Προς 17 Σεπτεμβρίου  η έναρξη της Α’ ΕΠΣΘ-Συζήτηση για Μητρώο, προπονητές και ακαδημίες

Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση των ποδοσφαιρικών ομάδων της Μαγνησίας

Αρκετά ενδιαφέροντα θέματα είχαν να συζητήσουν τα μέλη της ΕΠΣΘ που βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία της Ένωσης προκειμένου να αναφερθούν σε διάφορα θέματα τόσο για την πρόσφατη χρονιά όσο και για την επόμενη, με το Μητρώο για ομάδες και προπονητές, την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, τις ακαδημίες αλλά και τις ομάδες Β’ να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Μίλτος Καλόγηρος, υπάρχει διάθεση να συζητούνται πάντα όλα τα θέματα και ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν γιατί υπάρχουν αρκετά ζητήματα ανοιχτά. Για παράδειγμα, και ενώ οι ομάδες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για ανανέωση των στοιχείων τους στο Μητρώο μέχρι και τις 30 Ιουνίου, μόλις οκτώ το έχουν κάνει ήδη, και κάποιες έχουν υποβάλει τις αιτήσεις, περιμένοντας τις σχετικές απαντήσεις. Όσοι καταθέσουν κάποια δικαιολογητικά μέχρι και 30 Ιουνίου, οι όποιες ελλείψεις από εκεί και πέρα και διορθώσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη, αρκεί όμως να έχει γίνει μία πρώτη κίνηση.

Βέβαια, μείζον ζήτημα είναι αυτήν τη στιγμή πότε θ’ αρχίσει η Α’ ΕΠΣΘ, γιατί πάντα υπάρχει η πίεση να δηλωθεί πρωταθλητής στην ΕΠΟ τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η επόμενη χρονιά όμως έχει και δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οπότε αν όχι σε όλους, σε κάποιους δήμους χάνονται δύο σαββατοκύριακα, εφόσον υπάρξει και δεύτερος γύρος. Στο πλαίσιο αυτό και υπολογίζοντας από τη μία πόσα Σαββατοκύριακα μπορούν να βγουν, η σκέψη που κατέθεσε το ΔΣ της ΕΠΣ Θεσσαλίας ήταν το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ν’ αρχίσει στις 17 Σεπτεμβρίου. Σοφίας, Πίστης, Αγάπης και Ελπίδας λοιπόν (τότε είναι η γιορτή των συγκεκριμένων αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας) πιθανότατα να έχουμε την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2023-24, με 14 ομάδες και συνολικά 26 αγωνιστικές.

Σε όλα συνυπολογίζεται ότι η νέα Α’ ΕΠΣΘ θα έχει και τον ΑΟ Σκιάθου, κάτι που απαιτεί ταξίδια για τις ομάδες, πιθανότατα με διανυκτέρευση, με τον κο Καλόγηρο να επισημαίνει ότι η ΕΠΣΘ έχει σταθεί στο πλευρό των ομάδων που χρειάζονταν στήριξη για τη μετακίνηση και τη διανυκτέρευση αλλά και ότι και οι νησιωτικές ομάδες τις μισές αγωνιστικές κάθε πρωταθλήματος αναγκάζονται σε μακρινές μετακινήσεις αλλά και σε διανυκτερεύσεις.

Το ζήτημα των προπονητών

Θέμα όμως υπάρχει με τους προπονητές, που θα πρέπει να είναι στο Μητρώο της ΓΓΑ, να έχουν κάρτα προπονητή και την απαραίτητη τριετία, ή έστω να πρόκειται για απόφοιτους ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο.

