Ο Ράντι λύτρωσε τον Ολυμπιακό Β. στο 118′, πρόκριση με 2-3 επί της Αταλάντης

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Β. στην Αταλάντη
Με 2-2 είχε λήξει το 90λεπτο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται δύο φορές

Ο Ράντι ήταν αυτός που λύτρωσε τον Ολυμπιακό Βόλου στο 118’ και οι φιλοξενούμενοι με σκορ 2-3 μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας έφυγαν με την πρόκριση από την Αταλάντη κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, που του έβαλε δύσκολα, αλλά τελικά έκαμψαν την αντίστασή της. Η ομάδα του Θωμά Γράφα προηγήθηκε δύο φορές και ισοφαρίστηκε ισάριθμες και τελικά δύο λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης πήρε αυτό που ήθελε έστω και με πολλή αγωνία. Ωστόσο το δικαιούνταν, αφού ήταν η καλύτερη στο έξτρα μισάωρο, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου. Επόμενος αντίπαλος για την 4η φάση του Κυπέλλου θα είναι ο Απόλλων Πόντου εντός έδρας.

Στα πρώτα λεπτά και πριν ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε τρεις φορές, χωρίς να βρει στόχο, αρχικά στο 3’ με κεφαλιά του Σκοπελίτη και στη συνέχεια στο 5’ με σουτ του Στεφάνοβιτς και στο 6’ με σουτ από πλάγια δεξιά του Γραικού.

Τελικά μετά από δύο συνεχόμενες αποκρούσεις του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Καπετάνου, η δεύτερη σε σουτ του Τσίτα, στην εξέλιξη της φάσης ο Σκοπελίτης από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας για το 0-1. Η χαρά των ερυθρολεύκων κράτησε λίγο, αφού στο 12’ το σουτ του παλιού παίκτη της βολιώτικης ομάδας, Χαϊκάλη, από τον άξονα κατέληξε στα δίχτυα, καθώς ο Μακρυωνίτης μπορεί να ακούμπησε την μπάλα, αλλά τον ξεγέλασε η πορεία της, ίσως και λόγω του αγωνιστικού χώρου, και την είδε να αναπαύεται στην αριστερή του γωνία.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως είχαν τη γρήγορη απάντηση, αφού στο 20’ με αριστερό σουτ από θέση μέσα αριστερά ο Κουτσιανικούλης ξανάδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Δημιουργός του τέρματος ήταν ο Ράντι. Ο σκόρερ θα μπορούσε να κάνει και το 1-3 στο 31’, αλλά το δυνατό αριστερό σουτ που επιχείρησε ο Λαρισαίος εξτρέμ πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε, όπως και στο πρώτο μέρος, δυνατά στην επανάληψη και στο  48’ ο Τσίτας έπιασε το σουτ μετά από μπαλιά του Μπουτζίκου, αλλά με τα πόδια ο Καπετάνος απομάκρυνε. Στο 52’ ήταν ο Μπουτζίκος αυτός που με σουτ από πλάγια θέση ολοκλήρωσε τη φάση, αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Κι ενώ η βολιώτικη ομάδα έδειχνε ότι θέλει να πετύχει ένα τρίτο γκολ, με το οποίο θα καθάριζε το ματς, το δέχθηκε στο 53’.

Η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε μετά από συρτή σέντρα σουτ του Χαϊκάλη από τα δεξιά και ο Μαλισσόβας με προβολή έφερε το ματς εκ νέου στα ίσια (2-2). Μάλιστα στο 66’ χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Μακρυωνίτη σε σουτ του Σακκά, για να μην υποστεί νέα ψυχρολουσία το σύνολο του Θωμά Γράφα.

Στη συνέχεια δεν είχαμε φάσεις στις δύο εστίες, με συνέπεια να μείνει το 2-2 ως το 90′. Εξαίρεση στο 81’ η χαμένη ευκαιρία με τον Τσίτα, που από θέση βολής δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά την παράλληλη συρτή σέντρα του Μπουτζίκου, ενώ πάλι ο Τσίτας στο επόμενο λεπτό έκανε μία χλιαρή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κουτσιανικούλη και δεν ανησύχησε τον Καπετάνο.

Η παράταση

Στο 96’ η κεφαλιά του Λυτάκη πέρασε άουτ, ενώ στη συνέχεια του πρώτου μέρους της παράτασης τις πραγματικές ευκαιρίες τις είχε ο Ολυμπιακός Β. Στο 99’ ο Τζέφερσον βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Κουτσιανικούλη, αυτός πλάσαρε όχι όπως θα ήθελε, αλλά πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή έδιωξε ο Σακκάς. Νέα μεγάλη φάση στο 101’, με τον Καπετάνο να εκτινάσσεται στο φάουλ του Τζέφερσον και να αποσοβεί το γκολ.

Αυτό που δικαιούνταν οι φιλοξενούμενοι το πήραν στο 118’, καθώς με καρφωτή κεφαλιά του Ράντι έπειτα από γλυκιά σέντρα του Κουτσιανικούλη διαμορφώθηκε το τελικό 2-3.

ΑΤΑΛΑΝΤΗ: Καπετάνος, Μακρόπουλος, Πάππος (108’ Ντζιος), Λυτάκης, Τσακανίκας, Αντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος (56’ Τζιβελέκης), Μαλισσόβας (58’ Σακκάς), Δήμος (46’ Σίδερης), Αντωνίου, Χαϊκάλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Τσιάρας (98’ Ρόκας), Στεφάνοβιτς (90’ Τζέφερσον), Σκοπελίτης (58’ Λάσκαρης), Κουτσιανικούλης, Ράντι, Τσίτας

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.