Ο Βόλος στο επίκεντρο του στίβου…

Σήμερα και αύριο στο Πανθεσσαλικό το Πανελλήνιο ανδρών/γυναικών

Ολοκληρώνεται η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της σημαντικότερης διοργάνωσης στίβου εντός των συνόρων, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο (8-9 Ιουλίου) διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Κ23, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και το πρωτάθλημα συνθέτων Κ18. Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στην 109η διοργάνωση των ανδρών και την 87η των γυναικών, με κάποιους από αυτούς να διεκδικούν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-27 Αυγούστου) και κάποιους νεώτερους να προετοιμάζονται για τις διοργανώσεις των κατηγοριών τους. Παράλληλα, τα σωματεία διεκδικούν τον τίτλο στη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση του στίβου, καθώς η κατάκτηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία αποτελεί σημαντικό έπαθλο γι’ αυτά.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Βόλος θα φιλοξενήσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Το Πανθεσσαλικό κατασκευάστηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά μέχρι σήμερα φιλοξένησε μόνο το 2020 τη συνάντηση Ελλάδα/Κύπρος και τη διετία 2021-2022 το Πανελλήνιο Κ18. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου έχει πραγματοποιηθεί άλλες πέντε φορές στη Θεσσαλία, και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα (η μία ήταν μόνο ανδρών).

Το μεγάλο «αστέρι» του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμη εξαιρετικοί αθλητές που θα βρίσκονται στο Βόλο και αναμένεται να προσφέρουν θέαμα στους φίλους του κλασικού αθλητισμού. Κάποιοι εξ αυτών είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία.

Ενδιαφέρουσες μάχες θα λάβουν χώρα στα σπριντ, με τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, ο οποίος διένυσε τα 100μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωταθλημα ομάδων σε 10.30, που είναι η κορυφαία εφετινή επίδοση στην Ελλάδα, να στοχεύει στην έκτη σερί νίκη του. Μαζί του στην εκκίνηση θα βρίσκεται ο Δημήτρης Χρυσάφης, που έχει τη δεύτερη καλύτερη στη χώρα μας με 10.44, αλλά και ο Παναγιώτης Τριβιζάς (10.53 φέτος). Μια καλή ευκαιρία για ένα δυνατό τεστ πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 θα έχουν και οι Γιάννης Γρανιτσιώτης, Γιάννης Καριοφύλλης, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Νίκος Παναγιώτοπουλος, Βασίλης Παπαμαργαρίτης και Θοδωρής Βροντινός, που στο Βόλο θα αγωνιστούν σε 100 και 200 μέτρα. Την επανεμφάνιση του στην αγωνιστική δράση, μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, θα κάνει ο Κώστας Ζήκος.

Μπορεί η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου να μην αγωνίζεται στα 100 και 200 μέτρα στο Βόλο, όμως στα σπριντ των γυναικών επανεμφανίζεται η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που είχε τραυματιστεί στη διάρκεια των Εαρινών αγώνων στις Σέρρες. Από τις συμμετοχές ξεχωρίζουν ακόμη η Δήμητρα Τσουκαλά, που έχει 11.48 στα 100 και 23.76 στα 200 μέτρα, αλλά και η Άρτεμις Αναστασίου, που έχει διανύσει τα 100μ. σε 11.52 και τα 200μ. σε 23.53.

Με στόχο τη 15η νίκη του θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα στα 110μ. με εμπόδια με 13.64. Μαζί του στην εκκίνηση θα βρίσκεται το «νέο αίμα» του αγωνίσματος, ο Χρήστος Παναγιώτης Ρούμτσιος με 14.28 φέτος και ο Γιάννης Καμαρινός με 14.32 φέτος. Αμφότεροι οι νεαροί αθλητές, αμέσως μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Στα 100μ. με εμπόδια η Ελισάβετ Πεσιρίδου είναι το φαβορί για τη νίκη, η οποία -εφόσον επιτευχθεί- θα είναι η ένατη στην καριέρα της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 13.08, ενώ μαζί της στην εκκίνηση θα είναι και η Σοφία Ιωσηφίδου, που έχει διανύσει την απόσταση σε 13.65. Την επανεμφάνισή της μετά τον τραυματισμό της θα κάνει η Αναΐς Καραγιάννη, που φέτος έχει διανύσει την απόσταση σε 13.95 από τους διασυλλογικούς αγώνες.

