Ρεντζιάς στο «Magnesiasports»: «H Θεσσαλία θα είναι πιο δυνατή»

Στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα για τις εκλογές της ΕΟΚ

Ο Θεσσαλός βετεράνος καλαθοσφαιριστής Ευθύμης Ρεντζιάς δείχνει να αποτελεί το δεξί χέρι του Παναγιώτη Φασούλα στην προσπάθεια που κάνει η κίνηση «Πρώτα το μπάσκετ» για τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΕΟΚ, με τον πρώην θεματικό αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας να τονίζει στο «Magnesiasports» ότι η Ομοσπονδία πρέπει πλέον να κινηθεί με βάση άλλα πρότυπα και να εκσυγχρονιστεί…

Δεν παραγνωρίζει την προσφορά Βασιλακόπουλου, ωστόσο κάνει λόγο για μία πορεία φθίνουσα εδώ και 10 και πλέον χρόνια, ενώ παράλληλα στέκεται στη σημασία των Ενώσεων αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης του αναπτυξιακού προγράμματος.

-Ήρθε η ώρα για αλλαγή τελικά στην ΕΟΚ;

«Και πολύ άργησε…. Αλλά πλέον με τον Νόμο Αυγενάκη μπορούμε κι εμείς να συμμετέχουμε. Είναι σημαντικό να ψηφίζουν τα σωματεία… Είναι μία πιο δημοκρατική διαδικασία, αφού τα σωματεία είναι αυτά που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και δείχνουν τι θέλουν τα σωματεία από τη διοίκηση μιας ομοσπονδίας».

-Πόσο δύσκολο όμως θα είναι το έργο μίας νέας διοίκησης, στην εποχή της πανδημίας και με τόσα νέα θέματα να έχουν ανοίξει;

«Δεν θα είναι τόσο εύκολο και το ξέρουμε αυτό. Έχουμε δομήσει λοιπόν ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια της ΕΟΚ, θέλοντας μία ομοσπονδία εκσυγχρονισμένη και να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες. Μία ομοσπονδία του 2021 και όχι του 1980. Δυστυχώς, ενώ ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε πράγματα πολύ πρωτοποριακά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ξαφνικά έβαλε μία τελεία. Έτσι, η ΕΟΚ είναι σε ελεύθερη πτώση εδώ και 10-12 χρόνια. Δεν κρίνουμε τον κο Βασιλακόπουλο, απλά κάνουμε αναφορά σε κάποια πράγματα. Κι εμείς παιδιά του αναπτυξιακού προγράμματος είμαστε, αλλά η ομοσπονδία έμεινε εκεί».

-Αναφέρεστε όπως και σε προηγούμενες δηλώσεις στο Αναπτυξιακό…

«Εμείς θέλουμε ν’ αναπτύξουμε το άθλημα και να το φέρουμε σε κάθε σπίτι. Υπάρχουν εργαλεία και για την οικονομική ενίσχυση και για νέα έσοδα για τα σωματεία και τις ενώσεις. Εμείς μιλάμε για αυτοδύναμες ενώσεις που θα διοχετεύσουν έσοδα στα σωματεία. Υπάρχουν ενώσεις-πρότυπα αλλά και ενώσεις σε εγκατάλειψη. Βέβαια αυτό είναι θέμα και του κάθε σωματείου σ’ αυτό το επίπεδο. Αλλά οι Ενώσεις χρειάζονται έσοδα για να μην φαίνονται στα μάτια σωματείων και γονέων μόνο σαν εισπρακτικοί μηχανισμοί. Ο στόχος μας παραμένει για δυνατές Ενώσεις και αυτό θέλουμε, όπως και ανάπτυξη.

-Η Θεσσαλία τι να περιμένει εφόσον κερδίσετε τις εκλογές;

«Είμαστε τρία άτομα ως υποψήφιοι στην κίνηση «Πρώτα το μπάσκετ» (σ.σ. μαζί με τον Ευθύμη Ρεντζιά και οι Νίκος Ρούμπος από Βόλο και Τάσος Τριανταφύλλου από Λάρισα) και θα είναι πιο δυνατή. Η Θεσσαλία είναι ο πνεύμονας του ελληνικού μπάσκετ με παραγωγή παικτών, και θέλει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και προβολή στη δουλειά που γίνεται. Η Θεσσαλία είναι αθλητική περιφέρεια, από την εποχή Αγοραστού και μετά, έχοντας κάνει ιδιαίτερες κινήσεις στον Αθλητισμό, τόσο μπασκετικά όσο και σε άλλα αθλήματα. Οπότε, και άλλες Ομοσπονδίες θέλουν να δώσουν βάση σ’ αυτή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.