Παρόντων των νομικών Λίβα και Μπιλίρη η Γ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Αργύρης Λίβας

Ο Ολυμπιακός Βόλου και η διοίκησή του δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και θέλει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σωστά οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν κληθεί δύο γνωστοί νομικοί και εξειδικευμένοι στα αθλητικά θέματα, οι κ.κ. Λίβας και Μπιλίρης, αλλά και ένας οικονομολόγος, να δώσουν το παρών στη Γενική Συνέλευση της επόμενης Τετάρτης στο ΠΑΡΚ.

Πιθανότατα θα πάρουν τον λόγο, αλλά και θα απαντήσουν στις όποιες απορίες των μελών, ενώ να σημειωθεί ότι στον Βόλο θα φτάσουν από την προηγούμενη μέρα, την Τρίτη, ώστε να γνωριστούν καλύτερα με τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Όπως είναι γνωστό, η πλευρά του Ευριπίδη Τσιμπανάκου έχει προσεγγίσει συγκεκριμένο άνθρωπο, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στον νομικό χώρο και είναι από την Αθήνα, ώστε να αποτελέσει τον νέο διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού Βόλου, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Αυτοί που έχουν προτεραιότητα πάντως να καλύψουν το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο των 30.000 ευρώ, σύμφωνα και με τον νόμο, είναι τα μέλη του συλλόγου και αυτή είναι μία δικλείδα ασφαλείας, για να  μην πάει η ομάδα σε τρίτα χέρια. Μετά μπορεί ο οποιοσδήποτε να βάλει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που θα ανοιχτεί και να γίνει δημόσια εγγραφή. Σίγουρα ο Αργύρης Λίβας και ο συνεργάτης του θα κατευθύνουν άπαντες για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να  προχωρήσουν όλα, όπως πρέπει.

Σε πρώτη φάση στον Ολυμπιακό Βόλου σκέφτονται να ορίσει η Γ.Σ. το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο, αυτό των 30.000 ευρώ, γιατί μπορεί να καλυφθεί από μέλη του συλλόγου. Μετά θα συγκληθεί συνέλευση μετόχων, θα εκλεγεί διοικητικό συμβούλιο, που θα συγκροτηθεί σε σώμα, θα συνταχθεί το καταστατικό και ακολούθως είναι πολύ πιθανή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι αφηνόταν ανοικτό το ενδεχόμενο να έρθει ο υποψήφιος μεγαλομέτοχος στη Γενική Συνέλευση, τελικά αυτό δε θα γίνει, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης, αφού δε χρειάζεται, εφόσον το κορυφαίο όργανο του συλλόγου δε θα είναι αυτό που θα πάρει αποφάσεις, αλλά η Γενική Συνέλευση των μετόχων της νέας ΠΑΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.