Νάσιος: «Βασικός στόχος μας η απευθείας παραμονή»

Τονίζει στο magnesiasports ο τερματοφύλακας της ομάδας πόλο του ΟΥΚ Βόλου

Ο τερματοφύλακας του ΟΥΚ Βόλου, Νίνος Νάσιος, που αύριο Τετάρτη (21/2) κλείνει τα 23, έχει βασικό ρόλο στην ομάδα από πέρσι, έχοντας αποτελέσει και μέλος του ρόστερ της ομάδας στην Α1 ανδρών πόλο που υποβιβάστηκε και αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια στην Α2.

Πέρσι η ομάδα σώθηκε χωρίς πολύ «καρδιοχτύπι», καθώς, παρόλο που τερμάτισε στην έκτη θέση σε σύνολο οκτώ ομάδων, είχε μαζέψει πιο νωρίς τους απαραίτητους βαθμούς για την παραμονή της.

Ωστόσο φέτος μόλις την 8η αγωνιστική κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη και να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, θέλοντας τουλάχιστον παραμείνει στην προτελευταία, ώστε να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ. Βέβαια, βασικός στόχος της βολιώτικης ομάδας είναι να τερματίσει στην έκτη θέση, που προσφέρει τη δυνατότητα για απευθείας σωτηρία, όπως αναφέρει στις δηλώσεις που έκανε στο magnesiasports ο Νίνος Νάσιος.

Αναλυτικά η συνομιλία μας:

Πώς αξιολογείς την πορεία της ομάδας του, συγκρίνοντας το ξεκίνημα με το τώρα;

«Η ομάδα είναι τελείως διαφορετική με το ξεκίνημα της σεζόν, καθώς ήμασταν μια νέα ομάδα και άπειρη. Τώρα η ομάδα είναι πολύ πιο δουλεμένη και παίζει με πλάνο ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή».

Θεωρείς ότι υπάρχει αγωνιστική άνοδος μετά και τις δύο μεταγραφές των Λέτσιου και Εγνατιάδη;

«Σίγουρα οι δυο προσθήκες των παιδιών μας δίνουν άλλη ψυχολογία, καθώς δίνουν μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της ομάδας που ήταν μικρό καθώς και ανάσες. Είναι έμπειρα παιδιά και με διάθεση για προπόνηση και μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου της παραμονής».

Μπορεί να χάσατε από τον ΝΟΛ, αλλά δείξατε ένα καλό πρόσωπο με μία ομάδα που έχει τον στόχο της ανόδου… Πιστεύεις ότι μπορείτε να είστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα ματς και να διεκδικήσετε και βαθμούς θεωρητικά εκτός προγράμματος;

«Η ομάδα βλέπει κάθε αγώνα ξεχωριστά σαν τελικό, δεν «κυκλώνει» αγώνες. Πάμε βήμα-βήμα, διεκδικώντας σε κάθε αγώνα αυτό που μας αναλογεί προσπαθώντας για το καλύτερο».

Ποιος είναι ο στόχος για τη συνέχεια; Είναι εφικτή κατά τη γνώμη σου η απευθείας σωτηρία, χωρίς να μπλέξετε με τα πλέι άουτ;

«Στόχος της ομάδας είναι σίγουρα η απευθείας παραμονή με όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφορά από τη ζώνη των πλέι άουτ, καθώς θεωρούμε και οι ίδιοι ότι αδικούμε τους εαυτούς μας με τις εμφανίσεις σε αρκετούς αγώνες. Θα παλέψουμε στο νερό για την παραμονή, καθώς ο Βόλος χρειάζεται μια ομάδα στην Α2 κατηγορία».

Προσωπικά πώς κρίνεις την παρουσία σου στην ομάδα, αγωνιζόμενος ως βασικός τερματοφύλακας;

«Είναι η δεύτερη χρόνια μου ως πρώτος τερματοφύλακας. Παιχνίδι με το παιχνίδι και παίρνοντας εμπειρία ανεβάζω την απόδοσή μου με τη βοήθεια πάντα των συμπαικτών μου, καθώς είναι ομαδική δουλειά η άμυνα. Επίσης έχω σημαντική βοήθεια από τους προπονητές μου τα δυο τελευταία χρόνια, τους κ.κ. Γούναρη και Πλατανίτη, καθώς με την εμπιστοσύνη, και την προπόνησή τους βοηθάω κι εγώ σημαντικά την ομάδα για την επίτευξη των στόχων».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.