Με το δεξί στον δεύτερο γύρο η Νίκη, 2-0 τον Μακεδονικό

Για τη 15η αγωνιστική της Super League 2

Μπορεί να σπατάλησε ένα 45λεπτο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος του αγώνα απέναντι στον Μακεδονικό η Νίκη Βόλου ήταν πιο αποτελεσματική και έφτασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών με το τελικό 2-0.

Οι Χρήστος Τζιώρας και Τάσος Κρητικός ήταν οι σκόρερ για το «κυανόλευκο» σύνολο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Super League 2. Από την άλλη, ο Μακεδονικός έκανε αισθητή την παρουσία του περισσότερο όταν δέχθηκε και το δεύτερο γκολ, με τη Νίκη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Είχε τον έλεγχο, αλλά όχι το γκολ

Μία σέντρα του Κάσσου μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης έφερε ένα κόρνερ στη Νίκη αλλά όχι κάτι παραπάνω, ενώ δύο λεπτά αργότερα από πλευράς Μακεδονικού ο Σαραγιώτης έκανε ένα σουτ αλλά στον Κάσσο κόντραρε η μπάλα και κατέληξε άουτ.

Στο 13’ ο Γαβριηλίδης έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γουναρίδη και κινήθηκε προς τον τερματοφύλακα του Μακεδονικού. Ωστόσο επέλεξε να σουτάρει αντί να δώσει σε κάποιον συμπαίκτη του, με αποτέλεσμα ο Γουναρίδης να μπλοκάρει την μπάλα εύκολα. Η μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη ήρθε πάντως στο 20’, όταν ο Κρητικός πέρασε τη μπάλα αριστερά στον Αναστασίου και αυτός βρήκε άμεσα τον Γαβριηλίδη που έκανε διπλή προσπάθεια αλλά η μπάλα αρχικά κόντραρε σε σώμα και στη συνέχεια πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 23’ πάλι ο Κρητικός έκανε ένα σουτ στο ύψος του σημείου του πέναλτι, μετά από σέντρα του Γαβριηλίδη από δεξιά, αλλά η μπάλα έσκασε στο έδαφος πρώτα, με αποτέλεσμα ο Γουναρίδης να μπλοκάρει εύκολα.

Ο ρυθμός πάντως δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος του αγώνα, με τη Νίκη να έχει μεν την κατοχή αλλά να μην εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που είχε, ενώ ήταν και άτυχη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε εκείνο το σημείο ο Παναγιωτίδης πέρασε την μπάλα στον Κρητικό αριστερά, που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ για να δει όμως την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γουναρίδη! Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τη Νίκη Βόλου να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και ανάγκη από γκολ.

Πιο άνετη όντας μπροστά στο σκορ

Η κατοχή της μπάλας συνεχίστηκε για τη Νίκη Βόλου και με την έναρξη του δευτέρου μέρους και μοιραία κάποια στιγμή θα ερχόταν και το γκολ. Έτσι στο 52’ ο Παναγιωτίδης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά μετά από πίεση στα καρέ του Μακεδονικού και ο Τζιώρας από κοντά με κεφαλιά πέτυχε το γκολ για το 1-0!

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τάσος Κρητικός άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Νίκης Βόλου για το 2-0. Ο παίκτης των «κυανόλευκων» κινήθηκε από αριστερά μετά την μπαλιά του Παναγιωτίδη, για να κάνει το διαγώνιο σουτ, νικώντας τον Γουναρίδη για να σκοράρει και να πανηγυρίσει αναλόγως με τους συμπαίκτες του.

Μία καλή επίθεση εκδηλώθηκε από πλευράς Νίκης στο 69’ όταν ο Ροχάνο έβγαλε στον Παναγιωτίδη που δεν είχε όμως σε καλή θέση το σώμα του, αλλά κατάφερε να πασάρει στον Κρητικό που έκανε τη σέντρα από δεξιά. Ροχάνο και Παναγιωτίδης ήταν και πάλι κοντά αλλά δεν μπόρεσαν να παρέμβουν, με αποτέλεσμα ο Γουναρίδης να διώξει την μπάλα και να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στο 74’ πάλι ο Μακεδονικός έκανε αισθητή την παρουσία του με τον Γκέντσογλου να κάνει την πάσα αριστερά στον Σιατραβάνη και αυτός έψαξε τον Σαραντίδη που δεν μπόρεσε όμως να σουτάρει όπως θα ήθελε εντός περιοχής, με αποτέλεσμα με παρέμβαση και του Γρομητσάρη να καταλήγει άουτ. Στο 75’ πάλι ο Κρητικός εντός περιοχής σούταρε για να βρει η μπάλα στην πλάτη του Τσουκάνη και να καταλήξει κόρνερ.

Καλή ήταν και η φάση για τη Νίκη στο 88’ όταν ο Κριμιτζάς βρήκε τον Παναγιωτίδη, αλλά το σουτ που αυτός επιχείρησε έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Από εκεί και πέρα δεν προέκυψε κάτι περισσότερο, με το τελικό 2-0 να χαρακτηρίζεται ως ένα δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα της αναμέτρησης.

Nίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Λογαράς (66’ λτ Γρομητσάρης), Αναστασίου, Ανδρέου, Κάσσος, Παναγιωτίης, Γαβριηλίδης, Κυριακίδης(82’ Μέτσε), Κρητικός(82’ Κριμιτζάς), Τζιώρας  (66’ Τσουκαλάς), Ολαϊσόλα (60’ Ροχάνο).

Μακεδονικός (Αμανατίδης): Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Σιμόνι (60’ Γαρύφαλλος), Σιατραβάνης, Μπρατσιάνη, Ζαφειράκης (60’ Σαραντίδης), Τσουκάνης, Λισγάρας, Γκέντσογλου, Ουνγιαλίδης (65’ Τσιλιγγίρης), Παναγιωτούδης (82’ Ντουά).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.