Καθοριστικό ραντεβού Νίκης-Ντόστανιτς την Παρασκευή στον Βόλο

Ο 59χρονος Σέρβος τεχνικός, Ράτκο Ντόστανιτς, είναι ο Νο1 στόχος της Νίκης Βόλου μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα με τον Αλέκο Βοσνιάδη. Η διοίκηση των κυανόλευκων είχε ήδη μία τηλεφωνική επαφή με τον έμπειρο τεχνικό και την Παρασκευή θα υπάρξει τετ-α-τετ με τον Νίκο Ιμεράι και συνεργάτες του στον Βόλο.

Σίγουρα, αν κλείσει ο Ντόστανιτς, θα είναι μία επιτυχία της διοίκησης της ομάδας και θα έχει γίνει μία κίνηση, που θα συναντήσει σε μεγάλο βαθμό την αποδοχή του κόσμου λόγω των περγαμηνών και του βιογραφικού του εν λόγω προπονητή.

Ο Ντόστανιτς συγκεκριμένα ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Παρτιζάν, αγωνιζόμενος ως αμυντικός. Πέρασε από την Τιμόκ και τη Ραντ και στη συνέχεια μετακόμισε στη Γαλλία, για να αγωνιστεί με την Μπούρζ, την Καέν, τη Λε Μαν, τη Ροντέ, τη Σατορού και την EDS Montluçon.

Από την τελευταία μάλιστα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, αφού το 1995-96 ήταν παίκτης-προπονητής. Ως και το 2003 ήταν βοηθός στη Λέφσκι Σόφιας και τον Ερυθρό Αστέρα και κατόπιν εργάστηκε ως πρώτος προπονητής και ως το 2009 πέρασε από τους πάγκους των: Σμεντέρεβο, Ερυθρού Αστέρα, ΟΦΚ Βελιγραδίου, FK Μπεζάνιτσα, FK Σρέμ, Σλάβια Σόφιας (δύο φορές, Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2004 και Ιούλιος- Δεκέμβριος του 2006), Βέροιας, Νταλιάν Σάιντ (Κίνα) και της Βαρντάρ Σκοπίων. Ουσιαστικά εργάστηκε αυτό το διάστημα σε πέντε χώρες, Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Κίνα και Σκόπια.
Στις 23 Ιουλίου 2009 Ντοστάνιτς ανέλαβε προπονητής της Λέφσκι Σόφιας στη θέση του Εμίλ Βέλεφ, ο οποίος είχε απολυθεί την προηγούμενη ημέρα και υπέγραψε για δύο χρόνια. Στις 18 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε μετά από την εντός έδρας ήττα από την Μπερόε, καταγράφοντας το αρνητικό ρεκόρ με οκτώ συνεχόμενες ήττες τόσο στο βουλγαρικό πρωτάθλημα, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στις 21 Μαρτίου 2010, ανέλαβε τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά παρατήθηκε στις 6 Αυγούστου μετά την ήττα από την Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Europa League.
Ακολούθησε ένα μικρό πέρασμα από τον Διαγόρα και τη Ζεσταφόνι, για να επιστρέψει και πάλι στη Βέροια και από εκεί στην Τυνησία και την Μπιζέρτα…
Ο Ράτκο Ντόστανιτς κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο ως τεχνικός την 1η Αυγούστου 2009 με τη Λέφκσι Σόφιας, κερδίζοντας το βουλγαρικό Σούπερ Καπ, κερδίζοντας με 1-0 τη Λίτεξ Λόβετς, ενώ με τον Ερυθρό Αστέρα το 2010 είχε κατακτήσει και το Κύπελλο Σερβίας.

Ασφαλώς, όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι, αν η Νίκη μπορέσει να πείσει τον πολύπειρο Σέρβο να αναλάβει, θα έχει κάνει την υπέρβαση.

Οι αριθμοί του στην Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι ειδικότερα στην Ελλάδα ο Ντόστανιτς έχει καθίσει σε Α’, Β’ Εθνική και Κύπελλο Ελλάδος 89 φορές στους πάγκους της Βέροιας, του Διαγόρα Ρόδου, της Λάρισας, του Λεβαδειακού και των Τρικάλων, που ήταν η τελευταία του ομάδα. Ο απολογισμός του εν Ελλάδι 36 νίκες, 21 ισοπαλίες και 41 ήττες.

 Υπάρχει και … ματς στον Αλμυρό

Ενώ όλο το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου εστιάζεται στον καινούριο προπονητή που θα έρθει, στο ποδοσφαιρικό τμήμα επικεντρώνονται στο πολύ κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι την Κυριακή στον Αλμυρό.

Οι παίκτες με τον Κώστα Γρηγοριάδη, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υπηρεσιακός με τον Γ.Σ.Α., και τον γυμναστή, Γιώργο Κυριάκο,  δουλεύουν γι’ αυτό το ματς, το οποίο όλοι  γνωρίζουν πως είναι «τελικός». Μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα είναι ο Φάμπιο Ταβάρες. Ο Πορτογάλος μπήκε ως αλλαγή την περασμένη αγωνιστική με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στο 75’ και είχε δείξει πριν απ’ αυτό την αναμέτρηση ότι έχει αποθεραπευθεί πλήρως από τη θλάση στον δικέφαλο, αλλά τώρα ξανάνιωσε ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.