Δυνατές συμμετοχές υπάρχουν και στα 400μ. εμπόδια, όπου η Δήμητρα Γναφάκη είναι το φαβορί για τη νίκη. Μαζί της θα αγωνιστούν η Βασιλική Μητσιούλη που έχει 57.96 φέτος, αλλά και η Ολυμπία Καράγιαννη με 58.23 φετινή επίδοση. Στους άνδρες θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Λεβαντίνος, που φέτος έχει βελτιώσει το ατομικό ρεκόρ του με 51.19, αλλά και ο Πέτρος Παπαγιάννης, που φέτος έχει διανύσει την απόσταση σε 51.95. Στα 400μ. ξεχωρίζει η συμμετοχή του Γιώργου Λαμπρόπουλου που έχει φετινή επίδοση με 48.17, ενώ στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Δέσποινα Μουρτά (54.20 φέτος) και της Ευαγγελίας Ζυγόρη (54.85 φέτος).

Στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, η Ειρήνη Βασιλείου, μετά τις πέντε νίκες στα 400μ. και τη μία στα 200μ., είναι έτοιμη να διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιό της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 800 μέτρα, καθώς έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 2.03.83. Αμφίβολη, λόγω τραυματισμού, είναι η συμμετοχή της περυσινής νικήτριας, Κατερίνας Κουτλή, που έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 2.11.49. Μόνο στα 4Χ400 μ. θα συμμετάσχει η Γεωργία Δεσπολλάρη, που σε λίγες ημέρες αναχωρεί για το Έσπο.

Ο Χαρίδημος Ξενιδάκης προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας, όπου διένυσε τα 800μ. σε 1.47.91. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Γιώργος Ματζαρίδης που έχει πετύχει 1.49.86. Ο Πέτρος Παπαϊωάννου θα κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το φετινό του 1.49.86. Ο Χρήστος Κοτίτσας ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού στον αχίλλειο, ωστόσο ακόμη δεν είναι στην κατάσταση που θα ήθελε κι έτσι θα μπει να τρέξει στα 1.500 μέτρα. Στην ίδια απόσταση ξεχωρίζει ο Παναγιώτης Πετρουλάκης, που με 3.44.10 έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στη χώρα.

Ωραία κούρσα αναμένεται στα 5.000 μ. των Ανδρών με τον Μάριο Αναγνώστου να έχει τον πρώτο λόγο με 14.12.87, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία τόσο του περσινού νικητή, Κώστα Σταμούλη, όσο και του αδελφού του, Νίκου, που έχουν πετύχει φέτος 14.23.59 και 14.23.68, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Νίκος Σταμούλης σε λίγες ημέρες θα αναχωρήσει για την Φινλανδία για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Στα στιπλ ο Νέστορας Κολιός, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Φινλανδία, θα έχει την ευκαιρία γι’ ακόμη έναν αγώνα, σε μια κούρσα όπου ξεχωρίζει και ο Γιώργος Σταμούλης με φετινό 8.53.67. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ αναδείχθηκε νικητής και στην περσινή διοργάνωση, ενώ έχει συνολικά δύο νίκες στη διοργάνωση.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πέμπτης νίκης της στη διοργάνωση, καθώς προέρχεται από την καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό ομάδων της Πολωνίας, όπου είχε διανύσει την απόσταση σε 10.08.23. Η Βασιλική Καλλιμογιάννη προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και στον Βόλο θα έχει την ευκαιρία γι’ ακόμη έναν ακόμη δυνατό αγώνα και μια επίδοση καλύτερη από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, που είναι 10.26.11.

Στα 5.000 μ. γυναικών η Μαρία Κάσσου θα κάνει ένα προπονητικό πέρασμα, ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Κ23. Απευθείας στη διοργάνωση της Φινλανδίας θα αγωνιστεί η Δάφνη Λαβασά.

