Περιορισμένη η δραστηριότητα στις ομάδες μπάσκετ εθνικών κατηγοριών της Μαγνησίας

Σιγή ιχθύος και στάση αναμονής

Τρεις είναι οι ομάδες μπάσκετ της Μαγνησίας που καλούνται να εκπροσωπήσουν την ευρύτερη περιοχή στα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ωστόσο δεν κινείται κάτι τόσο έντονα αυτήν τη στιγμή που θα ξεκαθαρίζει το άμεσο μέλλον, ούτε της Νίκης Βόλου, ούτε του Ολυμπιακού Βόλου, ούτε του ΓΣ Αλμυρού.

Ξεκινώντας με βάση την κατηγορία, η Νίκη Βόλου έκλεισε τη χρονιά στη Β’ Εθνική χωρίς να εμπλακεί σε πλέι άουτ αλλά ούτε και σε πλέι οφ, και καλείται να προετοιμαστεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην ίδια κατηγορία. Ωστόσο όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα και το τμήμα της Νίκης Βόλου θυμούνται τις διοικητικές αναταράξεις που είχαν έρθει στο προσκήνιο αρχικά μετά την αποχώρηση Καλλιπολίτη και στη συνέχεια με τη… μονοήμερη εμπλοκή της Άννα Χατζηπλάτων, προτού κι αυτή αποχωρήσει, για να επιστρέψει ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, για να σωθεί η χρονιά, όπως και έγινε.

Από εδώ και πέρα όμως τι; Κανείς δεν μπορεί ν’ απαντήσει σίγουρα, και όλοι αναμένουν αν και πότε θα υπάρξει μία συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση του Ερασιτέχνη με τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου για να ξεκαθαρίσει αν υπάρχουν δυνατότητες, περιθώρια και βάση συνέχισης της συνεργασίας, και με τι δεδομένα μπορεί να γίνει αυτό. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής, τουλάχιστον όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες δεν έχει γίνει.

Από την άλλη, ήδη από την περίοδο του περασμένου Πάσχα και μετά σε κάποιες συζητήσεις ακούστηκε και το όνομα της Άννα Χατζηπλάτων και πάλι, περί ενασχόλησής της με το «κυανόλευκο» τμήμα μπάσκετ! Το «Magnesiasports» ήρθε σε επικοινωνία με την κα Χατζηπλάτων, ωστόσο η ίδια αρκέστηκε ν’ αναφέρει ότι παραμένει συνεχώς κοντά στη Νίκη Βόλου, όμως δεν βλέπει να υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες που θα επέτρεπαν αυτήν τη στιγμή την ενασχόλησή της με τα κοινά του τμήματος μπάσκετ.

Οπότε; Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου δεν έχει φυσικά τίποτε ν’ αποδείξει όσον αφορά την αγάπη του για την ομάδα, ενώ εκ του αγωνιστικού αποτελέσματος η ενασχόλησή του κρίνεται για μία ακόμη χρονιά επιτυχημένη. Σύντομα δεν αποκλείεται ν’ ανοίξει τα χαρτιά του για το τι μέλλει γενέσθαι, έχοντας όμως τονίσει από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ότι η ομάδα χρειάζεται συλλογική στήριξη και δεν μπορεί κανείς να βασίζεται μόνο σε ένα άτομο για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Προσπάθεια για τη Γ’ Εθνική

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να υποβιβάστηκε από τη Β’ στη Γ’ Εθνική, αλλά δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια αγωνιστικά, με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο να δίνουν και το τελευταίο παιχνίδι στη σειρά των πλέι άουτ έστω και αν είχαν το μειονέκτημα και η ήττα έμοιαζε ως το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Όμως από εδώ και πέρα τι; Από τον απολογισμό που έκανε ο Νίκος Μπουντούρης μετά το τέλος της χρονιάς στις αρχές Απριλίου έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας, αλλά μέχρι στιγμής κάτι χειροπιαστό δεν έχει έρθει στο προσκήνιο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου είχε δηλώσει πάντως τότε ότι: «Ο καθένας πρέπει να βρει τον ρόλο του. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς σ’ αυτά που θέλουμε και θα αποφασίσουμε. Αλλά δεν θα είναι ημίμετρα. Δεν πρέπει να ξανατύχει αυτό το βάρος που περάσαμε όλοι αυτήν τη χρονιά. Βλέπουμε ότι στον σύλλογο υπάρχει μία ρευστή κατάσταση. Να είναι οι συνθήκες τέτοιες και του χρόνου ώστε να μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε και στο αγωνιστικό κομμάτι, γιατί θέλουμε να πηγαίνουμε για τη νίκη».

Όμως κάτι έχει γίνει, και έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες συζητήσεις. Φυσικά ο Νίκος Μπουντούρης για ό,τι ακολουθήσει αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο, και γύρω του μπορεί να βρεθούν άτομα που ξέρουν την ομάδα, έχουν άμεση σχέση μ’ αυτή και μπορούν συλλογικά να στηρίξουν μία νέα προσπάθεια στη Γ’ Εθνική.

Από βδομάδα στον ΓΣ Αλμυρού

Εκτός Βόλου και μετά τον υποβιβασμό Αγριάς και Ανόρθωσης, ο ΓΣ Αλμυρού παραμένει στη Γ’ Εθνική, ωστόσο τα μέλη της καλούνται αρχικά ν’ αφήσουν πίσω τους την ήττα στη σειρά των τελικών από τον ΓΣ Σοφάδων και την απώλεια της ανόδου στη Β’ Εθνική και πλέον να σχεδιάσουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο συγκεκριμένα, αφού οι συζητήσεις με φόντο την επόμενη χρονιά θ’ αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, και με τον προπονητή Παναγιώτη Νάνη και με τους παίκτες. Αφού καθοριστούν οι στόχοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αναμένονται και οι ανάλογες κινήσεις από πλευράς διοίκησης.

Διερευνά η Ανόρθωση

Από την άλλη, το «Magnesiasports» έχει ήδη αναφέρει ότι η Ανόρθωση μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει wild card από την ΕΟΚ για τη συμμετοχή της σε εθνική κατηγορία, και μάλιστα αυτή η θέληση δεν περιορίζεται μόνο στη Γ’ Εθνική!

Όπως και να έχει, η πλευρά των υπευθύνων της ομάδας προσπαθεί να κάνει υπολογισμούς και να αποκρυσταλλώσει τα όποια δεδομένα έχει στη διάθεσή της προκειμένου να δει πώς μπορεί να κινηθεί. Οπότε, οι ομάδες της Μαγνησίας σε εθνικές κατηγορίες, από τρεις μπορεί να είναι και τέσσερις και τη νέα χρονιά, αν όλα πάνε καλά για την Ανόρθωση, που υποβιβάστηκε μόλις στην πρώτη της χρονιά στη Γ’ Εθνική, μετά την εντός έδρας ήττα από την ΚΑΕ Παραμυθιά στη σειρά των πλέι άουτ.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.