Οριστικό: Αναβολή στην πρεμιέρα της Α’ ΕΠΣΘ

«Το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει επί ίσοις όροις» το σχόλιο της διοίκησης

Ήδη από χθες Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, το «Magnesiasports» είχε αποκαλύψει το ενδεχόμενο να δοθεί αναβολή στην πρεμιέρα της αγωνιστικής δράσης στην Α’ ΕΠΣΘ, λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση των δελτίων από την ΕΠΟ, κάτι που οριστικά επιβεβαιώνεται σήμερα το πρωί.

Η απόφαση της διοίκησης της ΕΠΣΘ είναι δεδομένη και αρχίζει και η ενημέρωση των σωματείων, προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους. Έτσι, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα έχουμε τους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής, με το πρόγραμμα να μετατίθεται για το διήμερο 2-3 Οκτωβρίου.

«Θέλουμε το πρωτάθλημα να αρχίσει και να διεξαχθεί επί ίσοις όροις για όλες τις ομάδες» είναι το σχόλιο που κάνουν διοικούντες της ΕΠΣΘ, αφού η ΕΠΟ δεν έχει δώσει απαντήσεις για όλα τα δελτία που έχουν καταθέσει οι ομάδες της Μαγνησίας. Η καθυστέρηση που παρατηρείται είναι σημαντική, αφού και η Ομοσπονδία καλείται να διαχειριστεί την έκδοση των ποδοσφαιρικών δελτίων αθλητών από όλες τις τοπικές Ενώσεις της χώρας, οπότε αν άρχιζε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, θα υπήρχαν αρκετές ομάδες που δεν θα είχαν στη διάθεσή τους πολλούς ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό και η διοίκηση της ΕΠΣΘ κάνει λόγο για την ανάγκη να διεξαχθεί το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις, και… μοιραία προχωρά στην αναβολή της πρεμιέρας.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το θέμα με την έκδοση δελτίων θα έχει βρει λύσεις στον μέγιστο δυνατό βαθμό, οπότε το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου αναμένεται να έχουμε την πρώτη σέντρα…

Νεότερη ενημέρωση: Η επίσημη ανακοίνωση

Τελικά, το μεσημέρι της Πέμπτης ήρθε και η ανακοίνωση από πλευράς ΕΠΣΘ, που έκανε γνωστή με τον πλέον επίσημο τρόπο την αναβολή της πρώτης αγωνιστικής της Α’ τοπικής κατηγορίας.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΘ λαμβάνοντας υπόψιν τον τεράστιο όγκο των κατατεθειμένων δελτίων καθώς και το πιθανό ενδεχόμενο μη έκδοσης αυτών και προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας αποφασίζει την αναβολή της 1ης Αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ.

Η απόφαση αυτή συνάδει με την βούληση της Ενώσεως περί διεξαγωγής των πρωταθλημάτων επί ίσοις όροις, με την συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών των σωματείων.

Επιπλέον η Επιτροπή Πρωταθλήματος ανακοινώνει τις ανανεωμένες ημερομηνίες έναρξης των Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΘ:

Α’ ΕΠΣΘ: 2-3/10/2021

Κύπελλο Α’ Φάση (μόνο με συμμετοχή Σωματείων της Β’ ΕΠΣΘ) : 9-10/10/2021

Β’ ΕΠΣΘ : 16-17/10/2021

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.