Στα αλτικά αγωνίσματα, η προσοχή των φιλάθλων θα είναι στραμμένη στον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος ετοιμάζεται για την έκτη νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους έχει φέτος καλύτερη επίδοση 8,34 μ., άλμα που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων στη Σιλέσια. Μεταξύ άλλων, στο μήκος ξεχωρίζει και η συμμετοχή του Νίκου Σταματονικολού, ο οποίος φέτος έχει βελτιώσει το ατομικό ρεκόρ του με 7,81 μ. και σε λίγες ήμερες θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στη Φινλανδία.

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει το επί κοντώ των γυναικών, όπου δεσπόζει η επιστροφή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του Λονδίνου, Κατερίνας Στεφανίδη (δεν είχε μετάσχει πέρυσι). H 33χρονη άλτρια έχει φέτος καλύτερη επίδοση στα 4,55μ., ενώ μαζί της θα βρίσκεται η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια, Νικόλ Κυριακοπούλου, που σημείωσε 4,24 μ. στους Εαρινούς αγώνες στις Σέρρες και έχει επτά νίκες στη διοργάνωση. Ξεχωρίζει ακόμη η συμμετοχή της Ελένης Πόλακ, που έχει φετινό ρεκόρ 4,42μ. και πέρυσι είχε κατακτήσει τον τίτλο. Η Αναστασία Ρέτσα, η οποία επέστρεψε από την Αμερική όπου σπουδάζει και έχει φετινό ρεκόρ στα 4,20 μ., θα κάνει το τελικό τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, ενώ στο Βόλο θα αγωνιστούν ακόμη η Ηλιάνα Τριαντάφυλλου και η Αλίνα Φλώρου-Δημητριάδου.

Στο επί κοντώ των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του στη Σιλέσια με 5,80μ., ενώ μαζί του θα είναι μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ρίζος που έχει φέτος ξεπεράσει τα 5,46 μέτρα.

Φαβορί για την πρώτη θέση στο τριπλούν είναι ο Δημήτρης Τσιάμης, κάτι που αν συμβεί θα του δώσει και την 12η νίκη στη διοργάνωση. Την κυριαρχία του πολύπειρου αθλητή, που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με 16,44μ., θα προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν ο Ανδρέας Πανταζής (16,26μ. φέτος) και ο Νίκος Ανδρικόπουλος, που έχει μείνει ως τώρα χαμηλά στον ανοιχτό στίβο (καλύτερο άλμα στα 15,92μ.), αλλά προέρχεται από το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης.

Στο τριπλούν των γυναικών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Οξάνα Κορένεβα, που είχε κατακτήσει τη νίκη στο περσινό Πρωτάθλημα, ενώ έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 13,71 μέτρα. Ακόμη θα αγωνιστεί η Σπυριδούλα Καρύδη, η οποία θα κάνει το τελευταίο αγωνιστικό τεστ της πριν την αναχώρηση της για το Έσπο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Το ίδιο ισχύει και με την Σωτηρία Ράπτη, η οποία στο Βόλο θα αγωνιστεί και στο μήκος, όπου πριν λίγες ημέρες είχε άλμα στα 6,31 μέτρα. Στο μήκος θα πάρει μέρος και η Βασιλική Χαϊτίδου.

Έντονο ενδιαφέρον θα έχει και το ύψος, με την Τατιάνα Γκούσιν να έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 1,92μ. και να στοχεύει στο να διατηρήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας που κατέχει από πέρυσι και παράλληλα να κάνει επτά τις νίκες της στη διοργάνωση. Επίσης, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές δύο αθλητριών που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Κ23, της Παναγιωτάς Δόση, η οποία έχει σημειώσει φέτος νέο ατομικό ρεκόρ με 1,87μ., και της Σάντυ Παπακώστα που φέτος έχει 1,82 μέτρα. Στο ύψος θα πάρουν μέρος ακόμη οι Ελευθερία Χριστογεώργου και Δέσποινα Μαλταμπέ.