Σ΄αυτό το σημείο έκανε ενημέρωση ο εκπρόσωπος του συνδέσμου προπονητών, Μιχάλης Βαγγόπουλος, επισημαίνοντας ότι μόλις 50-60 προπονητές αυτήν τη στιγμή στη Μαγνησία πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, παραδίδοντας μάλιστα και σχετική λίστα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Βέβαια, ακόμη και από αυτούς, κάποιοι είναι ανενεργοί και μπορεί να υπάρξει θέμα για διάφορες ομάδες…

Οι ομάδες Β’

Από εκεί και πέρα η ΕΠΣΘ επεσήμανε στους συλλόγους ότι από τη νέα χρονιά θα έχουν το δικαίωμα να συστήσουν β’ ομάδες (έχει αναφερθεί ήδη το Magnesiasports εδώ και μέρες στο συγκεκριμένο θέμα-δείτε ΕΔΩ) με παιδιά από 14 έως 21 ετών και με πέντε παίκτες να μπορούν να παίζουν και στις δύο ομάδες, όχι όμως το ίδιο σαββατοκύριακο, ενώ η λίστα των πέντε μπορεί ν’ ανανεωθεί τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ήδη ο ΑΟ Σκιάθου έχει ανακοινώσει ότι θα έχει β΄ ομάδα στη Γ’ ΕΠΣΘ, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και ο Τοξότης.

«Άναψε» η συζήτηση για τις ακαδημίες

Θέλοντας από εκεί και πέρα να οργανώσει τα πρωταθλήματα των ακαδημιών ακόμη καλύτερα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη φέτος από πλευράς Ένωσης, αλλά και ότι στόχος είναι να μην επαναληφθούν.

Δήλωσε δε ότι ο ίδιος προσωπικά θ’ αναλάβει το θέμα των πρωταθλημάτων ακαδημιών, ενώ κάποιοι σύλλογοι τόνισαν ότι οι γονείς για διάφορα θέματα αγώνων διαμαρτυρήθηκαν και ότι βρίσκουν λογικό να απαιτούν πράγματα γιατί πληρώνουν τις συνδρομές, με τον κο Καλόγηρο ν’ ανταπαντά ότι δεν είναι οι γονείς που παίζουν μπάλα, αλλά στόχος είναι να παίξουν τα παιδιά.

Θέμα τέθηκε από σύλλογο για τη σύνθεση της ομάδας ατόμων της ΕΠΣΘ που θα αναλάβει να «τρέξει» τα πρωταθλήματα των ακαδημιών, με τον πρόεδρο της Ένωσης ν’ ανταπαντά ότι η διοίκηση αποφασίζει για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, υπήρξε και μία μικρή διαμάχη ανάμεσα σε εκπροσώπους δύο συλλόγων, πάνω στο θέμα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα γήπεδα στα οποία καλούνται να παίξουν παιδιά. «Βρήκαμε παπαρούνες και χαμομήλια σε γήπεδο» ανέφερε ο ένας, «δεν περιμένατε να φέρουμε τα δελτία από το λεωφορείο για να γίνει ο αγώνας και αν είχατε περάσει όσα περάσαμε δεν θα είχατε ομάδα» απάντησε ο έτερος… συνομιλητής, για να «υποσχεθεί» ότι την επόμενη φορά το γήπεδο θα έχει και… γκαγκάνια.

Όπου γκαγκάνια… γαϊδουράγκαθα, ωστόσο η συζήτηση έμεινε εκεί.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Καλόγηρος ζήτησε από τις ομάδες έγγραφες προτάσεις για το άμεσο μέλλον ώστε όλα να γίνουν καλύτερα τη νέα χρονιά, με κάποιους εκπροσώπους συλλόγων όμως να προτιμούν ένα πρώτο πλάνο από την Ένωση για να το σχολιάσουν και να αναλύσουν περισσότερο τα δεδομένα. Τέλος, από την ΕΠΣΘ επισημάνθηκε στους συλλόγους να φροντίσουν για τα δελτία των παιδιών και να συγκεντρώσουν από τώρα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τονίζοντας ότι όταν πρόκειται για τέκνα αλλοδαπών, ειδικά από γειτονικές χώρες υπάρχει σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά τη συγκέντρωσή τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.