Με 14 ομάδες από την επόμενη χρονιά η Α1 ΕΣΚΑΘ

Αναδιάρθρωση με άνοδο 4 σωματείων από την Α2 κατηγορία

Ενδιαφέρουσα συζήτηση και μάλιστα με την παρουσία αρκετών μελών έγινε στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΚΑΘ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 27 Αυγούστου στη Λάρισα, με την αναδιάρθρωση της Α1 κατηγορίας να προχωρά από την περίοδο 2024-25 και 14 ομάδες να συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Τα δεδομένα για τη φετινή αγωνιστική χρονιά δεν αλλάζουν για την Α1 ΕΣΚΑΘ, καθώς το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Δύο θα υποβιβαστούν σίγουρα, ενώ από εκεί και πέρα όλοι θα βρίσκονται σε αναμονή και για τον αριθμό των ομάδων που μπορεί να υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική. Ωστόσο αποφασίστηκε από την Α2 ΕΣΚΑΘ να προβιβαστούν δύο από κάθε όμιλο (σύνολο τέσσερις ομάδες) προκειμένου την αγωνιστική περίοδο 2024-25 να συμμετέχουν συνολικά 14 ομάδες στην Α1 κατηγορία.

Θέμα προέκυψε όμως για τη φετινή χρονιά στην Α2 κατηγορία. Εκεί, αν και πήρε τον τίτλο της πρωταθλήτριας στη Β’ ΕΣΚΑΘ και την άνοδο στην Α2, η Κ23 της Νίκης Βόλου δεν θα πάρει μέρος τελικά σε κανένα πρωτάθλημα, οπότε υπήρξε κενό! Έτσι, το σώμα υπερψήφισε την πρόταση να καλυφθεί το κενό από την επιλαχούσα ομάδα της Β’ ΕΣΚΑΘ, και για να μην υπάρχει ανισσοροπία στους δύο ομίλους, την άνοδο παίρνουν από τώρα οι ΑΕΔ Πλατυκάμπου και ο ΓΣ Φαλάνης, καταλαμβάνοντας αμφότερες από μία θέση σε κάθε όμιλο.

Παράλληλα, το σώμα αποφάσισε όπως ήταν λογικό, φέτος η ΕΣΚΑΘ Γυναικών να διεξαχθεί σε έναν ενιαίο όμιλο. Συνολικά εννέα ομάδες θα πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, οπότε κρίθηκε περιττό η διοργάνωση να διεξαχθεί σε δύο ομίλους. Έτσι, οι ομάδες θα έχουν περισσότερα παιχνίδια να δώσουν σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, και το πρωτάθλημα αναμένεται πιο ανταγωνιστικό, παρά τον μικρό και πάλι αριθμό ομάδων που θα συμμετέχουν.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.