Στο ύψος των ανδρών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Αντώνη Μέρλου, που έχει φέτος άλμα πάνω από τα 2,21μ., αλλά και του Ανδρέα Μίτα, που έχει βελτιώσει φέτος το ατομικό ρεκόρ του ξεπερνώντας τα 2,17 μέτρα.

Όσον αφορά τις ρίψεις, ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα είναι η σφυροβολία των ανδρών. Ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είναι οι δύο αθλητές που θα έχουν τον βασικό ρόλο στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης, ωστόσο δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να φτάσουν σε αυτήν. Ο Κώστας Ζάλτος προέρχεται από το χάλκινο μετάλλιο στο NCAA και τη βολή στα 76,33μ. και αναμένεται με ενδιαφέρον η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Την κορυφαία επίδοση έχει ο πέντε φορές νικητής στη διοργάνωση, Μιχάλης Αναστασάκης, με 77,42 μέτρα, ενώ σε καλή κατάσταση είναι και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα του χειμώνα. Ο αθλητής έχει φετινό ρεκόρ 76,68μ. και κινείται ήδη σε τροχιά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, διοργάνωση για την οποία έχει πετύχει το όριο. Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη κάνει καλή χρονιά, αφού έχει πετύχει 74,30 μέτρα, ενώ τρεις αθλητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κ23, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα δυνατό πέρασμα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Νικόλας Πολυχρονίου έχει φέτος 72,65μ. και μία σειρά από δυνατούς αγώνες και ακολουθούν οι Ορέστης Ντουσάκης και Γιάννης Κορακίδης με 71,51μ. και 70,46μ., αντίστοιχα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Σταματία Σκαρβέλη θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί την Σταυρούλα Κοσμίδου. Η Σκαρβέλη, η οποία μετά την Πολωνία ταξίδεψε στα Χανιά για προπόνηση στο γκρουπ του Κωστή Παπαμαρκάκη, θέλει να αφήσει πίσω της την εμφάνιση του Ευρωπαϊκού Ομάδων και να διεκδικήσει βολές πάνω από τα 68,00 μέτρα. Η αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 69,79 μέτρα. Σε πολύ καλή κατάσταση είναι και η Κοσμίδου, η οποία με 66,16μ. από τους Εαρινούς αγώνες δείχνει σε θέση για ακόμη καλύτερες βολές, ενώ θα διεκδικήσει σε λίγες ημέρες τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Το τελικό τεστ, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για τη Φινλανδία, θα κάνει στο Βόλο η Ελίνα Τζένγκο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών στον ακοντισμό έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 63,65μ., που είναι και η κορυφαία στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ23. Μαζί της στο Βόλο θα είναι και η Αφροδίτη Μανιού, που έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με 56,06 μέτρα.

Ο Γιάννης Κυριάζης είναι το απόλυτο φαβορί στον ακοντισμό των ανδρών. Ο 27χρονος πρωταθλητής έχει την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα, καθώς στους Εαρινούς αγώνες στις Σέρρες έστειλε το ακόντιο στα 82,17 μέτρα.

Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης και ο Τάσος Λατιφλάρι ετοιμάζονται γι’ ακόμη μια «μονομαχία». Ο πρώτος έχει σημειώσει την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 19,85μ., με τον δεύτερο να τον ακολουθεί με βολή στα 19,18 μέτρα. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η συμμετοχή της περσινής νικήτριας, Μαρίας Μαγκούλια, που φέτος έχει ρίξει τη σφαίρα στα 15,20 μέτρα.

