«Προπονητικό» 7-0 απέναντι στην Καβάλα για τη Νίκη

Προβλεπόμενη επικράτηση για τους «κυανόλευκους»

Χωρίς καν να έχει παίξει η Νίκη Βόλου μπορούσε να είναι σίγουρη για την εύκολη επικράτηση σε βάρος της Καβάλας των ερασιτεχνών που κάνουν υπομονή μέχρις ότου να αλλάξουν τα δεδομένα για την ομάδα τους. Αυτή η εύκολη επικράτηση απλά επιβεβαιώθηκε με τους «κυανόλευκους» του Βόλου να επικρατούν με το ευρύ 7-0, έχοντας πετύχει ήδη πέντε τέρματα στο πρώτο μέρος, και μάλιστα όλα μόλις στη διάρκεια του πρώτου ημιώρου.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο συνόλων ήταν απλά χαώδης, και αυτό φάνηκε πριν καν ακουστεί το σφύριγμα της έναρξης από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Κων/νο Μπαϊρακτάρη. Την ώρα που υποτίθεται ότι ξεκίνησε μία προσπάθεια για αναβάθμιση της Super League 2, το αγωνιστικό προϊόν σίγουρα υποβαθμίζεται όπως μπορεί να εκτιμήσει κανείς από το γεγονός ότι η Καβάλα δεν μπόρεσε να κατεβάσει καν ενδεκάδα απέναντι στη Νίκη Βόλου!

Για την ακρίβεια η ομάδα της Μακεδονίας παρέταξε δεκάδα απέναντι στους «κυανόλευκους» ενώ μόλις ένας αναπληρωματικός βρισκόταν στον πάγκο…

Εύκολα 5-0…

Το σκορ άνοιξε πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο 3’ όταν ο Κυρίτσης έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας, με τον Μιράντα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να κερδίζει το πέναλτι από τον Χατζηγεωργίου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Μιράντα και έτσι έγινε το 1-0 για τη Νίκη.

Το δεύτερο τέρμα της Νίκης ήρθε στο 9’ με τη Νίκη να έχει κερδίσει το κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Μιράντα και τον Τσουκαλά ν’ αφήνει για τον Μέτσε, που με δυνατό σουτ έκανε το σκορ 2-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι κυριολεκτικά η άμυνα της Καβάλας δεν μπορούσε να διώξει την μπάλα εκτός περιοχής, πόσο μάλλον πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ούτε καν για κάποια ατομική ενέργεια δεν γινόταν καν λόγος…

Κάπως έτσι ο Κυρίτσης στο 15’ έκανε τη σέντρα από δεξιά, και ο Ροχάνο στο ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά και έκανε εύκολα το 3-0. Δύο λεπτά αργότερα (17’) ο Τσουκαλάς μετά από προσπάθεια του Ροχάνο με ένα απλό πλασέ έκανε το 4-0.

Στο 21 ο Τσουκαλάς δεν μπόρεσε να νικήσει την άμυνα της Καβάλας με παίκτη της να βρίσκεται πάνω στη γραμμή και να κόβει την πορεία της μπάλας, για να αρχίσουν από εκεί και πέρα οι προσπάθειες του Λούκας Γκαρσία για γκολ. Στο 24’  ο Αργεντίνος πέρασε τέσσερις αντιπάλους και σούταρε για να δει την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαποστόλου, ενώ ο τερματοφύλακας της Καβάλας στο 26’ σταμάτησε την προσπάθεια του παίκτη της Νίκης διώχνοντας σε κόρνερ. Τελικά με σουτ στο 30΄ήρθε και το γκολ του Λούκας Γκαρσία για το 5-0.

Η συνέχεια είχε αρκετά χαμηλό ρυθμό, που ούτε σε φιλικό με ομάδα τοπικής κατηγορίας δεν συναντά κανείς. Από την άλλη ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού έβλεπε τους παίκτες της Νίκης να αλλάζουν  την μπάλα μεταξύ τους, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έφτασαν εντός αντίπαλης περιοχής και έβγαλαν την μπάλα εκτός!

Oύτε προπόνηση…

Αν το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ήταν προπόνηση, ο Αλέκος Βοσνιάδης μπορεί και να… μην ήταν ευχαριστημένος. Ο ρυθμός ήταν από την αρχή πολύ χαλαρός, ο τεχνικός της Νίκης έκανε μαζεμένες όλες τις αλλαγές στο ημίχρονο, και τον Περιστερίδη στην εστία της Νίκης να κάνει ασκήσεις για να ζεσταθεί!

Η διαφορά στο σκορ διευρύνθηκε,  με τον Μπόσιο να σημειώνει το έκτο τέρμα για τη Νίκη στο 59’ της αναμέτρησης με πλασέ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λούκας Γκαρσία. Από εκεί και πέρα, η αλλαγή της μπάλας ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της αγωνιστικής εικόνας, με γκολ κάθε 8-9 λεπτά. Έτσι ήρθε και το τέρμα του Βασιλεόυ στο 69’ για το 7-0 με πλασέ, και από εκεί και πέρα το όλο σκηνικό έμοιαζε περισσότερο ως αγγαρεία.

Φυσικά και οι «κυανόλευκοι» μπορούσαν να σκοράρουν κι άλλα τέρματα, αλλά λόγος δεν υπήρχε, αφού ισοφάρισαν το μεγαλύτερο σκορ που έχει επιτευχθεί έως τώρα σε βάρος της Καβάλας (για την περίπτωση της ισοβαθμίας). Έτσι τα σουτ που έγιναν από εκεί και πέρα ήταν απλά μακρινά ή πολύ αδύναμα, με το 7-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Περιστερίδης, Κυρίτσης Γ., Τζοβάρας, Τσιμπούκας, Γρομητσάρης (46’ Αλιατίδης), Μέτσε (46’ Παναγιωτίδης) (46’ Μπόσιο), Τσουκαλάς, Βασιλείου, Μιράντα (46’ Αλτιντζής), Γκαρσία, Ροχάνο (46’ Μπάλλας).

Καβάλα (Νούρι): Παπαποστόλου, Χατζηγεωργίου, Κλεπουσνιώτης, Γιαννακός, Λαμπαδίτης, Θαλασσινός, Βορδοναράκης, Απόσογλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.