Κουτίνας και Παρασκευάς στέλνουν το δικό τους μήνυμα ενόψει του αγώνα Νίκη-Ολυμπιακός Βόλου

Στο ανοιχτό του Ασύλου, λίγο πριν το ντέρμπι!

Μία μέρα και κάτι μένει για να έρθει στο προσκήνιο ένα ακόμη βολιώτικο μπασκετικό ντέρμπι ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου, με τους «κυανόλευκους» να υποδέχονται τους «ερυθρόλευκους» την Κυριακή 20 Μαρτίου (17:00) στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, για την 20η αγωνιστική της Β’ Εθνικής. Αλλά πριν από αυτό, βρήκαμε τον Σάκη Κουτίνα της Νίκης και τον Γιώργο Παρασκευά του Ολυμπιακού Βόλου στο ανοιχτό γήπεδο του Ασύλου, δίνοντας ένα φιλικό μονό!

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

Μονό… λέμε τώρα, αφού οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά και το φιλικό έγινε… διασκεδαστικό! Το πρώτο πείραγμα βέβαια ήρθε από εμάς, ρωτώντας τους πώς ένιωσαν που έβαλαν αμφότεροι από 25 πόντους την προηγούμενη αγωνιστική, ο Κουτίνας με ένα τρίποντο και οριακά πιο εύκολα, και ο Παρασκευάς μέσα από το καλάθι, με αρκετό… ξύλο. Ωστόσο όλα τα ατυχήματα και οι τραυματισμοί, τον Κουτίνα έχουν βρει φέτος, με τελευταίο το σκίσιμο στο φρύδι που χρειάστηκε δύο ράμματα!

Σκορ δεν κράτησε κανείς, αλλά οι δύο αθλητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενόψει του ντέρμπι και με φόντο και τα τραγικά περιστατικά που έχουν σημειωθεί εξαιτίας κακής νοοτροπίας ορισμένων που παρουσιάζονται ως οπαδοί. Μοιραία η συζήτηση πηγαίνει στη δολοφονία Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, με τους δυο τους να συμφωνούν. «Τα λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις περισσεύουν. Ποιο μπάσκετ; Ποιοι οπαδοί; Το τερμάτισαν εκεί πέρα και είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον Αθλητισμό και στη ζωή γενικότερα» σχολιάζει ο Γιώργος Παρασκευάς, με τον Σάκη Κουτίνα να συμπληρώνει: «Θεωρώ αδιανόητο γενικά, αν και από παλιά συμβαίνει αυτό, όταν έχουμε κορωνοϊό, καραντίνα πόλεμο και τα πάντα, να αφαιρούνται ζωές και οπαδική βία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος μπορεί να επηρεάζεται τόσο από τις ομάδες.

Για να συμπληρώσει και πάλι ο Γιώργος Παρασκευάς: «Αντίπαλοι είμαστε μόνο για 40 αγωνιστικά λεπτά και οι δύο ομάδες. Σ’ αυτά ο καθένας θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα του. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και περισσότερο από γνωστοί ορισμένοι».

Επειδή το μπάσκετ και ο Αθλητισμός είναι διασκέδαση, η συζήτηση έγινε στη συνέχεια πιο εύθυμη.

Χ.Τ.: «Γιώργο έχεις προσέξει ότι ο Σάκης κρατάει τόση ώρα την μπάλα αυτός μόνο»;

Γ.Π.: «Δεν έχω παράπονο. Όταν ήμασταν συμπαίκτες μου έδινε αρκετές πάσες».

Χ.Τ.: «Εσύ Σάκη έχεις παράπονο»;

Σ.Κ.: «Όχι, όχι κανένα παράπονο».

Χ.Τ.: «Την μπάλα όμως ακόμη την κρατάς»…

Σ.Κ.: «Ε, λέω να την κρατήσω λίγο ακόμα»!

Νικητής ποιος θα είναι; Όπως συμφώνησαν και οι δύο, ο πιο ψύχραιμος και πιο εύστοχος θα πάρει το ροζ φύλλο. Χωρίς ένταση, χωρίς θυμό… Αυτό είναι το άλλωστε το μπάσκετ…!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.