Νέα διακοπή στη δίκη για τoν τελικό της ντροπής στο Πανθεσσαλικό

Απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι, πρόταση ενοχής για περίπου τριάντα

Συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ το 2017 στον Βόλο. Η απολογία των 36 κατηγορούμενων ολοκληρώθηκε έγινε η εισαγγελική πρόταση που προτείνει την ενοχή περίπου 30 κατηγορουμένων. Η δίκη διακόπηκε ξανά για τις 13 Ιουνίου 2023, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία απολογήθηκαν οι υπόλοιποι 22 κατηγορούμενοι, άλλοι δια ζώσης και άλλοι μέσω των συνηγόρων τους, οι οποίοι ζήτησαν να διαστούν με βάση τον προηγούμενο αθλητικό νόμο.
Η εισαγγελέας έδρας , πρότεινε την ενοχή σύμφωνα με το κατηγορητήριο για περίπου 15 κατηγορούμενους και για τους υπόλοιπους την ενοχή με ελαφρυντική περίσταση.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 36 κατηγορούμενοι, είναι βιαιοπραγία με αφορμή αθλητική εκδήλωση, από δράστες που χρησιμοποίησαν μέσα, ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα τρίτων, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Οι οπαδοί συμμετείχαν στα θλιβερά γεγονότα, το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου 2017, ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία και έξι χρόνια μετά καλούνται να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη. Η δικογραφία είναι ογκωδέστατη και περιλαμβάνει κατηγορούμενους από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Δράμα, Ξάνθη, Βέροια, Γιαννιτσά και Βόλο.
Οι σκηνές απίστευτης βίας, τηλεοπτικά είχαν κάνει τον γύρο της χώρας, δείχνοντας οπαδούς των δύο ομάδων να συμπλέκονται, να μαχαιρώνονται, να καταστρέφουν, να καίνε περιουσίες και πολλοί να νοσηλεύονται στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.