Πρώτο εκτός έδρας τρίποντο για τη Νίκη, 0-1 τον Θεσπρωτό με γκολ του Ντομίνγκεθ

Η ενδεκάδα της Νίκης κόντρα στον Θεσπρωτό στο στάδιο της Ηγουμενίτσας

Το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα της Football League κατάφερε να πανηγυρίσει η Νίκη, επικρατώντας δίκαια με 0-1 του Θεσπρωτού στην Ηγουμενίτσα με γκολ του Ντομίνγκεθ στο 65’. Οι κυανόλευκοι μετά τα πρώτα λεπτά ήταν καλύτεροι, είχαν τις φάσεις για γκολ και τελικά το πέτυχαν στα μισά της επανάληψης και από κει και πέρα κράτησαν το αποτέλεσμα, φτάνοντας τους 21 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Στο τέλος οι γηπεδούχοι ξύπνησαν και η Νίκη χρειάστηκε σε δύο φάσεις στις καθυστερήσεις να έχει και την τύχη στο πλευρό της, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν ανώτερη του αντιπάλου της.

Η Νίκη ξεκίνησε με Κώστα και Σάββα Κυριακίδη στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ στο κέντρο αυτής ήταν ο Μπαλάφας με τον Αλιατίδη. Μπιτσάκος, Καμπαγέρο και Ντομίνγκεθ, με τον τελευταίο πιο προωθημένο, αποτέλεσαν τους παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου πολύ συχνά συνέκλινε ο Λούκας Γκαρσία, παρόλο που τυπικά ήταν στα άκρα μαζί με τον Κρουθ, ενώ φορ ήταν ο Ροχάνο.

Στα πρώτα λεπτά την κυκλοφορία της μπάλας είχε ο Θεσπρωτός, χωρίς όμως  να δημιουργεί φάσεις, ενώ σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ευκαιρίες από πλευράς Νίκης η λόμπα στο 4’ του Καμπαγέρο από μακριά, που έφυγε πολύ άουτ και η μπαλιά του Λουκάς Γκαρσία στον Ροχάνο, που κυνήγησε ο δεύτερος, αλλά βγήκε ο Κωνσταντάκος και καθάρισε τη φάση.

Σιγά-σιγά η βολιώτικη ομάδα άρχισε να παίρνει την μπάλα στα πόδια της και είχε στη συνέχεια στιγμές μεγάλης πίεσης. Στο 25’ έβγαλε τη σέντρα ο Σ. Κυριακίδης από τ’ αριστερά και ο Κρουθ πήρε την κεφαλιά με όχι και τόσο καλή τοποθέτηση σώματος στο πρώτο δοκάρι, η οποία έφυγε εκτός εστίας, ενώ στο 28’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Λούκας Γκαρσία μετά από πάσα του Ντομίνγκεθ σουτ από θέση μέσα αριστερά στην κλειστή γωνία του Κωνσταντάκου, ο οποίος έσωσε την ομάδα του σε μία μεγάλη φάση για τη Νίκη. Ακόμη μεγαλύτερη όμως ήταν η φάση στο 35’. Ο Λούκας Γκαρσία σε κόρνερ έδωσε στον Ντομίνγκεθ, που έκανε το γέμισμα από τα αριστερά. O Κ. Κυριακίδης στο πίσω δοκάρι έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Κρουθ εξ επαφής κι ενώ το γκολ φαινόταν σίγουρο έκανε το πλασέ, αλλά ο Κωνσταντάκος έκανε μία σπουδαία απόκρουση και κράτησε το μηδέν. Έτσι λοιπόν η Νίκη δεν κατάφερε να προηγηθεί και πήγε στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλη με 0-0, με τον Θεσπρωτό να έχει στο 38’ μία τελική προσπάθεια με σουτ του Βουκομάνοβιτς να μπλοκάρεται από τον Αποστολίδη.

Στο 48’ αξιόλογη ήταν η εκτέλεση φάουλ του Λούκας Γκαρσία, που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ανησυχώντας αρκετά τον Κωνσταντάκο, ενώ στο 49’ κερδήθηκε νέο φάουλ σε καλή θέση. Ο Κρουθ ήταν αυτή φορά ο εκτελεστής, αλλά η κατάληξη δεν ήταν αυτή που ήθελε ο Ισπανός. Ακολούθως στο 50’ ο Βουκομάνοβιτς δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό για την ομάδα του στο σουτ που επιχείρησε, ενώ άστοχη ήταν η κεφαλιά του Νόνη μετά το φάουλ του Μπίκα στο 52’.

Στο 60’ έγινε η πρώτη διορθωτική κίνηση από τον Στάικο Βεργέτη, με τον Κ. Κυριακίδη να αφήνει τη θέση του στον Ιορδανίδη, ο οποίος έπαιξε ως επιτελικός ενώ ο Καμπαγέρο γύρισε από το κέντρο στο δεξί άκρο της άμυνας.

«Χτύπησε» ο Ντομίνγκεθ

Στο 65’ ο Ντομίνγκεθ έβαλε μπροστά στο σκορ τη Νίκη. Ο Ισπανός μέσος δέχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή την πάσα από τον Λούκας Γκαρσία, προχώρησε και σούταρε με το αριστερό εύστοχα, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Κωνσταντάκου (0-1). Στο 75’ ο Ντάλα Κόστα ήταν άστοχος, ενώ ο Ροχάνο δεν πρόλαβε στο 79’ να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από παράλληλη σέντρα του Λούκας Γκαρσία.

Δύο λεπτά αργότερα (81’) η σέντρα σουτ του Ευθυμίου, για τον οποίον νόμιζαν οι παίκτες της Νίκης ότι είναι οφσάιντ, ήταν επικίνδυνη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ίδια ήταν η κατάληξη και μάλιστα πολύ ψηλά πάνω από την εστία μετά το σουτ του Ντάλα Κόστα από θέση βολής μέσα από την περιοχή, με το 0-1 να μένει ως το τέλος και τη Νίκη, αφού και στο 93’ μετά από γέμισμα του Σερβιλάκη η κεφαλιά του Κατσή πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια, με τους κυανόλευκους να στέκονται τυχεροί στην πιο κρίσιμη φάση του ματς, όπου θα μπορούσε να έχει έλθει η ισοφάριση, κάτι που θα ήταν άδικο βάσει της συνολικής απόδοσης των δύο ομάδων.

H Νίκη πήγε για το 0-2 στην  τελευταία φάση του ματς με την κεφαλιά του Ροχάνο μετά τη σέντρα του Ιορδανίδη, αυτό δεν ήρθε, αλλά ο διαιτητής Κολύτας σφύριξε τη λήξη.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Σερβιλάκης, Νόνης, Καρβούνης, Δημήτρουλας, Κολτσίδας, Μπίκας (63’ Κολλάς), Ραμίρεζ, Ντάλα Κόστα, Βουκομάνοβιτς (83’ Κατσής), Γώγος (72’ Ευθυμίου)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Σ. Κυριακίδης (60’ Ιορδανίδης), Κ. Κυριακίδης, Αλιατίδης, Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Καμπαγέρο (90’ Τσιώλης), Ντομίνγκεθ, Κρουθ (73’ Βοσκόπουλος), Γκαρσία, Ροχάνο

πηγή φωτό: theball.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.