Ώρα τελικού στο Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διεκδικούν το κύπελλο Ελλάδας σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών

Από Βόλο ξεκίνησε να γίνει ο τελικός κυπέλλου, αφού άφησε πίσω του Αυστραλία, Αγγλία και Γερμανία μεταξύ άλλων, για να φύγει από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, και να πιάσει Λάρισα, Αθήνα, Αγρίνιο, Ελμπασάν Αλβανίας, Σερβία και Ρουμανία και να καταλήξει να γίνεται τελικά στο Πανθεσσαλικό, αύριο Τετάρτη στις 20:30, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, και τους Ρατσβάν Λουτσέσκου και Ματίας Αλμέιδα να μιλούν στις συνεντεύξεις Τύπου για το παιχνίδι.

Γηπεδούχος τυπικά η ΑΕΚ, στον κεκλεισμένων των θυρών και με μόλις 110 προσκλήσεις για ΕΠΟ και ΠΑΕ, και ο προπονητής των φετινών πρωταθλητών Ελλάδος τόνισε για την απουσία θεατών ότι: «Πιστεύω αυτός που χάνει είναι το ποδόσφαιρο. Πάμε να παίξουμε έναν τελικό και οι φιέστες είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου. Σχετικά με τους ποδοσφαιριστές και εμάς, λόγω του κορωνοϊού έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κοινό. Δεν θα υπάρχει φυσική παρουσία του δικού μας κόσμου, αλλά ξέρουμε ότι θα βρίσκεται κάπου για να μας υποστηρίζει. Τόσο εμείς, όσο και ο αντίπαλος θέλουμε το τρόπαιο».

Για το ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για 5η φορά φέτος και για το πόσο διαφορετικό θα είναι αυτό το ματς σημείωσε: «Όλα τα ματς είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, γι’ αυτό βρισκόμαστε και οι δύο ομάδες στον τελικό. Δεν θέλω να κοιτάω προς τα πίσω, τα παιχνίδια πρέπει να μπεις να τα παίξεις. Πάντα παίζουν έντεκα, η ομάδα που θα το κερδίσει θα είναι αυτή που θα έχει τη μεγαλύτερη επιθυμία».

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι για την ΑΕΚ απουσιάζουν τόσο ο Σέρχιο Αραούχο όσο και ο Πέτρος Μάνδαλος λόγω τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν.

«Φαβορί στα χαρτιά ο αντίπαλος»

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχρισε φαβορί στα χαρτιά την ΑΕΚ, ωστόσο υπενθύμισε πως ο ΠΑΟΚ έχει πείρα από τελικούς.

«Όσα έγιναν με τον τελικό βγάζουν κακή εικόνα για την Ελλάδα προς τα έξω», σχολίασε για το αλαλούμ με την έδρα και τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.

Για το αν θεωρεί πως η ΑΕΚ έχει πλεονέκτημα ο προπονητής του ΠΑΟΚ σημείωσε: «Στα χαρτιά η ΑΕΚ είναι φαβορί για τον τελικό, αλλά δεν πιστεύω πως για όσους δουλεύουν στο ποδόσφαιρο αυτό έχει σημασία. Είναι ένας τελικός, όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα, έχουν το κίνητρο στο υψηλότερο επίπεδο και θα δούμε πώς θα διαχειριστεί κάθε ομάδα τις στιγμές μέσα στο ματς, την πίεση να κερδίσει, την πίεση από τον αντίπαλο, πώς θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες κλπ. Σε πολλά παιχνίδια δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό που μας έλειψε ήταν η σταθερότητα να το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι».

Όσον αφορά τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού σημείωσε: «Όλοι μας, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ ή σε άλλες ομάδες, αναρωτιόμαστε τι γίνεται. Είναι πολύ κακή εικόνα για την Ελλάδα ως χώρα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρό της. Το Κύπελλο είναι το πιο ιστορικό τρόπαιο, είναι κάτι ιερό και δεν μπορείς να κάνεις τέτοια πράγματα στο Κύπελλο. Ή μπορείς να το κάνεις λόγω συμφερόντων. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι περίπλοκο, θα μπορούσε να παράγει πολλά περισσότερα, αλλά λόγω όλων αυτών των πραγμάτων υποφέρει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.