Στη δισκοβολία των ανδρών ο έμπειρος Ιάσονας Θανόπουλος θα διεκδικήσει την έκτη νίκη του στην ιστορία της διοργάνωσης, έχοντας πετύχει φέτος 56,45 μέτρα, ωστόσο θα πρέπει να ξεπεράσει ανερχόμενους αθλητές. Ο Δημήτρης Παυλίδης έχει την κορυφαία επίδοση με το 64,90μ. στις ΗΠΑ και ο Κώστας Μπουζάκης ακολουθεί με 58,37 μέτρα, με αμφότερους να προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Στις γυναίκες, η απουσία της Χρυσούλας Αναγνωστoπούλου δίνει το δικαίωμα στην Αρετή Φιλιππίδου και την Σοφία Κεσσίδη να διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Η Φιλιππίδη έχει πετύχει φέτος 50,90μ. και η Κεσσίδη 50,44 μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τους αθλητές που έχουν ξεχωρίσει και έχουν σημειώσει τις περισσότερες νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Περικλής Ιακωβάκης μετράει 16 «πρωτιές» στα 400 μέτρα με εμπόδια, όσες και ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφυροβολία. Στη σχετική λίστα ακολουθούν με 14 νίκες ο Κώστας Δουβαλίδης (110 μέτρα με εμπόδια) και με 13 επιτυχίες ο Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), ενώ διψήφιο αριθμό επιτυχιών σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχουν ακόμη οι Λούης Τσάτουμας (12 νίκες στο μήκος), Ανδρέας Δημητράκης (11 στα 1500 μέτρα, ενώ μετράει επίσης τέσσερις νίκες στα 800 μέτρα), Δημήτρης Τσιάμης (11 στο τριπλούν) και Κώστας Μπανιώτης (10 στο ύψος).

Στις γυναίκες, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έχει πανηγυρίσει 12 σερί τίτλους στη δισκοβολία και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, ωστόσο θα απουσιάσει από την εφετινή διοργάνωση. Η Έλενα Φιλάνδρα έχει κατακτήσει 11 φορές το πρωτάθλημα γυναικών στα 800 μέτρα (έχει και δύο «νταμπλ» σε 800 και 1.500 μέτρα), ενώ ακολουθούν με 10 νίκες η Χριστίνα Χαντζή στα 400 μέτρα με εμπόδια και η Νίκη Μπακογιάννη στο ύψος.

Σε επίπεδο συλλόγων, ο Πανελλήνιος ΓΣ είναι ο κυρίαρχος σε άνδρες και γυναίκες. Στους άνδρες μετράει 36 τίτλους και είναι με διαφορά πρώτος από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (23 πρωταθλήματα), μολονότι έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα στους άνδρες από το 2005. Την πρώτη τριάδα των συλλόγων με τους περισσότερους τίτλους στους άνδρες συμπληρώνει ο Εθνικός ΓΣ με 21. Συνολικά 12 σύλλογοι έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα στίβου στους άνδρες, με τον Ολυμπιακό ΣΦΠ είναι είναι ο μοναδικός από τους υπόλοιπους εννέα με διψήφιο αριθμό τίτλων (15).

Στις γυναίκες, ο Πανελλήνιος έχει κατακτήσει 30 πρωταθλήματα, με τελευταίο εξ αυτών το 2009, ενώ ακολουθούν στη σχετική λίστα ο Πανιώνιος ΓΓΣ με 21 και ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου με 7. Συνολικά 16 σύλλογοι έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα στίβου στις γυναίκες.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/7 – ΠΡΩΙ

08:30 Σφυροβολία Α (Προκριματικός, όριο 60,50μ.)

09:00 Δισκοβολία Γ (Προκριματικός, όριο 41,00μ.)

09:00 Υψος Γ (Προκριματικός, όριο 1,70μ.)

09:00 110μ. εμπόδια Α (Προκριματικές σειρές)

09:25 100μ. εμπόδια Γ (Προκριματικές σειρές)

09:30 Επί κοντώ Α (Προκριματικός, όριο 4,80μ.)

09:30 Τριπλούν Γ (Προκριματικός, όριο 12,20μ.)

10:00 Σφαιροβολία Α (Προκριματικός, όριο 15,90μ.)

10:10 400μ. Γ (Προκριματικές σειρές)

10:35 400μ. Α (Προκριματικές σειρές)

11:00 Ακοντισμός Γ (Προκριματικός, όριο 44,00μ.)

11:00 Τριπλούν Α (Προκριματικός, όριο 15,00μ.)

