Λευκή ισοπαλία για Θησέα κόντρα σε Ατρόμητο Παλαμά (photos)

Φιλική λευκή (0-0) ισοπαλία για τον Θησέα κόντρα στον Ατρόμητο Παλαμά στο γήπεδο της Αγριάς κάτω από πολλή ζέστη. Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη δε σκόραρε ούτε στο τρίτο της τεστ, δείχνοντας κάποια καλύτερα στοιχεία μεσοεπιθετικά και χωρίς τον Οικονόμου, που είχε άδεια από τη διοίκηση.

Ο Θησέας ξεκίνησε με τρεις στην άμυνα (Δίντσης, Γιαουπλάρι, Ερρίκος Βαν ντε Γουΐχε), τέσσερις σε μία ευθεία στο κέντρο (τους Γαλανόπουλο, Κοτζαθανάση στον άξονα και τους Μπόρα και Διαμαντόπουλο στα άκρα), ενώ πίσω από τον κλασικό προωθημένο Βλάχο κινούνταν ως επιθετικοί χαφ ο Κυρίτσης και ο Πέτσης δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, συγκλίνοντας διαρκώς προς τα μέσα σε ένα 3-4-2-1.

Με την είσοδο του Σιώμου στο 46’, ο Θησέας έπαιξε με 3-5-2, με τον νεοεισελθόντα και τον Βλάχο να αποτελούν επιθετικό δίδυμο, τον Μπόρα να μετατρέπεται σε δεξί στόπερ και τον Κυρίτση σε δεξιό μπακ-χαφ. Όταν ο Βλάχος πέρασε εκτός γηπέδου στο 62’, ο Σιώμος συνέχισε μόνος στην κορυφή της επίθεσης. Από τις υπόλοιπες δοκιμές, ξεχώρισε αυτή του Νιαώτη ως αριστερού στόπερ στους τρεις της άμυνας.

Καλύτερος του Θησέα ήταν ο Γαλανόπουλος σε ρόλο αμυντικού μέσου, ενώ θετικότατος ήταν ο Κυρίτσης, που άλλαξε τρεις θέσεις στο γήπεδο (δεξιός χαφ, δεξιός μπακ και δεξιός στόπερ)  και ήταν μαζί με τον Γιαουπλάρι αυτοί, που έμειναν στο γήπεδο και τα 90 λεπτά.

Από την άλλη ο Ατρόμητος Παλαμά είχε στο τέρμα τον Πατσιαλή, ενώ οι Ζάρρας, Εκίζογλου (πλάγιοι μπακ), Χρ. Οικονόμου και Μπαντής (στόπερ) αποτελούσαν την αμυντική γραμμή. Τλούπας και Μπασιάκας (με ανασταλτικό ρόλο) και Μίχος (με πιο επιθετικό) ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ Γόρδιος και Κατσιγιάννης ήταν στα πλάγια του φορ Κόκκινου.

Οι φάσεις του φιλικού αγώνα

Στο 16’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Θησέα για το 1-0, καθώς ο ολομόναχος στο πίσω δοκάρι Πέτσης αστόχησε με το κεφάλι μετά τη σέντρα του Κυρίτση από τα δεξιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία.

Στο 22’ ο Πατσιαλής απέκρουσε με σχετική δυσκολία και με το ένα χέρι σε κόρνερ το καλοζυγισμένο σουτ του Διαμαντόπουλου, ενώ στο 27’ ο Κεφαλάς εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία και έδιωξε το φάουλ του Γόρδιου σε κόρνερ. Μετά το κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπασιάκας βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι μετά τη σέντρα του Γόρδιου από τ’ αριστερά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Στο 36’ έγινε μία θαυμάσια επιθετική προσπάθεια από τη μεριά των γηπεδούχων. Ο Βαν ντε Γουΐχε έδωσε για τον Γαλανόπουλο, αυτός από τα αριστερά βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Βλάχο, που άφησε προς τα πίσω για τον Γαλανόπουλο. Ο τελευταίος πάσαρε για τον Κοτζαθανάση, που «άδειασε» έναν αντίπαλό του και πλάσαρε με το αριστερό εντός περιοχής λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Ακολούθησε στο 37’ το αξιόλογο μακρινό σουτ του Μπόρα λίγο πάνω από την εστία.

Στο δεύτερο μέρος και στο 50’ ο Σιώμος τραβήχτηκε στα δεξιά και μετά από προσωπική ενέργεια έβγαλε για τον Διαμαντόπουλο, που είχε συγκλίνει στον άξονα, αλλά το σουτ που έκανε αφύλακτος με το που πάτησε περιοχή δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Στο 57’ ο Κοτζαθανάσης είχε μία απίθανη έμπνευση να κρεμάσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από θέση μέσα δεξιά κι ενώ πολλοί περίμεναν σέντρα τον Κούτσικο, αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε έκανε μία εκπληκτική επέμβαση στο αριστερό του παραθυράκι στο πλασέ του Γόρδιου, που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, ενώ τελευταία φάση του αγώνα ήταν το φάουλ του Ζαχαράκη πάνω από τα δοκάρια στο 89’.

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς (46’ Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε), Δίντσης (46’ λ. τρ. Σιώμος), Γιαουπλάρι, Ερρίκος Βαν ντε Γουΐχε (65’ Ζαχαράκης), Μπόρας (75’ Ιακωβίδης), Διαμαντόπουλος (84’ Πλόχα), Γαλανόπουλος (87’ Μαλλιαρός), Κοτζαθανάσης (69’ Ζάχος), Κυρίτσης, Πέτσης (69’ Χατζησταμάτης), Βλάχος (62’ Νιαώτης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΛΑΜΑ: Πατσιαλής (58’ Κούτσικος), Ζάρρας, Εκίζογλου (43’ λ. τρ. Λιάπης), Μπαντής, Οικονόμου Χρήστος, Τλούπας, Μπασιάκας, Μίχος, Γόρδιος, Κατσιγιάννης, Κόκκινος.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Διδάγγελος, Σακελλαρίου Ζιάγκος, Ζητούνης, Οικονόμου Γιώργος, Θεοχάρης

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.