Μπουκώρος: «Πανθεσσαλικό Στάδιο για όλη την κοινωνία»

Η άποψη του βουλευτή Μαγνησίας για τα αθλητικά έργα

Την άποψή του για το Πανθεσσαλικό Στάδιο και την παραχώρησή του στον Δήμο Βόλου, καθώς και για τα αθλητικά έργα στον Βόλο και τη Μαγνησία κατέθεσε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι όλα τα κονδύλια προέρχονται από την κεντρική κυβέρνηση και ότι είναι χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

«Οι περιφέρειες και οι δήμοι δεν βάζουν φόρους για να κάνουν έργα. Μόνο οι δήμοι βάζουν φόρους ανταποδοτικούς και αυτά τα χρήματα προορίζονται για το νερό, την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό. Όλα τα υπόλοιπα φτάνουν από την κυβέρνηση, που διαχειρίζεται το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου. Οι φορείς υλοποίησης κρίνονται για τη διαχειριστική επάρκεια και αν αξιοποιούνται γρήγορα και φτιάχνουν γρήγορα τα έργα αυτά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έστρεψε το βλέμμα της στον Βόλο και δίνει χρήματα σε Περιφέρεια και Δήμο να κάνουν έργα, ο κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε στο θέμα του Πανθεσσαλικού, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα εκμετάλλευσής του για τον ΝΠΣ Βόλος από πλευράς Αχιλλέα Μπέου. «Εγώ σας λέω όχι, γιατί είμαι από τους πρώτους που κινήθηκαν για να περάσει το Στάδιο στον Δήμο Βόλου. Ήταν ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας από τότε που κατασκευάστηκε. Επί Δημαρχίας Βούλγαρη η κυβέρνηση έδινε 800 χιλιάδες ευρώ ετησίως για να περάσει στον Δήμο, που φοβήθηκε ότι οι ζημιές θα είναι περισσότερες και δεν το πήρε. Τώρα δίνει 600 χιλιάδες για τρία χρόνια και λέει η δημοτική Αρχή ότι θα το πάρει. Και ο ΝΠΣ και ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου να το έχουν έδρα, δεν βγαίνει (σ.σ. οικονομικά). Οπότε χρειάζεται και άλλες εκδηλώσεις και έστειλε η Περιφέρεια πόρους και αγοράστηκαν όλα τα όργανα για να φιλοξενηθεί μία μεγάλη εκδήλωση όπως είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Είναι ένα στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών για όλα τα αγωνίσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά, και επεσήμανε ότι θα υπάρξει διεκδίκηση και για άλλες εκδηλώσεις, ακόμη και για συναυλίες.

Σχετικά με τη διοίκηση και την πρόταση για σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας, ο βουλευτής Μαγνησίας δεν βλέπει λόγο να μην θέλει ο Δήμος να βάλει την Περιφέρεια στη διοίκηση, αλλά και ότι δεν γνωρίζει αν η πρόταση για αναπτυξιακή προέρχεται από την κυβέρνηση. «Υπεγράφη η σύμβαση και εκεί σταμάτησε ο δικός μου ρόλος. Αυτή η σύμβαση πρέπει να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να πέσουν οι υπογραφές. Σ΄ αυτήν τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Δήμος και Περιφέρεια έχουν συνέχεια αλλά το Στάδιο θα είναι της πόλης. Η κυβέρνηση δεν δίνει ούτε στον Μπέο ούτε στον Αγοραστό ούτε στο Μπουκώρο. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες στο Δημόσιο που δεν είναι και οι ταχύτερες» σχολίασε σχετικά.

Για ΕΑΚ και υπόλοιπες δομές

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα του ΕΑΚ Βόλου, με τον κο Μπουκώρο ν’ αναφέρει ότι γι’ αυτό υλοποιείται ένα έργο από πλευράς Δήμου 1,8 εκατ. ευρώ που είναι στη φάση της δημοπράτησης.

Από εκεί και πέρα ήρθε και ο κ. Αυγενάκης για να δοθούν 565 χιλιάδες ευρώ για τον χλοοτάπητα και νέα καθίσματα  για 1200 θέσεις. «Σε συνδυασμό με το 1,8 εκατ. ευρώ που θα δαπανήσει ο Δήμος θα έχουμε ανανεωμένο ΕΑΚ. Είμαστε σε φάση δημοπρατήσεων αυτήν τη στιγμή» σχολίασε ενώ σε σχόλιο για το ότι ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτε μέχρι τώρα σημείωσε: «Αν δεν κάνει τίποτα ο Δήμος πώς τον ψηφίζει το 60%; Ξέρουν και οι του Ολυμπιακού Βόλου ότι το ΕΑΚ έχει ζητήματα στατικότητας».

Τέλος, για τα σχόλια Μπέου σχετικά με την αναβάθμιση των γηπέδων του Σαρακηνού και Μαγνησιακού κατά την επίσκεψη Αυγενάκη, ο κ. Μπουκώρος σημείωσε ότι χρειάζονται και οι βελτιώσεις και για τα ερασιτεχνικά γήπεδα και ακολουθούν και άλλες παρεμβάσεις, επισημαίνοντας ότι ο Δήμαρχος είπε ότι τα έργα του Βόλου είναι μεγαλύτερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.