Λούκας Γκαρσία: Ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίζει μόνος του τα παιχνίδια

Οι πρώτες δηλώσεις του Αργεντινού μέσου της Νίκης έγιναν στο Magnesiasports

Ο Λούκας Γκαρσία, που αποτελεί κατά πολλούς το μεγαλύτερο όνομα στο ρόστερ της Νίκης Βόλου, έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πορταριά και μάλιστα παρά το ταξίδι 22 ωρών έτρεξε ελαφρώς στο γήπεδο του Ορμινίου. To Magnesiasports πήρε τις πρώτες δηλώσεις του Αργεντινού επιθετικού χαφ, που προσθέτει μεγάλη ποιότητα στην ομάδα και είναι της άποψης ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίζει τα παιχνίδια μόνος του στην ερώτηση που του κάναμε αν αποδέχεται τον τίτλο του ηγέτη.

Αναλυτικά ο Λούκας Γκαρσία μίλησε:

Για την προσέγγιση των ανθρώπων της Νίκης Βόλου:

«Από την πρώτη μέρα που έληξε το συμβόλαιο μου με την προηγούμενη ομάδα μου,  μιλούσαμε με τον Ρήγα (σ.σ. Στύλλα), προκειμένου να βρούμε την καλύτερη επιλογή, για να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα  και τελικά καταλήξαμε μαζί ότι καλύτερη επιλογή ήταν η Νίκη, γιατί μου έκανε την πιο σοβαρή πρόταση.  Είναι μία μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία,  που θέλει να πάει σε ανώτερη κατηγορία, και βρίσκεται σε μία πόλη που γνωρίζω και είναι πολύ όμορφη».

Για το αν για εκείνον τα πράγματα φέτος θα είναι πιο εύκολα με την έννοια ότι πέρσι έπαιζε στην πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας, ενώ τώρα θα παίζει στην τρίτη κατηγορία:

«Το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα δεν μπορείς να πεις ότι είναι εύκολο. Για μένα όσο ψηλότερα παίζεις τόσο ευκολότερα είναι,  γιατί έχεις μεγαλύτερο χώρο να κινηθείς και καλύτερη ποιότητα αγωνιστικών χώρων. Έχω παίξει στην πρώτη κατηγορία της Φινλανδίας και της Ρουμανίας και το γνωρίζω. Συνολικά το περιβάλλον σε βοηθάει να παίζεις καλύτερα σε τέτοιες κατηγορίες. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά θα κάνουμε τώρα μία δυνατή προετοιμασία και θα ξεκινήσουμε δίνοντας το 100% όλοι οι παίκτες».

Για το γεγονός ότι θα κάνει προετοιμασία στο ίδιο προπονητικό κέντρο με πέρσι και τα επίσημα παιχνίδια της νέας του ομάδας θα διεξάγονται στο ίδιο γήπεδο που έπαιζε και την περασμένη σεζόν:

«Μέχρι στιγμής τουλάχιστον όλα μου φαίνονται ίδια, ελπίζω να τελειώσουμε και με τον ίδιο τρόπο.  Φυσικά η Νίκη έχει μεγάλη ιστορία και πάρα πολλούς φιλάθλους κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί θέλουμε να μας υποστηρίζουν και να μας σπρώχνουν όλους μας σε επιτυχίες. Σε μία ομάδα δουλεύουν όλοι μαζί, η διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες».

Για το αν αποδέχεται τον τίτλο του ηγέτη της ομάδας:

«Δε μου αρέσει αυτή η άποψη,  γιατί ένας παίκτης μόνος του δεν μπορεί να κερδίζει τα παιχνίδια. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες εδώ. Γνωρίζω καλά τον Σέμπα Καμπαγιέρο, αλλά και τα παιδιά που ήρθαν από την Ισπανία είναι καλοί ποδοσφαιριστές, όπως και οι Έλληνες. Όλοι θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν και σε ένα υψηλότερο επίπεδο.  Το σπουδαιότερο είναι να είμαστε ομάδα. Αν δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα οικογενειακή,  θα πάρουμε αυτό που θέλουμε. Όταν υπάρχει καλό κλίμα και μας αρέσει αυτό που κάνουμε,  κάνουμε και τη δουλειά μας καλύτερα».

Για την επιλογή της νέας του ομάδας από το κέντρο και μπροστά να έχει παίκτες από την Ισπανία και την Αργεντινή:

«Στην προηγούμενη ομάδα μου που παίζαμε σχεδόν παρόμοια. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι Έλληνες παίκτες δεν μπορούν να παίξουν επιθετικά.  Αυτός που είναι καλύτερος μία δεδομένη στιγμή και που προπονείται πιο σκληρά, είναι ο παίκτης που θα αγωνιστεί. Το ότι στην ομάδα έχουμε αυτούς τους Αργεντινούς και Ισπανούς παίκτες σημαίνει ότι πρέπει να αποδείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι καλοί.  Εδώ μπορούμε να λέμε το οτιδήποτε».

Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή προπόνηση ξαναμπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα οι Ροντρίγκεθ και Λίτσιος, ενώ επέστρεψε και ο Μπιτσάκος, που είχε πάρει άδεια.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.