Σάκης Τσιώλης: «Στα μέσα του δευτέρου γύρου ξεκαθαρίσει το τοπίο για την κορυφή της SL2»

Tονίζοντας ότι το παιχνίδι Νίκη-Ηρακλής θα ήταν ακόμη καλύτερο αν διεξαγόταν στο Πανθεσσαλικό

Στα μέσα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος για την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης παρέπεμψε ο προπονητής του ΠΟΤ Ηρακλής, Σάκης Τσιώλης, ενώ για το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου σημείωσε ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο αν διεξαγόταν στο Πανθεσσαλικό, χαρακτηρίζοντας δύσκολο τον αγωνιστικό χώρο της Νεάπολης, Επεσήμανε δε ότι όποια ομάδα προηγείται στο σκορ σε τέτοια παιχνίδια έχει και τη δυνατότητα στη συνέχεια να τα διαχειριστεί.

Ο Σάκης Τσιώλης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που κοσμούν τη SL2, σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Προσπαθήσανε και οι δύο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε το πρώτο μέρος να προηγηθούμε, και έτσι η Νίκη με ένα πολύ ωραίο γκολ, πήρε το αποτέλεσμα και μπορούσε να κάνει διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε και ρισκάραμε μετά το 60’, παίζοντας με ακραίους παίκτες, βάλαμε φορ και παίξαμε με επιθετικά χαφ. Δεν μπορέσαμε να διασπάσουμε την άμυνα της Νίκης. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Βόλου . εμείς βλέπουμε μπροστά, ήταν ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για εμάς εκτός έδρας. Βλέπουμε τα παιχνίδια στη συνέχεια, και θα δούμε στο τέλος, μετά τις επόμενες δύο αγωνιστικές, που τελειώνει ο πρώτος γύρος. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι θα πρέπει να βλέπουμε τι γίνεται στην κορυφή στα μέσα του δεύτερου γύρου».

Για τη βαθμολογία τόνισε ότι:  «Και η Νίκη και εμείς έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά. Γι’ αυτό μιλάω για τα μέσα του δευτέρου γύρου, ότι τότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν δείτε και το πρόγραμμα, Ηρακλής έχει τις ομάδες που προπορεύονται στο Καυτανζόγλειο.  Υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα για όλους. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμη με βεβαιότητα. Φυσικά υπάρχει μία διαφορά βαθμών από την πρώτη ομάδα, αλλά νομίζω ότι με το πρόγραμμα που έχει ο αντίπαλος θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να μην ψαλιδιστεί η διαφορά. Νομίζω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον ο δεύτερος γύρος.

Κάναμε ένα σύστημα που να ταιριάζει στους ποδοσφαιριστές. Βολεύει αυτό το πλάνο τους ποδοσφαιριστές μας. Και αυτό που πρέπει να έχει ο Ηρακλής, είναι να κάνουμε ένα συνδυαστικό, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, πράγμα που ταιριάζει στην ιστορία και στη φιλοσοφία του.

Για την παρουσία του κόσμου και των δύο ομάδων δίπλα-δίπλα, ο Σάκης Τσιώλης σημείωσε: «Αυτά πρέπει να δούνε και να ρίξουν την προσοχή τους στα γήπεδα. Δεν επιτρέπεται μία τόσο καλή ομάδα όπως η Νίκη Βόλου να παίζει σ’ αυτό το γήπεδο (σ.σ. Νεάπολης). Θα πρέπει να ακουμπήσουμε όλοι πάνω σ’ αυτό. Υπάρχει διάθεση από πολλές ομάδες, ποδοσφαιριστές, προπονητές για να έχουμε καλό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους και των δύο ομάδων».

Για το αν το παιχνίδι γινόταν στο Πανθεσσαλικό, ο έμπειρος Καρδιτσιώτης τεχνικός σημείωσε: «Θα είχαμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Για το αποτέλεσμα δεν ξέρω αν θα ήταν διαφορετικό, σίγουρα όμως κάναμε 3-4 φάσεις που θα μπορούσαμε να πάρουμε προβάδισμα. Όποιος παίρνει σε τέτοια παιχνίδια προβάδισμα μπορεί να το διαχειριστεί. Ο Βόλος (σ.σ η Νίκη), μπορεί να πήγε λίγο πιο πίσω, διαχειρίστηκε το παιχνίδι και καλά έκανε. Σίγουρα θα είχαμε όμως καλύτερο ποδόσφαιρο και πιο θεαματικό».

Τέλος, για το… βολιώτικο παρελθόν του ανέφερε: «Όταν ξεκίνησα για τον Βόλο, αισθάνθηκα χαρά. Είναι από τα πιο όμορφα κομμάτια στην ποδοσφαιρική μου ζωή».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.