Μικρή συμμετοχή στη ΓΣ της ΕΣΚΑΘ-Nέο γήπεδο και μορφή πρωταθλημάτων σε πρώτο πλάνο

Ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθεί η επίσκεψη Λιόλιου στη Θεσσαλία

Ελάχιστοι ήταν οι εκπρόσωποι των σωματείων που βρέθηκαν σήμερα στη Λάρισα, για να πάρουν μέρος στη ΓΣ της ΕΣΚΑΘ, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με ερωτήματα να αιωρούνται για τη συμμετοχή και τον αριθμό των ομάδων.

Περιμένοντας από τη μία τη συμμετοχή της Αναγέννησης Καρδίτσας, για την οποία λέγεται ότι θα πάρει μέρος τελικά στη Νational League 2, αλλά και για το αν θα υπάρξουν κι άλλοι εκούσιοι υποβιβασμοί, τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ και του σώματος περιμένουν την οριστικοποίηση όλων των δεδομένων για να είναι 100% πώς θα κινηθούν. Όσον αφορά τη μορφή του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ τη νέα χρονιά, εκτιμώντας αρκετοί ότι τα φετινά πλέι οφ με βάση τις ομάδες που συμμετείχαν να μην χρειάζονταν καν, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν ότι τα πλέι άουτ είναι μία διαδικασία που δεν θα υπάρξει την επόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά και ότι για τα πλέι οφ και αν θα εφαρμοστούν, θα υπάρξει εκ νέου συζήτηση.

Ένα θέμα πάντως που τέθηκε υπόψη των συμμετεχόντων στη σημερινή γενική συνέλευση, είναι η πιθανότητα ο πρόεδρος της ΕΟΚ να επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα την περιοχή της Θεσσαλίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πού και πότε μπορεί να βρεθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η επιβεβαίωση της επίσκεψης θα συνοδευτεί και από συζήτηση με εκπροσώπους των σωματείων για ζητήματα που τους απασχολούν.

Συνδυάζεται όμως η πιθανή επίσκεψη Λιόλιου στη Θεσσαλία με την κατασκευή νέου γηπέδου μπάσκετ; Η συζήτηση μόλις έχει ανοίξει, μιας και τα γήπεδα μπάσκετ στην κεντρική Ελλάδα δεν είναι (αρκετά τουλάχιστον) στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνται πολλά… Το πρώτο είναι σαφώς η έκταση που θα πρέπει να βρεθεί, μία έκταση που δεν είναι εύκολο ν’ αγοραστεί και θα πρέπει κάποιος δήμος να την παραχωρήσει. Από την άλλη θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι πηγές χρηματοδότηση, με την υποστήριξη της ομοσπονδίας, αλλά και η χρήση του…

Πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η μικρή συμμετοχή προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε μεγάλη μερίδα των παρευρισκόμενων, με τους περισσότερους να τονίζουν ότι η μη συμμετοχή ακόμη και σε διαδικασίες με τυπικά θέματα δεν μπορεί να συνδυάζεται με γκρίνια και παράπονα στη συνέχεια τόσο για οργανωτικά όσο και για αγωνιστικά ζητήματα.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.