Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου σήμερα στις 18:00 στο ΕΑΚ Βόλου

Ένα ακόμη βολιώτικο μπασκετικό ντέρμπι

Με το 2022 να ολοκληρώνεται κλείνει και ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β’ Εθνικής, και μάλιστα η 11η αγωνιστική έχει και βολιώτικο ντέρμπι, μιας και ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τη Νίκη Βόλου στο κλειστό του ΕΑΚ, με το μεταξύ τους παιχνίδι ν’ αρχίζει στις 18:00 και όχι στις 17:00 όπως είχε αρχικά οριστεί.

Σίγουρα πρόκειται για μία αναμέτρηση που δίνει διαφορετικό χρώμα στα δρώμενα του μπάσκετ σε πανελλήνιο και όχι μόνο τοπικό επίπεδο, αφού οι δύο ομάδες έχουν και μπασκετική ιστορία. Έτσι, όλοι εύχονται να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο των μπασκετικών προσδοκιών, με τα δύο σύνολα ν’ αναζητούν το θετικό αποτέλεσμα αμφότερα.

Ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός Βόλου ετοιμάζεται για να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, διεκδικώντας το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα για φέτος, έχοντας κάνει ένα βήμα για αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού με την εκτός έδρας επικράτηση επί του ΑΓΣ Ιωαννίνων στις 10/12, με μία εξαιρετική εμφάνιση του Ντίαθ, που σημείωσε συνολικά 39 πόντους. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή της ομάδας, Νίκου Μπουντούρη, και ο μόνος που δεν υπολογίζεται είναι ο Άγγελος Σταθούρος. Ο παίκτης ως γνωστόν έχει αποχωρήσει από την ομάδα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα ώστε να ενταχθεί σε κάποιο άλλο σύνολο, μιας και ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να τον εντάξει στο δυναμικό της η Ανόρθωση Βόλου, όμως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν συναινεί μέχρι στιγμής.

Από την πλευρά των «ερυθρόλευκων», ο Δημήτρης Ντίαθ εύχεται μέσω του «Magnesiasports» να γίνει ένα καλό παιχνίδι, έχοντας την ευκαιρία κι αυτός να πάρει μέρος για πρώτη φορά σε βολιώτικο ντέρμπι. «Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία του αγώνα για την πόλη, και τις απαιτήσεις που προκύπτουν και θέλουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο». Και για εμάς έχει σημασία η αναμέτρηση αυτή. Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος θα θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά παίζοντας με τη Νίκη θέλουμε δύο φορές να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Έτοιμοι και οι «κυανόλευκοι»

Πλήρης και η Νίκη Βόλου θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό αφήνοντας πίσω της και τις διοικητικές περιπέτειες του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, οπότε το τεχνικό επιτελείο μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων, και του Γάλλου Εντό, που είχε κάποιες ενοχλήσεις προσφάτως, αλλά φαίνεται να είναι έτοιμος να παίξει κι αυτός.

Πολύπειρος πλέον και σε ντέρμπι, ο αρχηγός της Νίκης Βόλου Σάκης Κουτίνας, όντας από τους καλύτερους των «κυανόλευκων» και φέτος, ξέρει καλά τι να περιμένει ο ίδιος και η ομάδα του. «Σίγουρα πρόκειται για μία αναμέτρηση που πάντα κλέβει τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον του μπασκετικού κοινού και εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Εμείς θέλουμε όπως είναι λογικό το θετικό αποτέλεσμα, διατηρώντας και το καλό πρόσωπο που έχουμε δείξει σε προηγούμενα παιχνίδια, χωρίς τα λάθη που κάναμε σε άλλες εκτός έδρας αναμετρήσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τους στόχους μας και δεν παρασυρόμαστε από τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται ο αντίπαλος», τόνισε με τη σειρά του στο «Magnesiasports» o έμπειρος φόργουορντ.

Στο μικροσκόπιο των… μεταγραφών

Από εκεί και πέρα, και στους δύο συλλόγους παράλληλα μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένονται εξελίξεις στο πλαίσιο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου., αμφότερα τα προπονητικά τιμ έχουν εντοπίσει τα κενά και αναμένεται να κινηθούν αναλόγως και βάσει δυνατοτήτων ώστε να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ήδη πάντως, κάποιοι παίκτες και από τις δύο ομάδες έχουν μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο άλλων συλλόγων της ίδιας κατηγορίας…

Tι έγινε πέρυσι

Φυσικά, το σημερινό δεν είναι το πρώτο βολιώτικο ντέρμπι, καθώς αρκετά τόσο επίσημα όσο και φιλικά παιχνίδια έχουν δοθεί μεταξύ των δύο ομάδων, σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Πέρυσι πάντως, στον πρώτο γύρο και πάλι με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό Βόλου, στο ΕΑΚ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει 78-73, όντας ιδιαίτερα εύστοχοι. Γκοντόπουλος με 20 πόντους και πέντε εύστοχα τρίποντα, καθώς και Ίλτσογλου και Σιμάκης με 19 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους», ενώ από πλευράς Νίκης Βόλου ο Κουτίνας είχε σημειώσει 24 πόντους με τρία τρίποντα και ο Λόλας 18.

Στον δεύτερο γύρο και στο κλειστό της Νέας Ιωνίας πάλι, η Νίκη Βόλου είχε επικρατήσει 84-72, με τον Κουτίνα να σημειώνει 29 πόντους για τους «κυανόλευκους» και τον Ίλτσογλου 15 (με πέντε τρίποντα) για τον Ολυμπιακό Βόλου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.