάδων, ΝΕΟ Ληξουρίου, Εθνικός Λειβαδιάς, Τρίκαλα Basket, Εθνικός Πειραιά και Πρωτέας Γρεβενών έκαναν το ρεπό τους

**Εκκρεμεί ο αγώνας Εθνικός Λειβαδιάς-ΝΕΟ Ληξουρίου.

Η επόμενη (20η, 9/3)

Νίκη Βόλου-Βίκος Ιωαννίνων

ΓΣ Σοφάδων-Εθνικός Λειβαδιάς

Αίολος Αγυιάς-Τρίκαλα Basket

Πανελλήνιος-Εθνικός Πειραιά

ΝΕΟ Ληξουρίου-Πρωτέας Γρεβενών

Ρεπό: Νήαρ Ηστ

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.