11:15 100μ. Γ (Προκριματικές σειρές)

11:50 100μ. Α (Προκριματικές σειρές)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/7 – ΑΠΟΓΕΥΜΑ

16:30 Σφυροβολία Α (Τελικός)

18:00 Δισκοβολία Γ (Τελικός)

18:10 Τριπλούν Γ (Τελικός)

18:25 100μ. Γ (1η Τελική σειρά)

18:30 Επί κοντώ Α (Τελικός)

18:35 100μ. Α (1η Τελική σειρά)

18:40 Υψος Γ (Τελικός)

19:00 Σφαιροβολία Α (Τελικός)

19:05 110μ. εμπόδια Α (Τελικός)

19:20 100μ. εμπόδια Γ (Τελικός)

19:35 100μ. Γ (2η Τελική σειρά)

19:40 Ακοντισμός Γ (Τελικός)

19:45 100μ. Α (2η Τελική σειρά)

19:50 Τριπλούν Α (Τελικός)

19:55 400μ. Γ (Τελικός)

20:05 400μ. Α (Τελικός)

20:15 3.000μ. στιπλ Α (Τελικός)

20:30 3.000μ. στιπλ Γ (Τελικός)

20:50 1.500μ. Γ (1η Τελική σειρά)

21:00 1.500μ. Α (1η Τελική σειρά)

21:10 1.500μ. Γ (2η Τελική σειρά)

21:20 1.500μ. Α (2η Τελική σειρά)

21:35 4Χ100μ. Γ (Τελικές σειρές)

21:55 4Χ100μ. Α (Τελικές σειρές)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/7 – ΠΡΩΙ

08:30 Σφυροβολία Γ (Προκριματικός, όριο 48,00μ.)

09:05 800μ. Γ (Προκριματικές σειρές)

09:25 800μ. Α (Προκριματικές σειρές)

09:30 Μήκος Γ (Προκριματικός, όριο 5,80μ.)

09:30 Επί κοντώ Γ (Προκριματικός, όριο 3,70μ.)

09:45 Δισκοβολία Α (Προκριματικός – Α΄ Γκρουπ, όριο 47,60μ.)

10:00 400μ. εμπόδια Γ (Προκριματικές σειρές)

10:00 Υψος Α (Προκριματικός, όριο 2,00μ.)

10:15 Δισκοβολία Α (Προκριματικός – Β΄ Γκρουπ, όριο 47,60μ.)

10:20 400μ. εμπόδια Α (Προκριματικές σειρές)

10:45 200μ. Γ (Προκριματικές σειρές)

11:00 Σφαιροβολία Γ (Προκριματικός, όριο 12,50μ.)

11:0 Μήκος Α (Προκριματικός, όριο 7,40μ.)

11:25 200μ. Α (Προκριματικές σειρές)

11:30 Ακοντισμός Α (Προκριματικός – Α΄ γκρουπ, όριο 62,00μ.)

12:45 Ακοντισμός Α (Προκριματικός – Β΄ γκρουπ, όριο 62,00μ.)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/7 – ΑΠΟΓΕΥΜΑ

16:30 Σφυροβολία Γ (Τελικός)

18:00 Δισκοβολία Α (Τελικός)

18:05 Μήκος Γ (Τελικός)

18:35 200μ. Γ (1η Τελική σειρά)

18:40 Επί κοντώ Γ (Τελικός)

18:45 200μ. Α (1η Τελική σειρά)

18:50 Υψος Α (Τελικός)

19:00 Σφαιροβολία Γ (Τελικός)

19:05 400μ. εμπόδια Γ (Τελικός)

19:15 400μ. εμπόδια Α (Τελικός)

19:25 200μ. Γ (2η Τελική σειρά)

19:35 200μ. Α (2η Τελική σειρά)

19:40 Μήκος Α (Τελικός)

19:45 800μ. Γ (Τελικός)

19:50 Ακοντισμός Α (Τελικός)

19:55 800μ. Α (Τελικός)

20:05 5.000μ. Α (1η Τελική σειρά)

20:25 5.000μ. Γ (Τελικός)

20:55 4Χ400μ. Γ (Τελικές σειρές)

21:15 4Χ400μ. Α (Τελικές σειρές)

21:35 5.000μ. Α (2η Τελική σειρά)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.