Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. του Ολυμπιακού Β.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων στο Park, που κάποιες στιγμές σείστηκε και από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις των φιλάθλων, έγινε την Τετάρτη η γενική συνέλευση του Ολυμπιακού Βόλου με θέμα τη σύσταση ΠΑΕ. Οι διαδικασίες τελείωσαν γρήγορα και κράτησαν περίπου 12 λεπτά, αφού πάρθηκαν αποφάσεις πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Δημήτρης Μουρτζίνος,  ο οποίος καλωσόρισε τα παρόντα μέλη. “ Είναι άλλη μία μαζική συμμετοχή σε εκδήλωση του Συλλόγου μας, η οποία περνά παντού το μήνυμα της δύναμης και της αποφασιστικότητας του κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου για τη δημιουργία μιας ισχυρής ΠΑΕ”, ήταν  τα λόγια του, ενώ ενημέρωσε πως υπάρχει απαρτία, καθώς  παρευρέθηκαν τα 2/3 των οικονομικώς τακτοποιημένων  και εγγεγραμμένων μελών,  κάτι που σήμαινε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσουν να συζητούνται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ. Νίκο Τσεκούρα, που απηύθυνε χαιρετισμό.

Στη συνέχεια ο κ. Τσεκούρας επισήμανε ότι σε μία γενική συνέλευση με θέμα τη σύσταση ΠΑΕ τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη δεν έχουν καμία αρμοδιότητα,  οπότε  θα έπρεπε να οριστεί νέος πρόεδρος και γενικός γραμματέας της συνέλευσης, που ήταν και το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα πρότεινε δύο ανθρώπους που επέλεξε το Δ.Σ. και ήταν για πρόεδρος του σώματος ο κ. Παναγιώτη ς Γιόλας, που ήταν και πρόεδρος του ΚΤΕΛ στο παρελθόν, και ο Αλέκος Μεταφτσής ως γραμματέας της συνέλευσης.  Ομόφωνα ενεκρίθη αυτή η πρόταση και ο κ. Γιόλας, αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε,  προχώρησε στα υπόλοιπα θέματα.

Για τη σύσταση ΠΑΕ τόνισε ότι είναι όλοι στην αίθουσα, για να προβούν στη δημιουργία ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας μετά την επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες, ώστε η ομάδα να ξαναμπεί στον κεντρικό ποδοσφαιρικό χάρτη,  ενώ συμπλήρωσε ότι όλοι ελπίζουν πως η σημερινή μέρα θα είναι ο φάρος και οδηγός για τις νέες επιτυχίες και ανέφερε ότι παρόλο που ένας πρόεδρος γενικής συνέλευσης δεν τοποθετείται, επειδή έχει την έγκριση του ανθρώπου που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο “έτρεξε” τα θέματα του Ολυμπιακού Βόλου με επιτυχία (σ.σ. Ευριπίδης Τσιμπανάκος) έκανε γνωστό ότι είναι άμεσα ενδιαφερόμενος και εξέφρασε την πίστη του ότι σώμα αποδέχεται το ενδιαφέρον του.

Για το τρίτο θέμα, δηλαδή το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και τον καθορισμό της τιμής κάθε μετοχής, αποφασίστηκε ομόφωνα μετά από σχετική εισήγηση να είναι 30.000 Ευρώ και 30 ευρώ αντίστοιχα. Συνολικά θα εκδοθούν χίλιες ονομαστικές μετοχές.

Σχετικά με τον ορισμό ονομασίας τίτλου της υπό σύσταση ΠΑΕ, η απόφαση της γενικής συνέλευσης μετά πάλι από σχετική εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου, ήταν  ο διακριτικός τίτλος να είναι Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΠΑΕ και στην Αγγλική γλώσσα  Olympiakos Volou F.C.

Τέλος προτάθηκαν τα άτομα που θα αποτελέσουν την πενταμελή επιτροπή που θα ασχοληθούν με τις διαδικασίες της σύστασης ΠΑΕ  να είναι οι Αλέκος Μεταφτσής, Πολύχρονης Ζάχος, Απόστολος Έξαρχος, Νίκος Φουντούλης και Δημήτρης Πέγιος.

Φυσικά, κι αυτή η πρόταση δε συνάντησε καμία αντίρρηση κι έτσι περατώθηκε η Γ.Σ., για να ακολουθήσουν έπειτα τοποθετήσεις από τους κ.κ. Παρίση Μέμο, Ευριπίδη Τσιμπανάκο, Ιάσονα Αποστολάκη και Θανάση Χαρμάνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.