Πώς κλείνει το 2023 στην κορυφή ο Ολυμπιακός Βόλου

Οι επιδόσεις του έως τώρα στην Α’ ΕΠΣΘ-Οι «ερυθρόλευκοι» σκόρερ

«Μία χρονιά και να φύγει» λένε από την πρώτη στιγμή τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου, θέλοντας να ξεμπερδεύουν με την Α’ ΕΠΣΘ και να επιστρέψουν στη Γ’ Εθνική άμεσα και μέχρι στιγμής δείχνουν να τα πηγαίνουν καλά, με την προσπάθειά τους όμως να πρέπει να συνεχιστεί.

Οι αριθμοί μαρτυρούν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου διαθέτει ένα δυνατό σύνολο, αν και αγωνιστικά όσοι έχουν δει τους «ερυθρόλευκους» θεωρούν ότι χρειάζεται να παλέψουν ακόμη περισσότερο για να πετύχουν τον πολυπόθητο στόχο της ανόδου.  Έχοντας 11 νίκες και μόλις μία ήττα, ο Ολυμπιακός Βόλου φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς, ενώ ακολουθεί (με ένα παιχνίδι όμως λιγότερο) η Αγία Άννα με 28.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η μοναδική ομάδα έως τώρα που δεν είχε βαθμολογικές απώλειες εντός έδρας, έχοντας πετύχει έξι νίκες ως γηπεδούχος σε ισάριθμους αγώνες. Όμως εκτός έδρας είναι ο δεύτερος καλύτερος, με πέντε νίκες και μία ήττα, ενώ η Αγία Άννα έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία!

O Oλυμπιακός Βόλου μοιράζεται την πρώτη θέση όσον αφορά την παραγωγικότητα στην επίθεση με τον Θησέα Αγριάς (σε βάρος του οποίου είχε επικρατήσει 3-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι), έχοντας πετύχει συνολικά 35 γκολ η κάθε ομάδα. Ωστόσο η επιθετική «πολυφωνία» των «ερυθρόλευκων» είναι χαρακτηριστική.

Ο Γιώργος Μπλατσέρης είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έως τώρα με επτά τέρματα, χάρη και στο χατ τρικ που σημείωσε στο παιχνίδι με τον Σαρακηνό Βόλου. Ακολουθεί ο Μπάμπης Πετράκος, έχοντας πετύχει τέσσερα τέρματα, ενώ από τρία έχουν σημειώσει οι Σέττος, Κατσαγεωργίου, Καρατσόλης και Αναστασίου. Οι Τασιούλης, Παπακώστας, Κούλπας, και Κ.Σ. Καμπέρης έχουν πετύχει από δύο και από ένα οι Ματέα, Γκαλίτσιος Γιαρλέλης και Σκοπελίτης. Συνολικά, 14 παίκτες έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον μέσο όρο ανά παιχνίδι να φτάνει τα 2,91 γκολ!

Αμυντικά τα πάει καλά, αλλά δεν είναι ο καλύτερος. Συνολικά έχει δεχθεί εννέα τέρματα, ωστόσο τα λιγότερα έως τώρα έχει δεχθεί ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου. Συγκεκριμένα έχει δεχθεί πέντε, τα δύο εξ αυτών από τον Ολυμπιακό Βόλου! Η Αγία Άννα είναι η δεύτερη καλύτερη στην άμυνα, με έξι τέρματα παθητικό, ακολουθεί ο Θησέας Αγριάς με οκτώ και έπεται ο Ολυμπιακός Βόλου, κάτι που σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόλις την τέταρτη καλύτερη άμυνα- σύμφωνα με τους αριθμούς- στο πρωτάθλημα έως τώρα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χειρότερη επίθεση έχει ο ΑΟ Σκιάθου, ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου, έχοντας πετύχει μόλις οκτώ γκολ, ενώ τα περισσότερα έχει δεχθεί ο Πανιώνιος Νέας Ιωνίας, με 45 γκολ παθητικό!

Με το βλέμμα στη Σκιάθο και στο γήπεδο

Επόμενο παιχνίδι πλέον, τουλάχιστον για το πρωτάθλημα, είναι αυτό με τον ΑΟ Σκιάθου, με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι γηπεδούχος, αλλά λόγω τιμωρίας ν’ αναζητά γήπεδο για τη διεξαγωγή του αγώνα!

Η εξεύρεση γηπέδου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αυτήν τη στιγμή για τους «ερυθρόλευκους»… Ο Σαρακηνός δεν δίνει το δικό του, ο Μαγνησιακός το ίδιο, οπότε εντός Βόλου δεν μένουν και πολλές επιλογές! Ωστόσο μέχρι τον ορισμό του αγώνα, στην περίοδο των Φώτων, το όλο θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.