Οι αιχμές Μπαλτάκου για τις δικαστικές αποφάσεις και το Μητρώο

Ενώ ακόμη αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΕ Γ’ Εθνική Ανδρών και ομάδες Γυναικών

Μπορεί (και) από τον Βόλο όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΕΠΟ Δημήτρης Μπαλτάκος να τόνισε ότι θα πρέπει ν’ αλλάξει η διαδικασία για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων των οργάνων της ομοσπονδίας, αλλά και πάλι λευκό καπνό για την έναρξη των πρωταθλημάτων που έχει υπ’ ευθύνη της, δεν έχουμε.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Tα πρωταθλήματα που δεν ξεκίνησαν λόγω δικαστικών αποφάσεων γιατί έχουμε στην Ελλάδα το οξύμωρο να αναμένουμε ακόμη και τώρα αποφάσεις για την προηγούμενη χρονιά Αυτό είναι εξωπραγματικό. Στην επόμενη καταστατική γενική συνέλευση θέλουμε να περάσουμε κανονισμό που θα προβλέπει ότι δεν θα νοείται και δεν θα εφαρμόζεται δικαστική απόφαση των οργάνων της ΕΠΟ που θα υπερβαίνουν την 30η Ιουνίου. Αν μας επέβαλε δικαστήριο να διεξάγουμε μπαράζ, πότε θα τα κάναμε;» τόνισε ο κ. Μπαλτάκος. Την ίδια στιγμή όμως, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δεν αποφάσισε κάτι ούτε για τη Γ’ Εθνική Ανδρών, ούτε για τα πρωταθλήματα Γυναικών.

Όσον αφορά τις δικαστικές αποφάσεις, ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε: «Το πιο σημαντικό είναι να βάλουμε στο καταστατικό όταν η δίκη αφορά αγώνα να γίνεται δύο μέρες μετά την προσφυγή και σε τρεις μέρες να έχουμε απόφαση. Επίσης αναβολή να μην χορηγείται πέρα από το πενθήμερο, για να βγει τότε η απόφαση» σημείωσε…

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε και στην ερώτηση του «Magnesiasports» σχετικά με την τοποθέτησή του ότι 1500 σωματεία χάθηκαν στον καιρό της κρίσης και στην εποχή του κορωνοϊού. Μήπως έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και λειτούργησε αυτή η διαδικασία αυτοκάθαρσης ήταν η ερώτηση με τον κο Μπαλτάκο να επισημαίνει: «Σε όλες τις ΕΠΣΘ ο κανονισμός είναι σαφής αποβάλλεται στα δυο χρόνια αδράνεις. Υπήρχαν περιπτώσεις που πρόεδροι ΕΠΣ για να μην σβήσει το σωματείο για πάντα το κράτησαν για λίγο παραπάνω για να βρεθούν τα λεφτά στο καφενείο (με την καλή έννοια) του χωριού. Υπήρξαν λίγες περιπτώσεις που δεν διεγράφησαν. Δεν μπορούν να ψηφίσουν αν δεν έχουν φύλλα αγώνων. Ήττν λάθος της κυβέρνησης που θεώρησε ότι αυτά τα σωματεία τα άφησαν για να ψηφίσουν σε εκλογές, αλλά δεν ψηφίσανε» σχολίασε σχετικά, ενώ για το Μητρώο, περιμένοντας τις εξελίξεις ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στάθηκε και πάλι κατά της διαδικασίας, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις αντιδράσεις της ΕΠΟ απέναντι στο μέτρο.

Η ενίσχυση των ΕΠΣ, το γήπεδο και η Εθνική

Σε άλλα θέματα, ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σημείωσε ότι είναι δεδομένη η ενίσχυση των ΕΠΣ, που αναμένεται να φτάσει τις 40 χιλιάδες ευρώ, μετά την πληρωμή 3 εκατομμυρίων ευρώ από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Μάλιστα ενημερώθηκε και για τη διαθέσιμη έκταση που έχει δοθεί με χρησιδάνειο για την κατασκευή ενωσιακού γηπέδου και με ενδιαφέρον τόνισε ότι σύντομα θα ζητήσει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όσον αφορά την παρουσία της Εθνικής στον Βόλο, υποστήριξε ότι η φιλοξενία των αγώνων πήρε άριστα με τόνο όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, ωστόσο μετά από σχετική ερώτηση δεν παρέβλεψε την ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα σε θεατές στο παιχνίδι Ελλάδα-Κόσοβο, σημειώνοντας ότι η ΕΠΟ τιμωρήθηκε και με χρηματικό πρόστιμο γι’ αυτό.

Γενική Συνέλευση το πρωί της Τετάρτης

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η ΕΠΟ, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Συνέλευση θα συγκληθεί, χωρίς άλλη ειδοποίηση, στις 10:30 της ίδιας μέρας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.