Νίκη με ανατροπή για τον Ολυμπιακό Βόλου, 84-78 επί της Μελίκης

Αν και βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους

Αν και βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ με 19 πόντους, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν το έβαλε κάτω, και στο ντέρμπι της ουράς για τον 4ο όμιλο της National League 2 πήρε μία σπουδαία νίκη 84-78 απέναντι στον ΓΑΣ Μελίκης σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους Πρέλεβιτς και Δελεντζέ να κάνουν τη διαφορά, και τη Μελίκη να… χάνει την ευστοχία που είχε στην αρχή, ο Ολυμπιακός Βόλου έφερε τα πάνω κάτω και η άμυνα σε όλο το γήπεδο τον δικαίωσε, για να φτάσει σε ένα πολυτιμότατο θετικό αποτέλεσμα.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Κακό ξεκίνημα με πολλά τρίποντα…

Δεν ξεκίνησε καλά ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού από νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται πλήρως τη νευρικότητα των «ερυθρόλευκων» αλλά και να έχουν… διαολεμένη ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου, πετυχαίνοντας συνολικά έξι(!) μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο.

Έτσι, η Μελίκη έφτασε να προηγείται 9-20 3’20’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο από πλευράς γηπεδούχων. Και ενώ η διαφορά άνοιγε, ο Πρέλεβιτς έδειξε τα πρώτα στοιχεία των ικανοτήτων του, πετυχαίνοντας πέντε συνεχόμενους πόντους για τον Ολυμπιακό Βόλου, για να δώσει ανάσες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες της Μελίκης σημείωσαν άλλα πέντε τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα οι 33 από τους 50 πόντους που σημείωσαν στις δύο πρώτες περιόδους να προέρχονται από τη γραμμή των 6,75 μ!

Η διαφορά έφτασε 3-4 φορές στο +19 για τους φιλοξενούμενους, με τον Ολυμπιακό Βόλου να βιάζεται πολύ στην επίθεση και να κάνει κακές επιλογές… Ο Νυδριώτης τρία λεπτά πριν από το ημίχρονο έδωσε μία ανάσα στον Ολυμπιακό Βόλου, πετυχαίνοντας πέντε πόντους (29-42), αλλά οι Πλεξίδας με δίποντο και εύστοχη βολή και Βογιατζής με τρίποντο έφεραν τη διαφορά και πάλι στους 19 πόντους για τη Μελίκη (29-48), 2’20” πριν το ημίχρονο. Μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 33-50.

Προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα…

Mε τον Δελεντζέ να πετυχαίνει κάποια καλάθια, και με διάθεση να βγάλει αιφνιδιασμούς, ο Ολυμπιακός Βόλου μάζεψε κάπως τη διαφορά στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ έδειξε βελτίωση και στην άμυνα (43-57, 5’58’’ πριν το τέλος της περιόδου), ενώ δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες για σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων…

Πάντως ο Δελεντζές συνέχισε να σκοράρει, με αποτέλεσμα να γίνει το σκορ 48-59 (με μία βολή του Νυδριώτη παράλληλα) και τον Ολυμπιακό Βόλου να ελπίζει, 3’44’’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Τέσσερις πόντοι του Χύτα ήταν η απάντηση της Μελίκης, που έδειξε ψυχραιμία, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό Βόλου, με το τρίποντο του Λογοδότη να κάνει το σκορ 53-67 στο φινάλε της περιόδου.

Η ολική επαναφορά των «ερυθρόλευκων»!

Και τελικά άρχισαν να έρχονται τα πάνω κάτω. Ο Πρέλεβιτς με μία βολή από τεχνική ποινή έριξε τη διαφορά στους 10 ενώ είχε προηγηθεί καλάθι και φάουλ υπέρ του Σιδηρόπουλου για να γίνει τελικά το σκορ με την έτερη βολή 60-68. Τελικά ήρθε και ένα τρίποντο του Πρέλεβιτς, 7’25’’ πριν το τέλος για να πέσει η διαφορά στους πέντε πόντους (63-68) και όλα να μένουν ανοιχτά για τον τελικό νικητή!

Η αστοχία της Μελίκης επέτρεπε στον Ολυμπιακό Βόλου να ελπίζει, έχοντας και το μομέντουμ, ενώ με 2/2 βολές ο Λογοδότης μείωσε στους 3 (67-70). Αστόχησε όμως στις επόμενες δύο, με τους γηπεδούχους να έχουν συνεχόμενες ευκαιρίες ακόμη και να ισοφαρίσουν ή να περάσουν μπροστά στο σκορ. Η ισοφάριση ήρθε με τρίποντο του Μαλακόπουλου (70-70, 2’55’’ πριν το φινάλε), με τον Στάκταρη να πετυχαίνει δίποντο στην επόμενη φάση (70-72,) ενώ ακολούθησαν 2/2 βολές του Νυδριώτη. Ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου είχε επίθεση στη συνέχεια, ο Πρέλεβιτς χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ, 2’12’’ πριν το τέλος, όμως ο Κριτσίκας αστόχησε για τη Μελίκη σε σουτ, με τον Πρέλεβιτς να δίνει με μπάσιμο για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό Βόλου (74-72) 1’36’’ πριν το τέλος.

Το λάθος στην επαναφορά της μπάλας στη συνέχεια, έδωσε τη δυνατότητα στον Μαλακόπουλο να κάνει το σκορ 76-72, ενώ τέσσερις πόντοι του Δελεντζέ έκαναν το σκορ 80-73. Με 33’’ να απομένουν ο Βουρτζούμης είχε 2/2 βολές, ο Μαλακόπουλος ευστόχησε σε δίποντο και ο Βουρτζούμης σε τρίποντο, για να γίνει το σκορ 82-78, 10’’ πριν το τέλος.

Εκεί, ο Πρέλεβιτς είχε 2/2 βολές και διαμόρφωσε το τελικό 84-78, με τον Ολυμπιακό Βόλου να πανηγυρίζει μία σημαντικότατη νίκη, κάνοντας μάλιστα την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 14-28, 33-50, 53-67, 84-78

Ολυμπιακός Βόλου (Κοσμάτος): Νυδριώτης 14 (2), Πλεσιώτης, Δελεντζές 20, Στεφόπουλος 5, Μαλακόπουλος 9 (1), Λογοδότης 10 (1), Πρέλεβιτς 21 (1), Σπανόπουλος 2, Σιδηρόπουλος 3.

ΓΑΣ Μελίκης (Καραγιαννίδης): Κριτσίκας 8, Βουρτζούμης 16 (3), Στάκταρης 9 (2), Χύτας 7, Πλεξίδας 16 (2), Παγώνης, Μούμογλου 8 (2), Βογιατζής 14 (4).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.